Ειδήσεις

14 Sep, 2022 Ώρα 13:08

Το ηλεκτρικό FIAT 500, κατακτά και πάλι τον τίτλο “best small electric car”

Thumbnail

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, διατήρησε τον τίτλο του “best small electric car” στα βραβεία του Βρετανικού περιοδικού What Car?. Οι κριτές ξεχώρισαν ιδιαίτερα το στιλ, την απόδοση, αλλά και την ελκυστική τιμή του μοντέλου της FIAT.

Close

Ο κ. Oliver Francois, CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis, σχολίασε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το What Car? για αυτή την τιμή. Το να κερδίζουμε το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και βεβαίως η διάκριση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένη τη συνεχή ανάπτυξη της αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το συνεχές λανσάρισμα νέων μοντέλων. Παρ όλα αυτά το νέο 500 επιβεβαίωσε την επιτυχία του και διατήρησε τον τίτλο».

 

Close

 

Μέχρι σήμερα, το παλμαρέ του νέου 500 περιλαμβάνει 33 διεθνή βραβεία, τα οποία συμπληρώνουν τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που απολαμβάνει το μοντέλο της FIAT. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, περισσότεροι 100.000 αγοραστές επέλεξαν το 500, ενώ τους πρώτους επτά μήνες του 2022 είναι το δημοφιλέστερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε Ιταλία και Γερμανία, το δεύτερο στην Ελλάδα, ενώ βρίσκεται στο βάθρο σε Γαλλία, αλλά και συνολικά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, μετά την Ευρώπη, το Ισραήλ, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, το νέο 500 αναμένεται να ξεκινήσει την πορεία του και στην αγορά των Η.Π.Α.

Close

 

 

Το νέο ηλεκτρικό 500, αποτελεί το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος (hatchback, cabrio και 3+1), αλλά και δύο επιλογές επιπέδου ισχύος/χωρητικότητας μπαταρίας, που του εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 320χλμ. σε μικτές συνθήκες και έως 460χλμ. σε αμιγώς αστική χρήση. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της CiC Automasters με τιμές από 27.900 ευρώ.  

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.