Ειδήσεις

07 Feb, 2024 Ώρα 12:40

Η Mercedes με νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά

Thumbnail

Η γερμανική εταιρεία επανεξετάζει διάφορους τομείς της παρουσίας της στα ηλεκτρικά, όπως την σχεδίαση αλλά και τα ονόματα των αυτοκινήτων της.

Close

Η Mercedes υφίσταται αναμένεται να προχωρήσει σε μία σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα, με αλλαγές όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά και στις ονομασίες των μοντέλων της.

Το κομψό, αεροδυναμικό στυλ μοντέλων όπως τα EQS και EQE, αν και φουτουριστικό, έχει αποδειχθεί διχαστικό μεταξύ των παραδοσιακών πελατών της Mercedes-Benz που προτιμούν μια πιο κλασική αισθητική.

Close

Αναγνωρίζοντας αυτή την αντίδραση των πελατών της, ο Christoph Starzynski, αντιπρόεδρος για την εξέλιξη των αυτοκινήτων της Mercedes, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει μια απομάκρυνση από την σχεδιαστική γλώσσα που είδαμε στα πρόσφατα ηλεκτρικά μοντέλα.

Επισήμανε το Concept CLA ως πιθανή κατεύθυνση για τα μελλοντικά σχέδια, με πιο ευδιάκριτα μπροστινά και πίσω άκρα και μια αναγνωρίσιμη μάσκα.

Close

Η συζήτηση άγγιξε επίσης την ονομασία των ηλεκτρικών μοντέλων. Ενώ η επωνυμία «EQ» θα συνεχίσει να σηματοδοτεί την ηλεκτρική τεχνολογία, η ονοματολογία είναι προς εξέταση.

Καθώς η Mercedes μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, η ανάγκη για ονόματα «EQ» μπορεί να μειωθεί, ενσωματώνοντας τελικά τις ηλεκτρικές παραλλαγές απρόσκοπτα στην υπάρχουσα γκάμα μοντέλων.

Όσον αφορά την υποδοχή των πελατών, η ανταπόκριση στα ηλεκτρικά οχήματα ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή.

Στις ΗΠΑ, υπήρξε θετική ανταπόκριση, με τη Mercedes να προσελκύει με επιτυχία πελάτες πίσω στη μάρκα.

Ωστόσο, στην Κίνα, η ζήτηση για ηλεκτρικά πολυτελή οχήματα παραμένει σχετικά χαμηλή, παρά τον σημαντικό ρόλο της χώρας στις παγκόσμιες πωλήσεις της Mercedes.

Παρά τις προκλήσεις, η Mercedes παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Ενώ αναγνωρίζει τις διαφορετικές συνθήκες της αγοράς, ειδικά σε περιοχές όπως η Κίνα, η Mercedes βλέπει να διατηρείται η καλή πορεία με τα παραδοσιακά μοντέλα και έχει αισιόδοξες προοπτικές για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

23 Feb, 2024 Ώρα 14:20

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

Thumbnail

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Toyota στο Βέλγιο η εταιρεία παρουσίασε μερικά νέα πρωτότυπα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για την εξάδα των ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει για το 2026.

Close

Ένα από αυτά ήταν το Sport Crossover της Toyota, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2025.

Αυτό το πολύ όμορφο τετράθυρο concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως bZ Sport Crossover στη Σαγκάη, αν και στο Βέλγιο αφαιρέθηκε το πρόθεμα “bZ” και έγινε πιο προσγειωμένο σε χρωματισμό.

Close

 

 

Το Sport Crossover διατηρεί τα τολμηρά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης μιας υπογραφής φωτισμού εμπνευσμένης από το Prius και με χαρακτηριστικά coupe ώστε να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Volkswagen ID.7 και το Hyundai Ioniq 6.

Αυτό το crossover προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της κινεζικής BYD και θα προσφέρει άφθονο χώρο στο πορτμπαγκάζ και μεγάλη άνεση για τα πόδια πίσω.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Toyota να λανσάρει έξι νέα EV στην Ευρώπη μέχρι το 2026, το Sport Crossover σκοπεύει να λειτουργήσει ως μια κομψή εναλλακτική λύση στα συμβατικά SUV.

Παράλληλα με αυτή την αποκάλυψη για το Sport Crossover, η Toyota παρουσίασε επίσης το Urban SUV concept, ένα ηλεκτρικό off-roader παρόμοιο σε μέγεθος με το Yaris Cross, με στόχο να ανταγωνιστεί το EX30 της Volvo κατά την κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Close

Παρά την προσμονή που περιβάλλει και τα δύο οχήματα, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.