Ειδήσεις

10 Jan, 2020 Ώρα 10:58

Kατάργηση του άγραφου νόμου για υπέρβαση ταχύτητας κατά 20km;

Thumbnail

Δίκην ανατολίτικου παζαριού μεταξύ Βουλής και Αστυνομίας, συνεχίζεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ποινικού κώδικα και της αύξησης των προστίμων για τροχαίες παραβάσεις. H Offsite κάταφερε να πάρει κάποιες πληροφορίες από τη συζήτηση που διεξάχθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή συγκοινωνιών και έργων.

Close

Προφανώς η Αστυνομία θορυβημένη από την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και των ανθρώπων που χάνονται στην άσφαλτο και θεωρώντας ότι οι Έλληνες της Κύπρου υπακούουν μόνο αν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη , επιμένει σε ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. 

Μάλιστα δια των εκπροσώπων της, Υπεύθυνου και Βοηθού Υπεύθυνου Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου και Χάρη Ευριπίδου, η Αστυνομία επιμένει ότι τουλάχιστον σε αστικές περιοχές, κοινότητες και ύπαιθρο όπου γίνονται τα περισσότερα δυστυχήματα, πρέπει να τείνουν προς το αυστηρότερο οι βαθμοί ποινής που χρεώνονται οι παραβάτες οδηγοί και τα πρόστιμα . 

Close

Ο κ. Γεωργίου εισηγήθηκε δε όπως πληρώνεται εφάπαξ πρόστιμο στην κάθε παράβαση, πέραν των επιπρόσθετων που θα χρεώνονται οι παρανομούντες, ανάλογα με όσα χιλιόμετρα «έτρεχαν» περισσότερο από το όριο ταχύτητας. 

Συγκεκριμένα σε περιοχές που το όριο είναι στα 50 χιλιόμετρα και κάποιος αναπτύσσει ταχύτητα 87 km τότε θα πληρώσει πρόστιμο 187 Ευρώ, πέραν φυσικά και των βαθμών ποινής που θα χρεωθεί…

Close

Πάντως το παζάρι για το ύψος των προστίμων θα συνεχισθεί και όπως είχε δηλώσει και ο Πρόεδρος της Επ. Συγκοινωνιών στόχος είναι τα σχετικά νομοθετήματα να ψηφισθούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. 

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η έμμεση αλλά σαφέστατη επισήμανση, δίκην προειδοποίησης, από τον Υπεύθυνο Τροχαίας, ότι ενδεχομένως και αν το ύψος των προστίμων δεν είναι ικανοποιητικό για την Αστυνομία, να καταργηθεί ο ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ- τουλάχιστο εντός πόλεων – χωριών-  που επιτρέπει στους οδηγούς να υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας κατά 20 km, χωρίς να καταγγέλλονται. 

Στα ερωτήματα βουλευτών αν θα συνεχίσει να ισχύει ο εν λόγω άγραφος νόμος για να διαμορφώσουν και σχετική θέση επί των νομοσχεδίων, ο κ. Γεωργίου δεν μπορούσε να δώσει σαφή απάντηση , αφού επισήμανε ότι πρέπει να διαβουλευθεί με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και τον Αρχηγό Αστυνομίας. 

 

Πηγή: Offsite

24 Jan, 2020 Ώρα 20:18

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η διαφημιστική καμπάνια της Nissan στη Φινλανδία

Thumbnail

Ο προσωπικός χώρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Φινλανδούς. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με την στάση του λεωφορείου, όπου διατηρούν την μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Close

_

 

Close

Απίστευτο...

Είναι τόσο ιδιαίτερη η συγκεκριμένη στάση τους, που πραγματικά κάποιος θα πρέπει να το δει για  να το πιστέψει. Όπως και να έχει, αυτό γίνεται εμφανές από πολλές σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Close

Καταγεγραμμένες από  περαστικούς που τους κίνησαν την περιέργεια, κάποιες εικόνες  παρουσιάζουν μια τυπική σκηνή μετακίνησης,  το πρωί ή το βράδυ, με τους Φινλανδούς να στέκονται σε αραιά διαστήματα,  αποφεύγοντας κάθε αλληλεπίδραση.

_

 

Η σπουδαιότητα της απόστασης...

Αυτές οι εικόνες, ενέπνευσαν μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για λογαριασμό της Nissan στην Σκανδιναβία. 

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό στις στάσεις των λεωφορείων, η καμπάνια επισημαίνει την σπουδαιότητα του Αυτόματου Έλεγχου Απόστασης, που ρυθμίζει την απόσταση ασφαλείας  ενός Nissan, από το προπορευόμενο όχημα στον δρόμο...