Ειδήσεις

20 Jan, 2023 Ώρα 12:57

Κάμερες: Στόχος των αρμοδίων να παίρνεις το λαπόρτο εντός 5 ημερών

Thumbnail

Τις τελευταίες μέρες βιώνει η πιλοτική φάση του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από τους αρμόδιους στη Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για την εφαρμογή της Α Φασης του συστήματος. Όπως μας πληροφορεί η Offsite News μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παραδοθούν οι νέες κάμερες που τοποθετήθηκαν ή τοποθετούνται σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Close

Σύμφωνα με την Offsite News το στοίχημα για τους αρμόδιους είναι να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος έκδοσης των εξωδίκων και την αποστολή τους στους παραβάτες οδηγούς. Αυτή τη στιγμή ένα εξώδικο αποστέλλεται μετά την πάροδο έως και 5 μηνών, όμως γίνονται ενέργειες ώστε τα εξώδικα να φθάνουν στους οδηγούς σε διάστημα μέχρι 5 ημερών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αυτή τη στιγμή γίνονται συσκέψεις των αρμόδιων με τη διαχειρίστρια εταιρεία ώστε να επιλυθούν τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν τη βάση δεδομένων στην οποία συγκεντρώνονται τα στοιχεία των οδηγών. Εφόσον αυτά επιλυθούν τα εξώδικα θα καταλήγουν στον παραλήπτη στο άψε - σβήσε.

Close

Σημειώνεται ότι στη Λευκωσία τοποθετήθηκαν σε άλλα 4 σημεία κινητές κάμερες οι οποίες λειτουργούν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν καταγράφουν παραβάσεις. Τα σημεία αυτά είναι οι συμβολές των οδών:

  • Διασταύρωση των Λεωφόρων Στροβόλου με οδό Μαχαιρά.
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Μακαρίου με Διγενή Ακρίτα.
  • Διασταύρωση Γρίβα Διγενή με Προδρόμου 
  • Λεωφόρος Αρμενίας.

Ταυτοχρόνως, άρχισαν τα έργα εγκατάστασης για την τοποθέτηση καμερών σε δυο κομβικής σημασίας σημεία στη Λεμεσό.

Close
  • Το σταυροδρόμι της Λεωφόρου Μακαρίου με Λεόντιο Γ’.
  • Τη διασταύρωση μεταξύ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου - Αγίας Ζώνης.

Οι αρμόδιοι προβαίνουν σε τελική επεξεργασία του τρόπου καταγραφής των παραβιάσεων προτού παραδοθούν. Ωστόσο,κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βγουν τα πρώτα λαπόρτα αφού θα αποφασιστεί από την Αστυνομία.

26 Jan, 2023 Ώρα 11:17

Στο Nissan Qashqai ο τίτλος για «Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο»

Thumbnail

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το νέο Nissan Qashqai.  Ανακηρύχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από έρευνα σε 50.000 Βρετανούς καταναλωτές. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το Qashqai αναδείχθηκε ξεκάθαρα ηγέτης στην αξιοπιστία μετά από μια ετήσια αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση καταναλωτών Which?.

Close

 

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα, το μοντέλο πήρε τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 ενώ παράλληλα απέσπασε και τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. Oι ειδικοί κριτές του θεσμού που το αξιολόγησαν του έδωσαν και τα πέντε αστέρια στην αξιοπιστία και το επαίνεσαν την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τον οικογενειακό χαρακτήρα του δίδοντας του μια ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Close

 

Στο Τεχνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire, μια ομάδα ειδικών υποβάλει τα νέα μοντέλα της Nissan σε μια σειρά από δύσκολες δοκιμές,  πριν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά, για να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το “Climatic Four-poster Vibration Rig”,  που προσομοιώνει τρία χρόνια οδήγησης σε μόλις πέντε εβδομάδες, με τους  μηχανικούς ακόμη και να σκαρφαλώνουν στο αυτοκίνητο για να ακούσουν τυχόν τριγμούς από το εσωτερικό. Τα αυτοκίνητα υποβάλλονται επίσης σε δοκιμές υπερβολικά ζεστού και κρύου καιρού, ενώ ειδικοί βραχίονες έχουν ρυθμιστεί για να κλείνουν επανειλημμένα τις πόρτες, προσομοιώνοντας την χρήση του κανονικού κύκλου ζωής του οχήματος, με τους δοκιμαστές να ελέγχουν για τυχόν ζημιές στους μεντεσέδες και τα υλικά της πόρτας. Η ομάδα ανάπτυξης αποθηκεύει ακόμη και μια σειρά εξοπλισμού αναψυχής και δραστηριότητας (π.χ. καρότσια, μπαστούνια γκολφ, βαλίτσες) για να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των επενδύσεων και των  υλικών του χώρου αποσκευών.

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε εκδόσεις Mild Hybrid αλλά και με το καινοτόμο σύστημα e-Power, που προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς φόρτιση και απίστευτη αυτονομία.