Ειδήσεις

29 Jul, 2020 Ώρα 23:56

Η Telsa πρόθυμη να βάλει… πλάτη στους ανταγωνιστές της

Thumbnail

Η Tesla και προσωπικά ο Elon Musk δηλώνουν πρόθυμοι να διαθέσουν στους ανταγωνιστές τους τεχνολογίες που σχετίζονται με τα προηγμένα λογισμικά, τους ηλεκτροκινητήρες και τους συσσωρευτές ενέργειας της αμερικάνικης εταιρείας.

Close

_

 

Close

Προσφορά... τεχνολογίας

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Tesla προμήθευε με μπαταρίες την Toyota, αλλά και τον γερμανικό όμιλο της Daimler, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών που είχαν συναφθεί, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά την αποχώρηση των δύο εταιρειών από το μετοχικό σχήμα της αμερικανικής εταιρείας το 2015. Σήμερα, ο Elon Musk επανέρχεται στο θέμα της «προσφοράς τεχνολογίας» και με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δηλώνει ότι η εταιρεία του είναι διατεθειμένη να προσφέρει στους ανταγωνιστές της, κατόπιν σχετικής αδείας βέβαια, τεχνολογίες της Tesla που σχετίζονται με το λογισμικό, τις μπαταρίες αλλά και τις μονάδες κίνησης της αμερικανικής εταιρείας.

Close

Χαρακτηριστικά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla επεσήμανε ότι στόχος της εταιρείας δεν είναι να… συνθλίψει τους ανταγωνιστές της, αλλά να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια βιώσιμη κινητικότητα.

πηγή: 4troxoi.gr

 

06 Aug, 2020 Ώρα 18:41

Νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα για τα νέα Audi

Thumbnail

Με τα αυτοκίνητα να αποκτούν όλο και περισσότερες λειτουργίες, η Audi ανακοίνωσε πως αναπτύσσει έναν υπερυπολογιστή, τον Integrated Vehicle Dynamics computer, όπως τον ονομάζει, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης, του πλαισίου αλλά και τα συστήματα ασφαλείας.

Close

 

 

Ο νέος υπερυπολογιστής, που θα τοποθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Audi, είναι 10 φορές ισχυρότερος και ταχύτερος από αυτόν που υπάρχει σήμερα στα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας και μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως και 90 διαφορετικά συστήματα ενός αυτοκινήτου. Ο σημερινός υπολογιστής μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως 20 συστήματα.