Ειδήσεις

26 Mar, 2020 Ώρα 12:46

Η Toyota ανέπτυξε ένα επαναστατικά νέο σύστημα ψεκασμού μπογιάς

Thumbnail

Η Toyota Motor Corporation (Toyota) ανέπτυξε ένα νέο σύστημα ψεκασμού μπογιάς οχημάτων με απόδοση επικάλυψης πάνω από 95%, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο *, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εκπομπών CO2 και στη διάδοση της τεχνολογίας επικάλυψης.

Close

Συγκεκριμένα Toyota έχει αναπτύξει έναν νέο τύπο ψεκαστήρα μπογιάς χωρίς αέρα,  που χρησιμοποιεί στατικό ηλεκτρισμό αντί για αέρα, για να αντικαταστήσει τους συμβατικούς ψεκαστήρες μπογιάς-αέρα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία βαφής του οχήματος. Ο νέος ανεπτυγμένος ψεκαστήρας χωρίς την χρήση αέρα, που είναι ο πρώτος του είδους του στον κόσμο που επιτυγχάνει πάνω από 95%* απόδοση επικάλυψης (η ποσότητα της μπογιάς που ψεκάζεται έναντι του ποσού που πραγματικά προσκολλάται στο σώμα του οχήματος), ποσοστό που αντιστοιχεί  στο υψηλότερο στον κόσμο, σε σχέση με τη συμβατική απόδοση που κυμαίνεται περίπου ανάμεσα στο 60 έως 70 τοις εκατό.

Με την ανάπτυξη και χρήση του ψεκαστήρα μπογιάς χωρίς αέρα, αναμένεται ότι η Toyota θα καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 7%. Επιπλέον, η συσκευή συλλογής που βρίσκεται στον πυθμένα του θαλάμου χρωμάτων (η περιοχή όπου ψεκάζεται η μπογιά) μπορεί να γίνει πιο συμπαγής. Επομένως, είναι σε θέση να κάνει τις γραμμές παραγωγής βαφής πιο συμπαγείς.

Close

 

 

Η Toyota προωθεί πρωτοβουλίες για να επιτύχει την πρόκληση μηδενικών εκπομπών που έχει θέσει, μέσω της πρόκλησης Plant Zero CO2 που έχει αναλάβει. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν από τους στόχους που περιλαμβάνονται στο Toyota Environmental Challenge 2050 που ανακοινώθηκε το 2015. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ανέπτυξε τον ψεκαστήρα μπογιάς χωρίς αέρα και τον έθεσε σε λειτουργία στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων Takaoka και Tsutsumi. Προβλέπεται σταδιακή ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος ψεκασμού και σε άλλα εργοστάσια της Toyota ανά το παγκόσμιο, καθώς και εξέταση της ανάπτυξης του συστήματος τόσο σε άλλες εταιρείες του Ομίλου της Toyota όσο και σε άλλες εταιρείες κατόπιν σχετικής αδειοδότησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας 

Χαρακτηριστικά του ψεκαστήρα χωρίς αέρα

Ένας συμβατικός ψεκαστήρας μπογιάς με αέρα ψεκάζει μπογιά, χρησιμοποιώντας κυρίως αεροδυναμική δύναμη, και βάφει το σώμα του οχήματος με ατμοποιημένα σωματίδια. Για τον λόγο αυτό, τα σωματίδια της μπογιάς διασκορπίζονται από τον αέρα στο όχημα με αποτέλεσμα απόδοσης επίστρωσης περίπου 60 έως 70 τοις εκατό. Συγκριτικά, ο νέος ψεκαστήρας χωρίς αέρα χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για ψεκασμό της μπογιάς (ηλεκτροστατικός ψεκασμός) και τα στατικά φορτισμένα σωματίδια επικαλύπτουν την επιφάνεια με τέτοιον τρόπο ώστε να βαρύνουν προς το σώμα του οχήματος (ηλεκτροστατική βαφή). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνολογίες ηλεκτροστατικού ψεκασμού και ηλεκτροστατικής βαφής μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των σωματιδίων που διασκορπίζονται, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλότερη απόδοση επικάλυψης.

Tags
29 Mar, 2020 Ώρα 19:06

Τα infotainment επηρεάζουν τις αντιδράσεις των οδηγών πιο πολύ από το αλκοόλ

Thumbnail

Τα συστήματα infotainment με τις όλο και μεγαλύτερες οθόνες τους έχουν μπει για τα καλά στον εξοπλισμό των καινούργιων αυτοκινήτων και στη ζωή μας. Σίγουρα είναι εντυπωσιακά και δημιουργούν μια high tech αίσθηση, ειδικά δε αν συνδυάζονται και με τα Android Auto και Apple CarPlay που ενσωματώνουν πλήρως τα αντίστοιχα smart phοnes, όμως μήπως εγκυμονούν και κινδύνους;

Close

Μια έρευνα της βρετανικής οργάνωσης οδικής ασφάλειας IAM RoadSmart, που δραστηριοποιείται από το 1956 στο συγκεκριμένο τομέα κατέληξε καταρχήν στο συμπέρασμα πως κατά μέσο όρο η κάθε ενασχόληση του οδηγού με τα παραπάνω συστήματα διαρκεί 16 δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα 16 δεύτερα έχει πάρει τα μάτια του από το δρόμο και το αυτοκίνητο, αν κινείται με ταχύτητα 112 χλμ./ ώρα (αντιστοιχούν σε 70 μίλια την ώρα) έχει καλύψει 500 μέτρα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο της κατάστασης και των συνθηκών. Τρομακτικό…

Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το πόσο πιο αργές γίνονται και οι αντιδράσεις των οδηγών, που επηρεάζουν τόσο την τήρηση της πορείας του εντός λωρίδας όσο και τις αποστάσεις ακινητοποίησης. Σύμφωνα και πάλι με την έρευνα οι αντιδράσεις οδηγού που έχει καταναλώσει αλκοόλ που τον φέρνει στα όρια της νομιμότητας μειώνονται κατά 12%.

Close

Η αντίστοιχη μείωση στη χρήση κάνναβης φτάνει το 21%, η πληκτρολόγηση μηνυμάτων και η χρήση κινητού χωρίς handsfree το 35% και 45% αντίστοιχα, ενώ η χρήση των Android Auto και Apple Car Play ανεβάζει τα αντίστοιχα ποσοστά στα εξαιρετικά υψηλά 53% και 57%. Οι τιμές, δυστυχώς, παραμένουν αρκετά υψηλές, 30% και 36%, ακόμα και με τη χρήση φωνητικών εντολών.

Ανησυχητικό είναι πάντως και το ότι οι οδηγοί δεν συνειδητοποιούν το χρόνο που πραγματικά αναλώνουν στη χρήση των δημοφιλών αυτών συστημάτων. Έχουν την αίσθηση πως δεν αφιερώνουν πάνω από 5 δεύτερα, ενώ ο πραγματικός μέσος όρος, όπως προαναφέραμε, είναι τα 16 δευτερόλεπτα. 

Close

 

Πηγή: CNN.gr