Ειδήσεις

08 Jun, 2021 Ώρα 19:00

Η Lego έφτιαξε μια Lamborghini Sian σε κανονικές διαστάσεις

Thumbnail

Η Lego μας έχει συνηθίσει σε επικά μοντέλα κλίμακας έχοντας συμπεριλάβει εικονικά αυτοκίνητα όπως η Porsche 911 GT3 και η Bugatti Chiron. Λίγες είναι οι φορές που έχει ασχοληθεί για να κατασκευάσει μοντέλα σε κανονικές διαστάσεις αλλά όταν το κάνει είναι πραγματικά έργο τέχνης.

Close

 

 

Η εταιρεία με τα πιο διάσημα «τουβλάκια» αυτήν τη φορά ασχολήθηκε με ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, την Lamborghini Sian. Για να κατασκευαστεί σε πραγματικές συνθήκες το υβριδικό Sian χρειάστηκαν 400.000 κομμάτια(!) από τα οποία τα 20 χρειάστηκε να γίνουν χειροποίητα και μοναδικά για τις ανάγκες του μοντέλου.

 

Close

 

Είναι το πρώτο Lego με LED φωτοσωλήνα

Χρειάστηκαν 5.370 ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η δουλειά πάνω στο Sian το οποίο ζυγίζει 2.200 κιλά - δηλαδή είναι πολύ πιο βαρύ από το κανονικό αυτοκίνητο. Το μοναδικό λειτουργικό πράγμα πάνω στο Sian της Lego είναι τα φώτα του τα οποία προέρχονται από κομμάτια του τμήματος Lego Technic.

 

 

Το Lamborghini της Lego σχεδιάστηκε από Τσέχους τεχνικούς και βάφτηκε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Είναι το πρώτο μοντέλο της Lego που χρησιμοποιεί εξαγωνικά τουβλάκια και το πρώτο με LED φωτοσωλήνα και φυσικά δεν είναι προς πώληση.

 

23 Jun, 2021 Ώρα 11:00

Με πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας η Audi

Thumbnail

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που έρχονται απευθείας από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν τα όσα μάθαμε πριν λίγους μήνες, με την premium αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει και μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά θα αφορά ήδη υπάρχουσες θερμικές μονάδες της γκάμας.

Close

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά A3 και Α4 θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα μεγαλύτερα Α5 και Α6. Το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας το οποίο θα εξοπλιστεί με καινούργια θερμική μονάδα ισχύος θα είναι το επόμενης γενιάς Q8, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2032. Μέχρι τότε όλη η γκάμα θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

Το πλάνο της γερμανικής μάρκας έχει ως στόχο την ύπαρξη 20 διαφορετικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025 και την πώληση τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων μονάδων που να βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών PPΕ, την οποία η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Porsche.

Close

Εάν αυτοί οι στόχοι υλοποιηθούν, τότε τοποθετούν την εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους στο σήμα, μπροστά και από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της, την BMW και την Mercedes-Benz, στον αγώνα της ηλεκτρικής εποχής. Αυτό γιατί η πρώτη έχει ως στόχο το 50% των συνολικών της πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η δεύτερη δεν έχει ανακοινώσει καν επίσημο στρατηγικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Μία premium μάρκα η οποία φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά ακόμη και από την Audi, είναι η Jaguar, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2025.

 

Close