Ειδήσεις

03 Oct, 2022 Ώρα 17:22

Η LEXUS για 3η συνεχόμενη χρονιά κατακτά την κορυφή στην αξιολόγηση What Car?

Thumbnail

Για 3η συνεχή χρονιά η Lexus παραμένει στην κορυφή του βάθρου σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία. Αυτό προκύπτει από την αξιολόγηση που διεξήχθη σε έρευνα αξιοπιστίας που έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την έγκυρη και αναγνωρισμένη πλατφόρμα αγοράς αυτοκινήτων What Car? 

Close

Όπως πολύ χαρακτηριστικά διατυπώθηκε από την πλατφόρμα What Car?, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, «Όλα τα μοντέλα ολόκληρης της σειράς Lexus χαρακτηρίζονται από την απόλυτη αξιοπιστία». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 25.000 βρετανοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, έως πέντε ετών, συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνοντας κατά τη διαδικασία το κατά πόσον είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα με το όχημά τους. Στην περίπτωση θετικής απάντησης έπρεπε να συμπληρώσουν πληροφορίες που αφορούσαν το συνολικό χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για την επισκευή, καθώς και το ύψος του κόστους δαπάνης που απαιτήθηκε για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Close

Η Lexus αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ως η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων, μεταξύ των 32 που παρουσιάστηκαν στην έρευνα, επιτυγχάνοντας συνολική βαθμολογία 98,4%. Σημειώνεται ότι ο πλησιέστερος «αντίπαλος» στην κατάκτηση της κορυφής αξιοπιστίας ήταν η αδελφή-εταιρεία της Lexus, η Toyota.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο Steve Huntingford, εκδότης του What Car; ανέφερε: «Τα αποτελέσματα δηλώνουν ότι είτε επιλέξετε ένα μοντέλο υψηλής τιμής είτε κάποιο σε πιο προσιτή τιμή, θα μπορείτε να αναμένετε ότι θα διαθέτετε τα πιο υποδειγματικά επίπεδα αξιοπιστίας».

Close

Όλα τα μοντέλα της Lexus που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα κατέγραψαν ποσοστό πέραν του 96%, ενώ τέσσερα από αυτά κατατάχθηκαν στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας τους. Το Lexus CT 200h αναδείχθηκε ως το πιο αξιόπιστο οικογενειακό αυτοκίνητο και το έκτο μοντέλο με τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά, με βαθμολογία 99,3%. Το Lexus UX 250h κατατάχθηκε 10ο στη γενική κατάταξη και 3ο στην κατηγορία των μικρών SUV με ποσοστό 99%, ενώ το Lexus IS ήταν το πιο αξιόπιστο στην κατηγορία του σε ποσοστό 98,3%. 

Ολοκληρώνοντας την επισκόπηση της επιτυχούς αξιολόγησης η πρώτη γενιά NX χαρακτηρίστηκε ως «σχεδόν το απόλυτα ανθεκτικό μοντέλο».  

07 Dec, 2022 Ώρα 17:13

Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για τα Range Rover και Range Rover Sport

Thumbnail

Το νέο Range Rover και το Range Rover Sport έχουν λάβει και τα δύο τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στις τελευταίες δοκιμές ασφαλείας της Euro NCAP. Πρόκειται για τις δύο τελευταίες προσθήκες στη γκάμα της μάρκας που βραβεύονται με τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια. Κάτι που ξεκίνησε από το Range Rover Evoque το 2011.

Close

Το βραβευμένο νέο Range Rover σημείωσε βαθμολογία 87% για την Προστασία Παιδιών Επιβατών και 72% για τους Ευάλωτους Χρήστες Δρόμου, ενώ το Range Rover Sport πέτυχε βαθμολογία 85% για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών. Και τα δύο SUV έλαβαν 82% για τα συστήματα υποστήριξης των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μοιράζονται μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τον οδηγό και να προστατεύουν τους επιβάτες, όπως: Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB), Lane Keep Assist, Emergency Lane Keep Assist, 3D Surround Camera και ClearSight Ground View, Driver Condition Response, Rear Collision Monitor with Occupant Protection Assist, Pre-emptive suspension και Adaptive Parkingist Cruisesist.

 

Close

 

Παράλληλα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Range Rover και το Range Rover Sport χρησιμοποιούν τεχνολογίες που στοχεύουν στη βελτίωση της εγρήγορσης του οδηγού και στη μείωση της πιθανότητας απόσπασης της προσοχής. Το ενσωματωμένο Amazon Alexa παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φυσικές και διαισθητικές φωνητικές εντολές, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια από το τιμόνι ή τα μάτια σας από το δρόμο.

Close

 

 

Και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα στην καινοτόμα πλατφόρμα της μάρκας (Modular Longitudinal Architecture), η οποία παρέχει γερές βάσεις για μια σωρεία προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που λειτουργούν αρμονικά για σωστή απόκριση και εκλεπτυσμένη οδήγηση. Το νέο Range Rover, το οποίο είναι διαθέσιμο με διαμορφώσεις τεσσάρων, πέντε και επτά θέσεων, είναι έως και 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ το Range Rover Sport είναι 35% πιο άκαμπτο από πριν.

Τα πολυτελή SUV της Land Rover βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Μοντέλα που διαθέτουν περισσότερα από 50 χρόνια τεχνογνωσίας και πρωτοπορούν, όχι μόνο στις δυνατοτήτων παντός εδάφους αλλά και σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η τεχνολογία, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια.