Ειδήσεις

08 Mar, 2023 Ώρα 07:51

Η Mercedes-Benz τιμά τη γυναίκα που έμαθε στον κόσμο την αυτοκίνηση

Thumbnail

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ορόσημο για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο και είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών για ισότητα. Επιπρόσθετα, είναι μια σημαδιακή ημέρα και για την ίδια τη Mercedes-Benz, καθώς η ιστορία της ξεκίνησε να γράφεται, χάρη σε μία γυναίκα. Τη Bertha Benz!

Close

Σύζυγος του Carl Benz, ενός εκ των ιδρυτών της Mercedes-Benz, η Bertha υποστήριζε φανατικά τις προσπάθειες του Carl για την κατασκευή ενός αυτοκίνητου οχήματος, ενώ αναγνώρισε από νωρίς τη σημασία της εφεύρεσής του και πίστεψε ακράδαντα ότι θα είχε επιτυχία. Προκειμένου να του το αποδείξει, τον Αύγουστο του 1888 πήρε κρυφά το αυτοκίνητο που είχε κατασκευάσει και το οδήγησε μέχρι την πόλη που γεννήθηκε, διανύοντας 180 χιλιόμετρα, πραγματοποιώντας το πρώτο ταξίδι με αυτοκίνητο στην ιστορία. Συνεπιβάτες σε αυτή τη διαδρομή ήταν οι δύο γιοι της, οι οποίοι γνώριζαν για το σχέδιο της μητέρας τους. Σύμφωνα με την ιστορία, η Bertha άφησε ένα σημείωμα στο τραπέζι της κουζίνας για τον Carl, ο οποίος ακόμη κοιμόταν, ενημερώνοντάς τον ότι πήγαινε στο Pforzheim, χωρίς ωστόσο να του πει πώς. Όταν ο Carl αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο έλειπε, συνειδητοποίησε ότι το πήραν η σύζυγός του και οι γιοι του. 

Στη διαδρομή αυτή, η Bertha είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Από τον ανεφοδιασμό του οχήματος με καύσιμα, μέχρι την επιδιόρθωση μηχανικών βλαβών. Ωστόσο, βρίσκοντας λύσεις για όλα τα προβλήματα, δεν άφησε τίποτα να χαλάσει το πρώτο αυτό, ιστορικό ταξίδι με αυτοκίνητο. 

Close

H πιο πάνω ιστορία, αποδεικνύει περίτρανα ότι ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία οφείλει σε τεράστιο βαθμό την ύπαρξή της, στο θάρρος και την αποφασιστικότητα μιας γυναίκας. Μία γυναίκα, η οποία χάρη στην επιμονή και τη διορατικότητά της, βοήθησε στο να «γεννηθεί» ένας κολοσσός στον κλάδο της αυτοκίνησης. Η Mercedes-Benz! Μία εταιρεία που έκτοτε καινοτομεί και πρωτοπορεί, αποτελώντας το κορυφαίο brand στον χώρο των αυτοκινήτων παγκοσμίως, με νέες τεχνολογίες, κορυφαία ασφάλεια, υψηλές επιδόσεις, ασύγκριτη πολυτέλεια και ασυναγώνιστη ομορφιά. Βασισμένη πάντοτε σε εκείνο το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο και στην τόλμη της Bertha Benz.  

Close
28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto