Ειδήσεις

20 Jan, 2020 Ώρα 10:28

Η Porsche συνεχίζει να αυξάνει τις πωλήσεις της και το 2019

Thumbnail

Τα αυτοκίνητα της Porsche συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και μέσα στο 2019 πετυχαίνοντας ακόμα μια ετήσια άνοδο. Συγκεκριμένα, κατά το 2019 η θρυλική γερμανική εταιρεία παρέδωσε στους πελάτες της 280.800 οχήματα, κάτι που αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 10% σε σύγκριση με το 2018. Ειδικά οι σειρές μοντέλων Cayenne και Macan σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη.

Close

 

 

Αναλυτικότερα, 92.055 Cayenne παραδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση 29% σε ετήσια βάση. Το τρέχον μοντέλο είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές από το 2019, με μια plug-in υβριδική έκδοση που προστέθηκε πρόσφατα στην γκάμα. Την περασμένη άνοιξη πέρασε στην αγορά και η μοναδική Cayenne Coupé, ένα ακόμη πιο σπορ μοντέλο της μάρκας. Παράλληλα, 99.944 Macan παραδόθηκαν στους πελάτες. Αριθμός που είναι αυξημένος κατά 16% σε σύγκριση με το 2018.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο δείχνει τον παγκόσμιο ενθουσιασμό των πελατών μας για τα σπορ αυτοκίνητα μας και είμαστε επίσης περήφανοι που ενισχύσαμε περαιτέρω την ελκυστικότητα της μάρκας μας και την εμπειρία του πελάτη με τις νέες μας προσεγγίσεις», δήλωσε ο Detlev von Platen, μέλος του Εκτελεστικού Συμβούλιο Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche AG. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα ζήτησης το 2020 - χάρη σε μια σειρά από νέα μοντέλα και γεμάτα τα βιβλία παραγγελιών για το Taycan».

Close

 

 

Στην εγχώρια αγορά της εταιρείας και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά, η Porsche δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2019 με 15% σε όλες τις περιπτώσεις. 31.618 οχήματα παραδόθηκαν στη Γερμανία και 88.975 οχήματα σε όλη την Ευρώπη. Η Porsche σημείωσε επίσης αύξηση στις δύο μεγαλύτερες αγορές της. Στην Κίνα, 86.752 οχήματα μεταβιβάστηκαν στους πελάτες, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2018, ενώ στις ΗΠΑ, η Porsche αύξησε τις πωλήσεις της κατά 8%, με 61.568 μονάδες. Κατά συνέπεια, ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων αψήφησε την τάση προς αποδυνάμωση του συνολικού οικονομικού κλίματος και στις δύο αγορές. 116.458 οχήματα Porsche παραδόθηκαν σε πελάτες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Αφρικής και Μέσης Ανατολής - αύξηση κατά 7% σε σύγκριση με το 2018.

25 Feb, 2020 Ώρα 23:02

Ανανέωση για τα Volvo S90 και V90 με ήπιους υβριδικούς κινητήρες

Thumbnail

Η Volvo αποκάλυψε τις ανανεωμένες εκδόσεις του S90 και των V90 - V90 Cross Country. H ανανέωση στα κορυφαία sedan και station wagon μοντέλα της Volvo περιλαμβάνει κομψές παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση και ένα εντελώς νέο, state-of-the-art ηχοσύστημα από την Bowers & Wilkins.

Close

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ήπια υβριδικά συστήματα 48V καθίστανται διαθέσιμα σε κάθε μοντέλο της Volvo. Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση των S90 και V90, οι σχεδιαστές της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από κομψές παρεμβάσεις στο εμπρός και στο πίσω μέρος τους. Στα ανανεωμένα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται νέοι προβολείς ομίχλης, νέα σχεδίαση σπόιλερ και νέος προφυλακτήρας εμπρός.

_

Close

 

Νέα σχεδίαση στα φώτα LED

Close

Στα V90 και V90 Cross Country, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η εντελώς νέα σχεδίαση των full LED πίσω φωτιστικών σωμάτων, με τη χαρακτηριστική σχεδιαστική "υπογραφή" της Volvo και σειριακά φλας. Μια σειρά νέων τροχών και εξωτερικών χρωμάτων προσφέρει περαιτέρω επιλογές παραμετροποίησης.

Στο εσωτερικό, το σημαντικά αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins προσφέρει μια ακόμα καλύτερη ηχητική εμπειρία χάρη στα νέα χαρακτηριστικά του, όπως ο αναβαθμισμένος ενισχυτής, η αυτόματη μείωση θορύβου και μια νέα ρύθμιση που προσομοιώνει τον ήχο jazz club.

_

 

Τεχνολογία καθαρισμού αέρα

Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι η προηγμένη λειτουργία καθαρισμού αέρα Advanced Air Cleaner, που περιλαμβάνει αισθητήρα για τα σωματίδια PM2,5. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό μέσω της κεντρικής οθόνης. Εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, το Advanced Air Cleaner μπορεί να εξαλείψει όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια από την ατμόσφαιρα της καμπίνας μέσα σε λίγα λεπτά.

Τόσο το νέο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins όσο και η λειτουργία Advanced Air Cleaner διατίθενται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, που βασίζονται στην πλατφόρμα SPΑ. Όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60 εξοπλίζονται επίσης με δύο θύρες φόρτισης USB-C για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον, η λειτουργία ασύρματης φόρτισης για smartphone, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο XC40, διατίθεται στις περισσότερες εκδόσεις των Σειρών 90 και 60.

Στο εσωτερικό, η αποκλειστική μάλλινη επένδυση καθισμάτων tailored wool blend, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο XC90, διατίθεται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, ενώ υπάρχει και επιλογή χωρίς δέρμα (leather free), στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού.

Η Volvo Cars επεκτείνει σημαντικά τo εύρος των ήπιων υβριδικών συστημάτων κίνησης 48V στο σύνολο της γκάμας της, καθιστώντας τα διαθέσιμα σε κάθε της μοντέλο.

_

 

Με υβριδική τεχνολογία

Τα ήπια υβριδικά συστήματα, που παρουσιάστηκαν αρχικά στα XC60 και XC90 το περασμένο έτος, θα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, καθώς και στο XC40. Οι επιλογές των ήπιων υβριδικών συστημάτων στο V90 Cross Country αντιπροσωπεύουν τις πρώτες προτάσεις ηλεκτροκίνησης στην ιστορία της ξεχωριστής Σειράς Cross Country.

Τα ήπια υβριδικά συστήματα της Volvo Cars προσφέρουν στους οδηγούς έως και 15% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα πέδησης break-by-wire αλληλεπιδρά με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, ανακτώντας κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα.

Μαζί με τη σειρά Recharge των Plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλέον ένα ηλεκτροκίνητο Volvo για κάθε ενδιαφερόμενο.