Ειδήσεις

15 May, 2023 Ώρα 12:23

Κάμερες: Φωτογράφισαν 283.000 παραβάσεις μέσα σε 4 μήνες το 2023

Thumbnail

Γράφουν αβέρτα οι κάμερες φωτοεπισήμανσης. Μέσα σε τέσσερις μήνες από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 04 Μαϊου 2023 έγιναν συνολικά 283.000 καταγραφές για παραβάσεις οδηγων από το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Close

Το νούμερο φαίνεται μεγάλο, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η καταγραφή από τις κάμερες μπορεί να καλύπτει έως και τέσσερις αυτόδηλες τροχαίες παραβάσεις.. Δηλαδή: Υπερβολική ταχύτητα, ζώνη ασφαλείας, χρήση κινητού, παράβαση κόκκινου σηματοδότη  αλλά και την παράβαση της άσπρης γραμμής αναμονής στα φώτα τροχαίας.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράψει πάνω από από ένα τροχαίο αδίκημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News ξεκαθάρισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο 206,000 αδικήματα. 

Close

Σε 185 μέρες ειδοποίηση

Με βάση το νόμο εντος 185 μέρες οι παραβάτες του συστήματος φωτοεπισήμανσης θα πρέπει να ειδοποιηθούν για το αδίκημα τους ωστε να το πληρώσουν. Εάν ξεπεραστεί  το ορόσημο των 185 ημερών τότε ακυρώνεται το εξώδικο.

Το νάρκοτεστ δεν συγχωρεί

Σε μια άλλη εξέλιξη, θεριζει η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε, από το 2018 μέχρι τον περασμένο Μάρτιο καταγγελθηκαν 3.760 οδηγοί.

Close

 

Πηγή: Offsite

23 Feb, 2024 Ώρα 14:20

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

Thumbnail

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Toyota στο Βέλγιο η εταιρεία παρουσίασε μερικά νέα πρωτότυπα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για την εξάδα των ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει για το 2026.

Close

Ένα από αυτά ήταν το Sport Crossover της Toyota, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2025.

Αυτό το πολύ όμορφο τετράθυρο concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως bZ Sport Crossover στη Σαγκάη, αν και στο Βέλγιο αφαιρέθηκε το πρόθεμα “bZ” και έγινε πιο προσγειωμένο σε χρωματισμό.

Close

 

 

Το Sport Crossover διατηρεί τα τολμηρά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης μιας υπογραφής φωτισμού εμπνευσμένης από το Prius και με χαρακτηριστικά coupe ώστε να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Volkswagen ID.7 και το Hyundai Ioniq 6.

Αυτό το crossover προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της κινεζικής BYD και θα προσφέρει άφθονο χώρο στο πορτμπαγκάζ και μεγάλη άνεση για τα πόδια πίσω.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Toyota να λανσάρει έξι νέα EV στην Ευρώπη μέχρι το 2026, το Sport Crossover σκοπεύει να λειτουργήσει ως μια κομψή εναλλακτική λύση στα συμβατικά SUV.

Παράλληλα με αυτή την αποκάλυψη για το Sport Crossover, η Toyota παρουσίασε επίσης το Urban SUV concept, ένα ηλεκτρικό off-roader παρόμοιο σε μέγεθος με το Yaris Cross, με στόχο να ανταγωνιστεί το EX30 της Volvo κατά την κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Close

Παρά την προσμονή που περιβάλλει και τα δύο οχήματα, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.