Ειδήσεις

26 Jan, 2023 Ώρα 11:12

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει την τεχνολογικά προηγμένη EQE SUV

Thumbnail

Η EQE SUV αποτελεί τη νέα προσθήκη της Mercedes-Benz στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Ένα premium ηλεκτρικό SUV που δείχνει ότι η εταιρεία βαδίζει με σταθερά βήματα στο δρόμο προς ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον.

Close

 

 

Το EQE SUV βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα της Mercedes-EQ και είναι ένα μοντέλο με ιδιαίτερη έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Με διαστάσεις όπως, μήκος 4.863 - πλάτος 1.940 και ύψος 1.686 χιλιοστά, η EQE SUV προσφέρει τη δυνατότητα απόλυτης εκμετάλλευσης των χώρων ενώ το μεταξόνιο των 3.030 χιλιοστών προσφέρει εξαιρετικούς χώρους για οδηγό και επιβάτες. Επίσης ο χώρος για τις αποσκευές φθάνει τα 520 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων μπορεί να φτάσει έως και τα 1.685 λίτρα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πενταθέσιο EQE SUV είναι ένας από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του διατηρώντας την ταυτότητα της Mercedes-Benz με στοιχεία, τόσο από τη σαλούν έκδοση της EQE όσο και από τη μεγαλύτερη και επιβλητική EQS. Διαθέτει ένα άκρως εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο οποίος έχει υποστεί έντονη ψηφιοποίηση, την οποία υπογραμμίζει η προαιρετικά διαθέσιμη Hyperscreen MBUX που ουσιαστικά ενώνει τρεις οθόνες σε μία ενιαία γυάλινη  επιφάνεια που καλύπτει ολόκληρη τη κεντρική κονσόλα. Ολόκληρος ο πίνακας οργάνων είναι μια μεγάλη οθόνη ευρεία οθόνη, που απαρτίζεται  από πολλαπλές οθόνες υψηλής ανάλυσης  η οποίες συγχωνεύονται ομαλά κάτω από ένα γυάλινο κάλυμμα με μήκος άνω των 141 εκατοστών. Περιττή κάθε αναφορά σε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Η EQE SUV είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο με ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει σήμερα η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης πρόσθετων λειτουργιών και αναβαθμίσεων μέσω της τεχνολογίας over-the-air, κάτι που σημαίνει ότι και μετά την αγορά, ο ιδιοκτήτης μπορεί να διοαμορφώσει και να προσαρμόσει μέρος του εξοπλισμού μέσω του «Mercedes me Store». Η οθόνη MBUX και το λειτουργικό της σύστημα προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές λειτουργίες infotainment και άνεσης.

 

Close

 

H SUV εκδοχή του γερμανικού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, θα διατίθεται με τα ίδια ακριβώς σύνολα που τοποθετούνται στην EQE, με μια δικίνητη και δύο τετρακίνητες εκδόσεις. Αρχικά παρουσιάζονται οι EQE 350+ (κίνηση στους δύο τροχούς) και η 350 4MATIC με 292 ίππους και ροπή 565 και 765 Nm αντίστοιχα, ενώ η κορυφαία EQE 500 4MATIC προσφέρει 408 ίππους και 858 Nm ροπής. Στην κορυφή των επιδόσεων βρίσκεται η  Mercedes–AMG EQE 53 4MATIC SUV με 687 ίππους (0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα) ενώ στη γκάμα υπάρχει και η  Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV με 476 ίππους. Η αυτονομία φθάνει τα 480 μέχρι 590 χιλιόμετρα (WLTP) για την έκδοση EQE 350+, 459 έως 558 χλμ. για την τετρακίνητη EQE 350 4MATIC και από 460 έως 547 χλμ. για την κορυφαία EQE 500 4MATIC. Αντίστοιχα, οι εκδόσεις AMG προσφέρουν 431 λεως 488 χιλιόμετρα για την EQE 43 4MATIC και 375 έως 470 για τηνEQE 53 4MATIC. Η μπαταρία ιόντων λιθίου της EQE, έχει χωρητικότητα 90,6 kWh (net) με την εταιρεία να εγγυάται την απόδοση της μπαταρίας για 10 χρόνια ή 250.000 χιλιόμετρα.

 

28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto