Ειδήσεις

16 Jul, 2021 Ώρα 14:00

Η KTM ετοιμάζει supersport μοτοσικλέτα προδιαγραφών Moto2!

Thumbnail

Δύο χρόνια τώρα κυκλοφορούν φήμες για μια μεσαία supersport που ετοιμάζει η KTM με βάση την τεχνογνωσία της από τη Moto2 κατηγορία στο MotoGP. Φυσικά, για να το κάνει αυτό, χρειάζεται κάποιον οποίος ήδη έχει επενδύσει πάνω σε αυτή την πλατφόρμα και αυτή δεν είναι άλλη από την Kramer.

Close

Η Kramer Motorcycles έχει επιτυχώς μετατρέψει ένα Duke 890 σε μια μοτοσικλέτα πίστας την οποία ονομάζει GP2 890R. Η KTM προσέγγισε πριν από μερικούς μήνες την Kramer για συνεργασία πάνω σε μια μοτοσικλέτα πίστας και, όπως όλα δείχνουν, αυτό το project παίρνει σάρκα και οστά.

 

Close

Στις 20 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η νέα μοτοσικλέτα

Όπως διέρρευσε η KTM λοιπόν, ετοιμάζει μια supersport μοτοσικλέτα στα πρότυπα της Moto2 με κινητήρα δικύλινδρο σε σειρά 890 κ.εκ. Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα βαμμένο στο πορτοκαλί της KTM, οι αναρτήσεις της WP και τα φρένα της Brembo, ενώ πολλά από τα στοιχεία που έχει σχεδιάσει η Kramer στο GP2 της θα μεταφερθούν στο Moto2 της KTM.

Close

Ο κινητήρας αναμένεται να έχει απόδοση κοντά στους 130 ίππους με το βάρος της μοτοσικλέτας να μην ξεπερνάει τα 150 κιλά, ενώ θα διαθέτει και ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως traction control και wheelie control. Η KTM πάντως θα βγάλει σε πολύ περιορισμένη παραγωγή το μοναδικό αυτό μηχάνημα πίστας καθώς μόλις 100 μονάδες θα παραχθούν! Η τιμή του ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά αναμένεται να είναι κοντά στις 40.000€.

Βίντεο teaser της KTM στο instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KTM (@ktm_official)

26 Jul, 2021 Ώρα 10:56

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα Skyline; Γιατί;

Thumbnail

Με το που ακούς την λέξη Skyline το μυαλό σου πάει στο μοντέλο της Nissan, αλλά η Ford πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του συγκεκριμένου ονόματος για την αγορά των ΗΠΑ.

Close

Συγκεκριμένα, η Μπλε Οβάλ εταιρία στις 12 του μηνός υπέβαλε αίτημα για κατοχύρωση του ονόματος Skyline στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Ford με το συγκεκριμένο όνομα και που θα το χρησιμοποιήσει. Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποίησε το όνομα Skyliner σε διάφορες εκδόσεις των Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500 και Galaxie. Η τελευταία φορά που έγινε χρήση του ονόματος Skyliner ήταν το 2014 σε ένα πρωτότυπο που βασίζονταν στο Ford Transit.

Close

Φυσικά θα πρέπει να πουμέ ότι η Nissan δεν αναφέρεται πλέον στο GT-R ως Skyline. Βρίσκουμε όμως το όνομα να χρησιμοποιείται ακόμη στην Ιαπωνική έκδοση του Infinity Q50.

 

Close