Ειδήσεις

09 Feb, 2024 Ώρα 08:47

Η Ιταλική Δημοκρατία τιμά την Ducati με μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων

Thumbnail

Η νέα Νομισματική Συλλογή 2024 του Ιταλικού Κρατικού Νομισματοκοπείου, η οποία παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, περιέχει μια σειρά 6 ασημένιων νομισμάτων εκ των οποίων τα τρία είναι αφιερωμένα στη Ducati.

Close

Τα συγκεκριμένα νομίσματα δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν τις πρόσφατες αθλητικές επιτυχίες που σημείωσε ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών από την Μπολόνια.

Η Ducati το 2023 κυριάρχησε στα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, Superbike και Supersport προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την αξία του Made in Italy του οποίου η Εταιρεία είναι πρεσβευτής στον κόσμο.

Close

 

 

Η Νομισματικές Συλλογές της Ιταλικής Δημοκρατίας αφηγούνται τη συναρπαστική κληρονομιά της χώρας μέσω νομισμάτων που ενισχύουν τη συλλογική μνήμη και ταυτότητα της Ιταλίας.

Σε αυτή την έκδοση, η Ducati επιβεβαιώνεται ως σύμβολο της αριστείας Made in Italy καθώς και ως η υψηλότερη έκφραση της ιταλικής αγωνιστικής φινέτσας, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως μέσα από τη δημιουργία μοτοσυκλετών που είναι το αποτέλεσμα ενός εκπληκτικού συνδυασμού τεχνολογίας και ομορφιάς.

 

Στην εκδήλωση , την οποία παρουσίασε και συντόνισε η τηλεοπτική παρουσιάστρια Mara Venier, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Giancarlo Giorgetti, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του State Polygraphic Institute and Mint Paolo Perrone και Francesco Soro και ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali.

Επιμελημένο από τον καλλιτέχνη Antonio Vecchio, το αναμνηστικό ασημένιο τρίπτυχο αποτελείται από τρία νομίσματα των 5 ευρώ που δείχνουν στις μπροστινές όψεις μια ιστορική άποψη του εργοστασίου της Ducati στο Borgo Panigale (Μπολόνια), στα δεξιά το λογότυπο της μάρκας και γύρω από αυτά υπάρχει η επιγραφή ” Repubblica Italiana».

 

 

Η πίσω όψη των νομισμάτων, αντίθετα, εναλλάσσεται μεταξύ τριών διαφορετικών σχεδίων, που απεικονίζουν την εξέλιξη του Ιταλού κατασκευαστή μοτοσυκλετών μέσω των πιο σημαντικών μοντέλων του.

Συγκεκριμένα, το πρώτο νόμισμα απεικονίζει την Ducati 60 του 1949, την πρώτη μοτοσυκλέτα Ducati που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο Borgo Panigale.

 

 

Το δεύτερο έχει ως θέμα του την 916, το αριστούργημα που δημιούργησε το 1994 Massimo Tamburini, μια μοτοσυκλέτα που, ακόμη και σήμερα, θεωρείται ως σύμβολο της ομορφιάς σε δύο τροχούς.

Τέλος, η πίσω όψη του τρίτου νομίσματος απεικονίζει την εμβληματική Panigale V4, η οποία αντιπροσωπεύει την πιο τεχνολογική και εξελιγμένη superbike στη γκάμα της Ducati.

Στην έκδοση που περιλαμβάνει το σύνολο των επετειακών νομισμάτων οι μοτοσυκλέτες είναι βαμμένες στο χαρακτηριστικό Κόκκινο χρώμα της εταιρείας.

Τα νομίσματα που πωλούνται μεμονωμένα, αντ’ αυτού, θα έχουν τον χρωματισμό στην εμπρόσθια όψη στο λογότυπο της Ducati.

Close

 

 

Στα κέρματα εμφανίζεται το έτος έκδοσης 2024 στα δεξιά.

Στο κάτω μέρος αναφέρεται 2 τυπική αξία των 5 Ευρώ και το αναγνωριστικό του νομισματοκοπείου της Ρώμης, που αντιπροσωπεύεται από το γράμμα “R”.

Στο κάτω δεξί μέρος υπάρχει η υπογραφή του καλλιτέχνη «A. Vecchio», ενώ στην κορυφή, με καμπυλόγραμμο τρόπο, είναι χαραγμένη η επιγραφή «Ducati».

Τα νομίσματα θα εκδοθούν στις 20 Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τις 5 Μαρτίου στην ιστοσελίδα shop.ipzs.it

23 Feb, 2024 Ώρα 14:20

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

Thumbnail

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Toyota στο Βέλγιο η εταιρεία παρουσίασε μερικά νέα πρωτότυπα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για την εξάδα των ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει για το 2026.

Close

Ένα από αυτά ήταν το Sport Crossover της Toyota, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2025.

Αυτό το πολύ όμορφο τετράθυρο concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως bZ Sport Crossover στη Σαγκάη, αν και στο Βέλγιο αφαιρέθηκε το πρόθεμα “bZ” και έγινε πιο προσγειωμένο σε χρωματισμό.

Close

 

 

Το Sport Crossover διατηρεί τα τολμηρά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης μιας υπογραφής φωτισμού εμπνευσμένης από το Prius και με χαρακτηριστικά coupe ώστε να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Volkswagen ID.7 και το Hyundai Ioniq 6.

Αυτό το crossover προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της κινεζικής BYD και θα προσφέρει άφθονο χώρο στο πορτμπαγκάζ και μεγάλη άνεση για τα πόδια πίσω.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Toyota να λανσάρει έξι νέα EV στην Ευρώπη μέχρι το 2026, το Sport Crossover σκοπεύει να λειτουργήσει ως μια κομψή εναλλακτική λύση στα συμβατικά SUV.

Παράλληλα με αυτή την αποκάλυψη για το Sport Crossover, η Toyota παρουσίασε επίσης το Urban SUV concept, ένα ηλεκτρικό off-roader παρόμοιο σε μέγεθος με το Yaris Cross, με στόχο να ανταγωνιστεί το EX30 της Volvo κατά την κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Close

Παρά την προσμονή που περιβάλλει και τα δύο οχήματα, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.