Η νέα Νομισματική Συλλογή 2024 του Ιταλικού Κρατικού Νομισματοκοπείου, η οποία παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, περιέχει μια σειρά 6 ασημένιων νομισμάτων εκ των οποίων τα τρία είναι αφιερωμένα στη Ducati.
Τα συγκεκριμένα νομίσματα δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν τις πρόσφατες αθλητικές επιτυχίες που σημείωσε ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών από την Μπολόνια.
Η Ducati το 2023 κυριάρχησε στα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, Superbike και Supersport προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την αξία του Made in Italy του οποίου η Εταιρεία είναι πρεσβευτής στον κόσμο.
Η Νομισματικές Συλλογές της Ιταλικής Δημοκρατίας αφηγούνται τη συναρπαστική κληρονομιά της χώρας μέσω νομισμάτων που ενισχύουν τη συλλογική μνήμη και ταυτότητα της Ιταλίας.
Σε αυτή την έκδοση, η Ducati επιβεβαιώνεται ως σύμβολο της αριστείας Made in Italy καθώς και ως η υψηλότερη έκφραση της ιταλικής αγωνιστικής φινέτσας, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως μέσα από τη δημιουργία μοτοσυκλετών που είναι το αποτέλεσμα ενός εκπληκτικού συνδυασμού τεχνολογίας και ομορφιάς.
Στην εκδήλωση , την οποία παρουσίασε και συντόνισε η τηλεοπτική παρουσιάστρια Mara Venier, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Giancarlo Giorgetti, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του State Polygraphic Institute and Mint Paolo Perrone και Francesco Soro και ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali.
Επιμελημένο από τον καλλιτέχνη Antonio Vecchio, το αναμνηστικό ασημένιο τρίπτυχο αποτελείται από τρία νομίσματα των 5 ευρώ που δείχνουν στις μπροστινές όψεις μια ιστορική άποψη του εργοστασίου της Ducati στο Borgo Panigale (Μπολόνια), στα δεξιά το λογότυπο της μάρκας και γύρω από αυτά υπάρχει η επιγραφή ” Repubblica Italiana».
Η πίσω όψη των νομισμάτων, αντίθετα, εναλλάσσεται μεταξύ τριών διαφορετικών σχεδίων, που απεικονίζουν την εξέλιξη του Ιταλού κατασκευαστή μοτοσυκλετών μέσω των πιο σημαντικών μοντέλων του.
Συγκεκριμένα, το πρώτο νόμισμα απεικονίζει την Ducati 60 του 1949, την πρώτη μοτοσυκλέτα Ducati που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο Borgo Panigale.
Το δεύτερο έχει ως θέμα του την 916, το αριστούργημα που δημιούργησε το 1994 Massimo Tamburini, μια μοτοσυκλέτα που, ακόμη και σήμερα, θεωρείται ως σύμβολο της ομορφιάς σε δύο τροχούς.
Τέλος, η πίσω όψη του τρίτου νομίσματος απεικονίζει την εμβληματική Panigale V4, η οποία αντιπροσωπεύει την πιο τεχνολογική και εξελιγμένη superbike στη γκάμα της Ducati.
Στην έκδοση που περιλαμβάνει το σύνολο των επετειακών νομισμάτων οι μοτοσυκλέτες είναι βαμμένες στο χαρακτηριστικό Κόκκινο χρώμα της εταιρείας.
Τα νομίσματα που πωλούνται μεμονωμένα, αντ’ αυτού, θα έχουν τον χρωματισμό στην εμπρόσθια όψη στο λογότυπο της Ducati.
Στα κέρματα εμφανίζεται το έτος έκδοσης 2024 στα δεξιά.
Στο κάτω μέρος αναφέρεται 2 τυπική αξία των 5 Ευρώ και το αναγνωριστικό του νομισματοκοπείου της Ρώμης, που αντιπροσωπεύεται από το γράμμα “R”.
Στο κάτω δεξί μέρος υπάρχει η υπογραφή του καλλιτέχνη «A. Vecchio», ενώ στην κορυφή, με καμπυλόγραμμο τρόπο, είναι χαραγμένη η επιγραφή «Ducati».
Τα νομίσματα θα εκδοθούν στις 20 Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τις 5 Μαρτίου στην ιστοσελίδα shop.ipzs.it

Boyz Stuff Show 2025: Η απόλυτη εμπειρία για λάτρεις των μηχανοκίνητων επιστρέφει!
Με περηφάνια ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 21ου Boyz Stuff Show, της έκθεσης που έχει καταστεί θεσμός στο χώρο της αυτοκίνησης, της μοτοσικλέτας και του motorsport!
Αυτοκίνητα που δεν έχεις ξαναδεί, εντυπωσιακές επιδείξεις και μοναδικές εμπειρίες σε περιμένουν και φέτος στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου 2025! Φέτος η εκδήλωση ανεβάζει τον πήχη με ακόμα περισσότερη ενέργεια και δράση, φέρνοντας κοντά λάτρεις των αυτοκινήτων από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι τελευταίες δύο διοργανώσεις κατέρριψαν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ προσέλευσης σε μια έκταση χώρου πέραν των 11000m2!
