Ειδήσεις

16 Jan, 2023 Ώρα 09:03

Ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 6: “Το Ασφαλέστερο Μεγάλο Οικογενειακό Αυτοκίνητο 2022”

Thumbnail

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων Euro NCAP ανακοίνωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες για τη χρονιά που πέρασε, αφού αξιολόγησε 66 νέα επιβατικά μοντέλα. Συνέχεια στις επιτυχίες των ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai έδωσε το νέο IONIQ 6, αφού αναδείχθηκε το καλύτερο στην κατηγορία “Ασφαλέστερο Μεγάλο Οικογενειακό Αυτοκίνητο”.

Close

Σε σχετική δήλωση του, ο Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, Andreas-Christoph Hofmann, ανάφερε σχετικά: “Αυτή η τελευταία αναγνώριση της αξίας του IONIQ 6 αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ασφαλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η Hyundai είναι δεσμευμένη στο να παρέχει σε όλους τους οδηγούς το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει καινοτόμες λύσεις για απολαυστική και ευχάριστη οδήγηση. Η αναγνώριση από το Euro NCAP υπογραμμίζει την ηγετική θέση που η Hyundai κατέχει στην πορεία προς την αυτοκίνηση του μέλλοντος”.

Για την ανάδειξη του IONIQ 6 ως το “Ασφαλέστερο Μεγάλο Οικογενειακό Αυτοκίνητο 2022”, βαθμολογήθηκαν τέσσερεις τομείς: “Προστασία Ενήλικα Επιβάτη”, “Προστασία Παιδιού Επιβάτη”, “Προστασία Ευάλωτου Χρήστη του Οδικού Δικτύου” και “Υποβοήθηση Ασφαλείας”. Το σύνολο της βαθμολογίας ορίζει και τη βάση αξιολόγησης των οχημάτων. Η βαθμολόγηση αφορά μόνο μοντέλα που διαθέτουν βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Close
 
26 Jan, 2023 Ώρα 11:17

Στο Nissan Qashqai ο τίτλος για «Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο»

Thumbnail

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το νέο Nissan Qashqai.  Ανακηρύχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από έρευνα σε 50.000 Βρετανούς καταναλωτές. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το Qashqai αναδείχθηκε ξεκάθαρα ηγέτης στην αξιοπιστία μετά από μια ετήσια αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση καταναλωτών Which?.

Close

 

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα, το μοντέλο πήρε τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 ενώ παράλληλα απέσπασε και τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. Oι ειδικοί κριτές του θεσμού που το αξιολόγησαν του έδωσαν και τα πέντε αστέρια στην αξιοπιστία και το επαίνεσαν την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τον οικογενειακό χαρακτήρα του δίδοντας του μια ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Close

 

Στο Τεχνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire, μια ομάδα ειδικών υποβάλει τα νέα μοντέλα της Nissan σε μια σειρά από δύσκολες δοκιμές,  πριν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά, για να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το “Climatic Four-poster Vibration Rig”,  που προσομοιώνει τρία χρόνια οδήγησης σε μόλις πέντε εβδομάδες, με τους  μηχανικούς ακόμη και να σκαρφαλώνουν στο αυτοκίνητο για να ακούσουν τυχόν τριγμούς από το εσωτερικό. Τα αυτοκίνητα υποβάλλονται επίσης σε δοκιμές υπερβολικά ζεστού και κρύου καιρού, ενώ ειδικοί βραχίονες έχουν ρυθμιστεί για να κλείνουν επανειλημμένα τις πόρτες, προσομοιώνοντας την χρήση του κανονικού κύκλου ζωής του οχήματος, με τους δοκιμαστές να ελέγχουν για τυχόν ζημιές στους μεντεσέδες και τα υλικά της πόρτας. Η ομάδα ανάπτυξης αποθηκεύει ακόμη και μια σειρά εξοπλισμού αναψυχής και δραστηριότητας (π.χ. καρότσια, μπαστούνια γκολφ, βαλίτσες) για να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των επενδύσεων και των  υλικών του χώρου αποσκευών.

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε εκδόσεις Mild Hybrid αλλά και με το καινοτόμο σύστημα e-Power, που προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς φόρτιση και απίστευτη αυτονομία.