Ειδήσεις

09 Feb, 2024 Ώρα 08:54

Kia EV9 : Νικητής στην κατηγορία SUV στα Βραβεία του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024

Thumbnail

Η Kia ανακοίνωσε ότι το Kia EV9 ανακηρύχθηκε νικητής στην κατηγορία SUV στα περίφημα Βραβεία  του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 (WWCOTY).

Close

Αυτό το επίτευγμα έρχεται μετά από την ενδελεχή αξιολόγηση 62 ανταγωνιστικών μοντέλων, όπου το Kia EV9 ξεχώρισε λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων του σε διάφορους τομείς, όπως η ασφάλεια, η οδηγική εμπειρία, η τεχνολογία, η άνεση, η αποτελεσματικότητα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και η σχέση ποιότητας/τιμής. Αυτή η αναγνώριση ενισχύει περαιτέρω τη φήμη του Kia EV9 ως ένα κορυφαίο στη βιομηχανία μεγάλο ηλεκτρικό SUV.

 

Close

 

Μια κριτική επιτροπή από 75 γυναίκες δημοσιογράφους του αυτοκινήτου από 52 χώρες σε πέντε ηπείρους συμμετείχε σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία αξιολόγησης. Αυτό περιλάμβανε τεστ οδήγησης, λεπτομερείς αναλύσεις και αυστηρές μελέτες για την επιλογή των νικητών σε πέντε κατηγορίες: SUV, Family Car, Large Car, Exclusive Car, and 4×4 & Pick-Up.

Close

Κατά τη διάρκεια αυτού του αρχικού γύρου, το Kia EV9 ξεχώρισε για την εξαιρετική αεροδυναμική, τα καινοτόμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, την προηγμένη τεχνολογία, την ικανότητα αμφίδρομης φόρτισης και το εξαιρετικά γρήγορο σύστημα φόρτισης 800 volt. Η κριτική επιτροπή τόνισε επίσης την ελκυστική τιμή του EV9, τοποθετώντας το ανταγωνιστικά έναντι άλλων οχημάτων της ίδιας κατηγορίας.

 

 

Κατασκευασμένο στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), το EV9 εξασφαλίζει σπορ  επιδόσεις και πλήρως ηλεκτρική αυτονομία άνω των 541 km (WLTP). Η εξαιρετικά γρήγορη ικανότητα φόρτισης 800 volt επιτρέπει την αναπλήρωση εμβέλειας έως και 239 km σε μόλις 15 λεπτά.

Η αναγνώριση του Kia EV9 στα Βραβεία WWCOTY 2024 καταδεικνύει την αφοσίωση της Kia στη δημιουργία οχημάτων που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα προοπτικών και προτιμήσεων προβάλλοντας την απήχηση του EV9 και  στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Το EV9, μαζί με άλλους τέσσερις νικητές της κατηγορίας, προκρίθηκαν για την τελική ψηφοφορία  που θα αναδείξει το γενικό νικητή του βραβείου Worldwide Car of Women’s Car of the Year στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

23 Feb, 2024 Ώρα 14:20

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

Thumbnail

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Toyota στο Βέλγιο η εταιρεία παρουσίασε μερικά νέα πρωτότυπα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για την εξάδα των ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει για το 2026.

Close

Ένα από αυτά ήταν το Sport Crossover της Toyota, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2025.

Αυτό το πολύ όμορφο τετράθυρο concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως bZ Sport Crossover στη Σαγκάη, αν και στο Βέλγιο αφαιρέθηκε το πρόθεμα “bZ” και έγινε πιο προσγειωμένο σε χρωματισμό.

Close

 

 

Το Sport Crossover διατηρεί τα τολμηρά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης μιας υπογραφής φωτισμού εμπνευσμένης από το Prius και με χαρακτηριστικά coupe ώστε να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Volkswagen ID.7 και το Hyundai Ioniq 6.

Αυτό το crossover προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της κινεζικής BYD και θα προσφέρει άφθονο χώρο στο πορτμπαγκάζ και μεγάλη άνεση για τα πόδια πίσω.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Toyota να λανσάρει έξι νέα EV στην Ευρώπη μέχρι το 2026, το Sport Crossover σκοπεύει να λειτουργήσει ως μια κομψή εναλλακτική λύση στα συμβατικά SUV.

Παράλληλα με αυτή την αποκάλυψη για το Sport Crossover, η Toyota παρουσίασε επίσης το Urban SUV concept, ένα ηλεκτρικό off-roader παρόμοιο σε μέγεθος με το Yaris Cross, με στόχο να ανταγωνιστεί το EX30 της Volvo κατά την κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Close

Παρά την προσμονή που περιβάλλει και τα δύο οχήματα, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.