Ειδήσεις

30 Jan, 2020 Ώρα 15:45

Καταργείται η έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Thumbnail

Από το 1951 φιλοξενούσε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ήταν από τις παλαιότερες και πιο σημαντικές μαζί με αυτές της Γενεύης, του Παρισιού και του Ντιτρόιτ.

Close

Η έκθεση της Φρανκφούρτης εναλλασσόταν με αυτή του Παρισιού ανά έτος και διεξαγόταν τον Σεπτέμβριο. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αρνούνταν να συμμετάσχουν στο γερμανικό σαλόνι,  με τους επισκέπτες να μειώνονται συνεχώς.

Έτσι η Γερμανική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανίας VDA πήρε την απόφαση να καταργήσει την έκθεση της Φρανκφούρτης. Το auto show του 2019 ήταν το τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη πόλη.

Close

Η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει την έκθεση του 2021, ούτε καμία άλλη στο μέλλον. Τη θέση της θα πάρει κάποια άλλη πόλη, με την Ένωση VDA να εξετάζει το Μόναχο, το Βερολίνο και το Αμβούργο.

Επίσης ενδιαφέρον έχουν δείξει το Ανόβερο, η Στουτγκάρδη και η Κολωνία. Ποια θα επιλεχθεί θα το μάθουμε σύντομα.

Close

 

Πηγή: Zougla.gr

07 Apr, 2020 Ώρα 21:21

Μόλις βγήκε από την αντιπροσωπεία τράκαρε την ολοκαίνουργια του BMW M5 σε κολόνα!

Thumbnail

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Catonsville του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, όταν ο οδηγός μιας BMW M5 διέλυσε το υπέροχο και πανάκριβο αυτοκίνητό του, λίγα λεπτά αφού πήρε τα κλειδιά στο χέρι.

Close

 

 

Ο αμερικανός μετέβη περιχαρής στην επίσημη αντιπροσωπεία της βαυαρικής φίρμας, προκειμένου να εξοφλήσει το ποσό και να παραλάβει το νέο του τετράτροχο. Χωρίς να έχει τοποθετήσει καν τις πινακίδες κυκλοφορίας, επιχείρησε να διαπιστώσει τις δυνατότητες του πανίσχυρου sport sedan.

 

Close

 

Έχοντας διανύσει μόλις 11 χιλιόμετρα και με το λευκό χρώμα της M5 των 600 ίππων να λάμπει, ο κάτοχος και οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος – πιθανότατα έπειτα από επαφή με άλλο όχημα - αυτό περιστράφηκε, χτύπησε σε ένα κράσπεδο και «καρφώθηκε» με δύναμη σε έναν στύλο ηλεκτροδότησης.

 

 

Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η ολοκαίνουρια BMW με το carbon πακέτο καταστράφηκε, όπως απεφάνθη η ασφαλιστική εταιρεία. Με απλά λόγια, ο άτυχος ιδιοκτήτης έδωσε σχεδόν 110.000 δολάρια για νιώσει τη δύναμη της M5 και τον ήχο του V8 κινητήρα για 6-7 λεπτά. Βέβαια, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο άνθρωπος δεν τραυματίστηκε σοβαρά.