Ειδήσεις

28 Jul, 2020 Ώρα 21:01

Η πρόκληση και η συμβολή των νέων στο μέλλον της αυτοκίνησης

Thumbnail

Οι προκλήσεις και τα οφέλη που θα φέρει η ηλεκτροκίνηση αποτελούν στοιχεία που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των επόμενων γενιών. Ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles έχει ήδη αναπτύξει μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που σαν στόχο έχουν να ανοίξουν το δρόμο για τη νέα –εξηλεκτρισμένη- εποχή της αυτοκίνησης, εμπλέκοντας στην προσπάθεια φοιτητές από διάφορους κλάδους της εκπαίδευσης.

Close

Ήδη στο Τορίνο η ανάπτυξη του δικτύου αμφίδρομης φόρτισης V2G (Vehicle-to-Grid) που δημιουργείται στο Mirafiori, αλλά και το προηγμένο σύστημα Geofencing το οποίο θα «εξαναγκάζει» τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα να κινούνται ως αμιγώς ηλεκτρικά στα κέντρα των πόλεων αναπτύσσονται με τη βοήθεια φοιτητών.

_

Close

Πρόσφατα στο δίκτυο συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, προστέθηκε το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, με την πρωτοβουλία EMS (Energy and Sustainable Mobility) που οργανώθηκε από φοιτητές να έχει σαν σκοπό να εξηγήσει στους νέους, αλλά και στις επιχειρήσεις τα νέα δεδομένα που φέρνει η νέα εποχή των μετακινήσεων όπου η ηλεκτροκίνηση θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

_

Close

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας ήδη η ομάδα e-Mobility της FCA πραγματοποίησε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο, με τους Gabriele Catacchio (Program Manager, e-Mobility), Franco Anzioso (Electrical Vehicles User Product & Service Experience) και Vittorio Ravello (Technical Matter Expert, e-Mobility) να αναπτύσσουν το κρίσιμο θέμα που αφορά στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και τη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Οι έρευνες που θα πραγματοποιηθούν, η γνώση που θα αποκτηθεί και οι πρωτοβουλίες των φοιτητών που θα εφαρμοστούν θα ενισχύσουν την προσπάθεια για την όσο πιο ομαλή και αποτελεσματική ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

_

Ήδη, η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες logistics που δοκιμάζουν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα μοντέλα της FCA, όπως είναι τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe.

 

 

Tags
06 Aug, 2020 Ώρα 18:41

Νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα για τα νέα Audi

Thumbnail

Με τα αυτοκίνητα να αποκτούν όλο και περισσότερες λειτουργίες, η Audi ανακοίνωσε πως αναπτύσσει έναν υπερυπολογιστή, τον Integrated Vehicle Dynamics computer, όπως τον ονομάζει, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης, του πλαισίου αλλά και τα συστήματα ασφαλείας.

Close

 

 

Ο νέος υπερυπολογιστής, που θα τοποθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Audi, είναι 10 φορές ισχυρότερος και ταχύτερος από αυτόν που υπάρχει σήμερα στα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας και μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως και 90 διαφορετικά συστήματα ενός αυτοκινήτου. Ο σημερινός υπολογιστής μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως 20 συστήματα.