Ειδήσεις

23 Aug, 2019 Ώρα 11:21

Η ŠKODA πετυχαίνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Thumbnail

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι πωλήσεις της Skoda. Η τσέχικη εταιρεία, μέλος του Ομίλου της VW, αύξησε τις παραδόσεις αυτοκινήτων της τον Ιούλιο κατά 3,1% με 102.700 αυτοκίνητα, τη στιγμή που ο αντίστοιχος Ιούλιος του 2018 έφτασε τις 99.700 οχήματα. Πρόκειται για τον καλύτερο Ιούλιο στην ιστορία της μάρκας όπου πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση στις σημαντικότερες αγορές του πλανήτη με όπλο της τα SUV της, Karoq και Kodiaq.

Close

 

 

Ο Alain Favey, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda Auto για πωλήσεις και μάρκετινγκ, ανέφερε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, έχουμε παραδώσει περισσότερα από 100.000 οχήματα τον Ιούλιο. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την υψηλή ζήτηση για τα μοντέλα Kodiaq και Karoq. Αυτό υπογραμμίζει το γεγονός ότι πετύχαμε τους στόχους μας με την καμπάνια για τα SUV του brand. Τους επόμενους μήνες, αναμένουμε ακόμα περισσότερη αύξηση με την κυκλοφορία του νέου SUV πόλης, του Skoda Kamiq». 

Στη Δυτική Ευρώπη, οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 12,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο με 45.600 οχήματα. Παράλληλα, πραγματοποίησε 18.600 παραδόσεις σε πελάτες στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά της, τη Γερμανία, κάτι που μεταφράζεται σε μια αύξηση της τάξης του+ 16.2%. Η Skoda παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση στη Γαλλία (3.000 οχήματα, + 24.2%), Ιταλία (2.500 οχήματα, + 31.2%), Ολλανδία (1.800 οχήματα, + 57.7%), Σουηδία (1.400 οχήματα, + 84.0% οχήματα, + 17,5%) και την Ελλάδα (300 οχήματα, + 38,4%). 

Close

 

 

Στην Κεντρική Ευρώπη, η Skoda σημείωσε σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, με 17.500 παραδόσεις (+11.2%). Στην Τσεχία, ο κατασκευαστής παρέδωσε στους πελάτες του συνολικά 8.000 οχήματα τον Ιούλιο (+12.1% ενώ πέτυχε διψήφια ανάπτυξη και στην Πολωνία (+11.3%), Σλοβακία (+ 16.6%) και Κροατία (+18.1%). Στην Ανατολική Ευρώπη οι παραδόσεις της Skoda αυξήθηκαν κατά 18,4% με τη Ρωσία να καταγράφει άνοδο 10.4% και στις Βαλτικές χώρες αύξηση +60,1%. Παρόμοια αύξηση υπήρξε και σε χώρες όπως την Ουκρανία, Σερβία κλπ. (700 οχήματα, + 59,5%), Σερβία (700 οχήματα + 20,1%), Καζακστάν (200 οχήματα + 58,3% και τη Βοσνία (200 οχήματα, + 21,6%).

Tags
25 Feb, 2020 Ώρα 23:02

Ανανέωση για τα Volvo S90 και V90 με ήπιους υβριδικούς κινητήρες

Thumbnail

Η Volvo αποκάλυψε τις ανανεωμένες εκδόσεις του S90 και των V90 - V90 Cross Country. H ανανέωση στα κορυφαία sedan και station wagon μοντέλα της Volvo περιλαμβάνει κομψές παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση και ένα εντελώς νέο, state-of-the-art ηχοσύστημα από την Bowers & Wilkins.

Close

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ήπια υβριδικά συστήματα 48V καθίστανται διαθέσιμα σε κάθε μοντέλο της Volvo. Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση των S90 και V90, οι σχεδιαστές της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από κομψές παρεμβάσεις στο εμπρός και στο πίσω μέρος τους. Στα ανανεωμένα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται νέοι προβολείς ομίχλης, νέα σχεδίαση σπόιλερ και νέος προφυλακτήρας εμπρός.

_

Close

 

Νέα σχεδίαση στα φώτα LED

Close

Στα V90 και V90 Cross Country, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η εντελώς νέα σχεδίαση των full LED πίσω φωτιστικών σωμάτων, με τη χαρακτηριστική σχεδιαστική "υπογραφή" της Volvo και σειριακά φλας. Μια σειρά νέων τροχών και εξωτερικών χρωμάτων προσφέρει περαιτέρω επιλογές παραμετροποίησης.

Στο εσωτερικό, το σημαντικά αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins προσφέρει μια ακόμα καλύτερη ηχητική εμπειρία χάρη στα νέα χαρακτηριστικά του, όπως ο αναβαθμισμένος ενισχυτής, η αυτόματη μείωση θορύβου και μια νέα ρύθμιση που προσομοιώνει τον ήχο jazz club.

_

 

Τεχνολογία καθαρισμού αέρα

Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι η προηγμένη λειτουργία καθαρισμού αέρα Advanced Air Cleaner, που περιλαμβάνει αισθητήρα για τα σωματίδια PM2,5. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό μέσω της κεντρικής οθόνης. Εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, το Advanced Air Cleaner μπορεί να εξαλείψει όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια από την ατμόσφαιρα της καμπίνας μέσα σε λίγα λεπτά.

Τόσο το νέο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins όσο και η λειτουργία Advanced Air Cleaner διατίθενται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, που βασίζονται στην πλατφόρμα SPΑ. Όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60 εξοπλίζονται επίσης με δύο θύρες φόρτισης USB-C για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον, η λειτουργία ασύρματης φόρτισης για smartphone, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο XC40, διατίθεται στις περισσότερες εκδόσεις των Σειρών 90 και 60.

Στο εσωτερικό, η αποκλειστική μάλλινη επένδυση καθισμάτων tailored wool blend, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο XC90, διατίθεται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, ενώ υπάρχει και επιλογή χωρίς δέρμα (leather free), στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού.

Η Volvo Cars επεκτείνει σημαντικά τo εύρος των ήπιων υβριδικών συστημάτων κίνησης 48V στο σύνολο της γκάμας της, καθιστώντας τα διαθέσιμα σε κάθε της μοντέλο.

_

 

Με υβριδική τεχνολογία

Τα ήπια υβριδικά συστήματα, που παρουσιάστηκαν αρχικά στα XC60 και XC90 το περασμένο έτος, θα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, καθώς και στο XC40. Οι επιλογές των ήπιων υβριδικών συστημάτων στο V90 Cross Country αντιπροσωπεύουν τις πρώτες προτάσεις ηλεκτροκίνησης στην ιστορία της ξεχωριστής Σειράς Cross Country.

Τα ήπια υβριδικά συστήματα της Volvo Cars προσφέρουν στους οδηγούς έως και 15% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα πέδησης break-by-wire αλληλεπιδρά με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, ανακτώντας κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα.

Μαζί με τη σειρά Recharge των Plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλέον ένα ηλεκτροκίνητο Volvo για κάθε ενδιαφερόμενο.