Φέτος το Boyz Stuff Show περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα στις ρίζες του! Στην κοινότητα των νέων του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, αναδεικνύοντας τα ταλέντα, τις ιδέες και την δημιουργικότητα των νέων enthusiasts και προσφέροντας ένα μοναδικό χώρο για να μοιραστούν την αγάπη και το πάθος τους για τα οχήματα!
Και για να γίνει η εμπειρία ακόμα πιο μοναδική, ο διάσημος Yiannimize θα είναι μαζί μας και τις δύο μέρες φέρνοντας όλη την ενέργεια και το πάθος που τον κάνουν θρύλο στον χώρο του!
Τι θα περιλαμβάνει το 21 Boyz Stuff Show:
- Εντυπωσιακά αυτοκίνητα, νέα μοντέλα αλλά και μοναδικά supercars, rally, drift, dragster, ανάβασης και time attack, clubs αυτοκινήτων πολλών brands, οχήματα 4Χ4 και αυτοκίνητα που δεν βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους, συνδυασμένα με την νεανική ζωντάνια, τον έντονο ρυθμό και την διασκέδαση που προαναγγέλλουν ότι θα έχουμε και φέτος ένα καταπληκτικό θέαμα!
- Εταιρείες με προϊόντα βελτίωσης, αξεσουάρ αυτοκινήτου, valeting, ελαστικών, ηχοσυστημάτων, λιπαντικών, καθώς και μεγάλες εταιρείες εξαρτημάτων, εργαλείων και ανταλλακτικών.
- Εταιρείες με προϊόντα όπως ηλεκτρονικά τσιγάρα, ηλεκτρικές συσκευές και gadgets.
- Ενέργειες προβολής για την οδική ασφάλεια και παρουσιάσεις εταιρικών προϊόντων σε περίπτερα εκθετών μας.
- Δεν θα λείψουν οι διαγωνισμοί, το gaming και πολλά άλλα happenings.
- Οι επισκέπτες θα απολαύσουν φαγητό και ποτό στο Boyz Stuff Food Court!
- Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, διοργανώνουμε το Boyz Stuff Underground Scene, ένα χώρο όπου πανέμορφα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από Clubs και ομάδες θα συνυπάρξουν και θα περάσουν τα δικά τους μηνύματα στους επισκέπτες, με ομιλίες, μουσική και happenings.
- Έκθεση Moto Stuff με μοτοσικλέτες και είδη εξοπλισμού
- Την 16η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου!
Βασικοί χορηγοί: Shell και Red Bull
Υποστηρικτές: Toolwarehouse, Mooveat, Patriotis, Hot Wheels και ΚΕΟ
Χορηγοί επικοινωνίας: Digital Tree, Mix Fm, Car.com.cy
Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 15 & 16 Νοεμβρίου, από τις 10πμ μέχρι τις 10μμ
Χώρος: Κρατική Έκθεση-Λευκωσία
Αγοράστε online τα εισητήρια σας εδώ.
Πληροφορίες: Τηλ. 22460580 Email: [email protected]
The ultimate experience for motorsport enthusiasts returns!
We are proud to announce the 21st Boyz Stuff Show, the exhibition that has become a landmark event in the world of cars, motorcycles, and motorsport!
Get ready for cars you’ve never seen before, jaw-dropping shows, and unforgettable experiences this year at the State Fairgrounds in Nicosia, on Saturday and Sunday, November 15–16, 2025!
This year, the event raises the bar even higher with more energy, more action, and more passion—bringing together car lovers from all over Cyprus and abroad. The last two years broke all previous attendance records, covering an exhibition space of more than 11,000m²!
This year’s edition pays tribute to its roots!
The Boyz Stuff Show will spotlight the youth community of cars and motorcycles—celebrating young enthusiasts, their creativity, talent, and vision. It will offer a unique space for them to share their love and passion for vehicles.
And to make the experience even more exciting, the world-famous Yiannimize will be joining us on both days, bringing all the energy and charisma that made him a legend in the automotive scene!
What to Expect at the 21st Boyz Stuff Show:
- Spectacular cars: new models, rare supercars, rally, drift, drag, hill climb and time attack cars, as well as multi-brand car clubs, 4x4s, and vehicles you don’t get to see on the streets every day—all combined with youthful energy, vibrant beats, and entertainment that promise another unforgettable show!
- Exhibitors: companies showcasing tuning products, car accessories, valeting services, tires, sound systems, lubricants, parts, tools, and automotive equipment.
- Lifestyle products: electronics, e-cigarettes, gadgets, and more.
- Road safety awareness activities and corporate presentations by our exhibitors.
- Competitions, gaming areas, and plenty of interactive happenings.
- Food & drinks available at the Boyz Stuff Food Court!
- NEW this year: The long-awaited Boyz Stuff Underground Scene, where stunning cars and bikes from clubs and teams will come together to share their stories with visitors—through talks, music, and live happenings.
- Moto Stuff Exhibition featuring motorcycles and gear.
- The 16th Classic & Sports Car Exhibition.
Main Sponsors: Shell and Red Bull
Supporters: Toolwarehouse, Mooveat, Patriotis, Hot Wheels, and KEO
Media Sponsors: Digital Tree, Mix FM, Car.com.cy
Dates & Opening Hours: Saturday & Sunday, November 15–16, from 10:00 AM to 10:00 PM
Venue: Cyprus State Fairgrounds, Nicosia
Information: Tel. 22460580 | Email: [email protected]
