Ειδήσεις

20 Jan, 2023 Ώρα 12:57

Κάμερες: Στόχος των αρμοδίων να παίρνεις το λαπόρτο εντός 5 ημερών

Thumbnail

Τις τελευταίες μέρες βιώνει η πιλοτική φάση του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από τους αρμόδιους στη Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για την εφαρμογή της Α Φασης του συστήματος. Όπως μας πληροφορεί η Offsite News μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παραδοθούν οι νέες κάμερες που τοποθετήθηκαν ή τοποθετούνται σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Close

Σύμφωνα με την Offsite News το στοίχημα για τους αρμόδιους είναι να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος έκδοσης των εξωδίκων και την αποστολή τους στους παραβάτες οδηγούς. Αυτή τη στιγμή ένα εξώδικο αποστέλλεται μετά την πάροδο έως και 5 μηνών, όμως γίνονται ενέργειες ώστε τα εξώδικα να φθάνουν στους οδηγούς σε διάστημα μέχρι 5 ημερών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αυτή τη στιγμή γίνονται συσκέψεις των αρμόδιων με τη διαχειρίστρια εταιρεία ώστε να επιλυθούν τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν τη βάση δεδομένων στην οποία συγκεντρώνονται τα στοιχεία των οδηγών. Εφόσον αυτά επιλυθούν τα εξώδικα θα καταλήγουν στον παραλήπτη στο άψε - σβήσε.

Close

Σημειώνεται ότι στη Λευκωσία τοποθετήθηκαν σε άλλα 4 σημεία κινητές κάμερες οι οποίες λειτουργούν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν καταγράφουν παραβάσεις. Τα σημεία αυτά είναι οι συμβολές των οδών:

  • Διασταύρωση των Λεωφόρων Στροβόλου με οδό Μαχαιρά.
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Μακαρίου με Διγενή Ακρίτα.
  • Διασταύρωση Γρίβα Διγενή με Προδρόμου 
  • Λεωφόρος Αρμενίας.

Ταυτοχρόνως, άρχισαν τα έργα εγκατάστασης για την τοποθέτηση καμερών σε δυο κομβικής σημασίας σημεία στη Λεμεσό.

Close
  • Το σταυροδρόμι της Λεωφόρου Μακαρίου με Λεόντιο Γ’.
  • Τη διασταύρωση μεταξύ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου - Αγίας Ζώνης.

Οι αρμόδιοι προβαίνουν σε τελική επεξεργασία του τρόπου καταγραφής των παραβιάσεων προτού παραδοθούν. Ωστόσο,κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βγουν τα πρώτα λαπόρτα αφού θα αποφασιστεί από την Αστυνομία.

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.