Ειδήσεις

18 Nov, 2022 Ώρα 09:36

Κορυφαία διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Honda Civic e:HEV

Thumbnail

Το νέο Honda Civic e:HEV διέπρεψε στις τελευταίες δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP όπου αξιολογήθηκε με τα πέντε αστέρια. Κάτι που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Honda για επίτευξη μηδενικού αριθμού θανάτων από τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται τα προϊόντα της μέχρι το 2050. Η 11η γενιά Civic διαθέτει μία σειρά βελτιωμένων και αναβαθμισμένων τεχνολογιών και με αυτό τον τρόπο πέτυχε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας επιβατών και πεζών στην κατηγορία του.

Close

Για να πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας του Euro NCAP για την προστασία Ενηλίκων Επιβατών, το αμάξωμα του Civic ενσωματώνει μία σειρά δομικών ενισχύσεων που αυξάνουν τη συνολική παθητική ασφάλεια του οχήματος. Μεταξύ αυτών είναι οι πρόσθετες ενισχύσεις στις εμπρός πόρτες και τα πλαίσια στα τόξα των θόλων των πίσω τροχών που βελτιώνουν την προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις. 

 

Close

 

Εκτός από το ανθεκτικότερο και αυξημένης προστασίας πλαίσιο, όλες οι εκδόσεις εξοπλισμού του νέου Civic περιλαμβάνουν συνολικά 11 αερόσακους στάνταρ, μεταξύ των οποίων αερόσακους γονάτων για τα δύο εμπρός καθίσματα, για τον περιορισμό των τραυματισμών σε μία εμπρόσθια σύγκρουση, καθώς και πλευρικούς αερόσακους, για την προστασία των εμπρός και πίσω επιβατών. Ένας εμπρός κεντρικός αερόσακος διατίθεται για πρώτη φορά, αποτρέποντας την επαφή ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό σε μία πλευρική σύγκρουση.

Close

Αυτό το επίπεδο προστασίας επεκτείνεται σε όλους τους επιβάτες του νέου Civic, όχι μόνο στους ενήλικες. Το αυτοκίνητο σημείωσε επίσης υψηλό σκορ στην κατηγορία ‘Προστασία Παιδιών’ χάρη στα ενσωματωμένα σημεία πρόσδεσης ISOFIX που συμμορφώνονται με τα τελευταία Ευρωπαϊκά πρότυπα i-Size.

 

 

Η 11η γενιά Civic ενδιαφέρεται επίσης για τους ευάλωτους χρήστες των δρόμων και τους πεζούς και είναι εξοπλισμένη με νέας σχεδίασης ελάσματα ασφαλείας στον εμπρός προφυλακτήρα. Αυτά είναι σχεδιασμένα για να απορροφούν την ενέργεια κατά την πρόσκρουση, περιορίζοντας τον κίνδυνο τραυματισμού των γονάτων και των κάτω άκρων των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτό το στοιχείο προστασίας ενισχύεται με τη χρήση ενός καπό που αναδύεται σε περίπτωση σύγκρουσης, το οποίο είναι επενδυμένο με μία δομή ανάγλυφης μεμβράνης κάτω από την εξωτερική επιφάνεια. Αυτό το κρυφό εξάρτημα διαθέτει εξαιρετικά αποδοτικές ιδιότητες απορρόφησης ενέργειας σε περίπτωση που το κεφάλι ενός πεζού χτυπήσει στην εξωτερική επιφάνεια, μειώνοντας δραστικά τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.

Τα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας του νέου Civic συμπληρώνονται από μία αναβαθμισμένη γκάμα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Honda SENSING™. 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, εκτός από το νέο Honda Civic, τα CR-V και Jazz έχουν επίσης βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια από τον οργανισμό Euro NCAP.

Το κοινό μπορεί να δει από κοντά το νέο Honda Civic e:HEV στους εκθεσιακούς χώρους της Galatariotis Motors. Παράλληλα, αυτό το Σαββατοκύριακο, το μοντέλο παρουσιάζεται και στην κρατική έκθεση στα πλαίσια του Boyz Stuff Show.

07 Dec, 2022 Ώρα 17:13

Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για τα Range Rover και Range Rover Sport

Thumbnail

Το νέο Range Rover και το Range Rover Sport έχουν λάβει και τα δύο τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στις τελευταίες δοκιμές ασφαλείας της Euro NCAP. Πρόκειται για τις δύο τελευταίες προσθήκες στη γκάμα της μάρκας που βραβεύονται με τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια. Κάτι που ξεκίνησε από το Range Rover Evoque το 2011.

Close

Το βραβευμένο νέο Range Rover σημείωσε βαθμολογία 87% για την Προστασία Παιδιών Επιβατών και 72% για τους Ευάλωτους Χρήστες Δρόμου, ενώ το Range Rover Sport πέτυχε βαθμολογία 85% για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών. Και τα δύο SUV έλαβαν 82% για τα συστήματα υποστήριξης των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μοιράζονται μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τον οδηγό και να προστατεύουν τους επιβάτες, όπως: Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB), Lane Keep Assist, Emergency Lane Keep Assist, 3D Surround Camera και ClearSight Ground View, Driver Condition Response, Rear Collision Monitor with Occupant Protection Assist, Pre-emptive suspension και Adaptive Parkingist Cruisesist.

 

Close

 

Παράλληλα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Range Rover και το Range Rover Sport χρησιμοποιούν τεχνολογίες που στοχεύουν στη βελτίωση της εγρήγορσης του οδηγού και στη μείωση της πιθανότητας απόσπασης της προσοχής. Το ενσωματωμένο Amazon Alexa παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φυσικές και διαισθητικές φωνητικές εντολές, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια από το τιμόνι ή τα μάτια σας από το δρόμο.

Close

 

 

Και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα στην καινοτόμα πλατφόρμα της μάρκας (Modular Longitudinal Architecture), η οποία παρέχει γερές βάσεις για μια σωρεία προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που λειτουργούν αρμονικά για σωστή απόκριση και εκλεπτυσμένη οδήγηση. Το νέο Range Rover, το οποίο είναι διαθέσιμο με διαμορφώσεις τεσσάρων, πέντε και επτά θέσεων, είναι έως και 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ το Range Rover Sport είναι 35% πιο άκαμπτο από πριν.

Τα πολυτελή SUV της Land Rover βρίσκονται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Μοντέλα που διαθέτουν περισσότερα από 50 χρόνια τεχνογνωσίας και πρωτοπορούν, όχι μόνο στις δυνατοτήτων παντός εδάφους αλλά και σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η τεχνολογία, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια.