Ειδήσεις

15 May, 2023 Ώρα 12:28

Κύπρος: Μετά από καιρό ετοιμοπαράδοτα καινούργια αυτοκίνητα

Thumbnail

Με διαφημίσεις για ετοιμοπαράδοτα καινούργια αυτοκίνητα έχουν προχωρήσει αρκετές αντιπροσωπείες στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας απορία σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι λίγο καιρό προηγουμένως έβλεπαν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων. 

Close

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα τελείωσαν, όπως υπογραμμίζει ο Αλέξης Άννινος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ), σημειώνοντας στην Brief πως κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα ζητήματα που προέκυψαν με την έλλειψη πρώτων υλών έχουν επιλυθεί. 

Ενδεχομένως όπως συμπληρώνει ο κ. Άννινος κάποιοι γενικοί διανομείς να έχουν απόθεμα αυτοκινήτων τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο, ούτε οι καθυστερήσεις θα σταματήσουν, αλλά ούτε και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχουν ξεπεραστεί. 

Close

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων, κάτι τέτοιο, δηλαδή το πότε θα υπάρξει σταθεροποίηση στον ρυθμό παραγωγής νέων αυτοκίνητων δεν μπορεί να προβλεφθεί, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως οι καθυστερήσεις που προέκυψαν και προκύπτουν επηρεάζουν όχι μόνο τους αγοραστές, αλλά και τις ίδιες τις κυπριακές αντιπροσωπείες στην Κύπρο οι οποίες και οι ίδιες εξαρτώνται στα θέματα παραδόσεων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις διεθνείς εξελίξεις. 

 

Close

Παράπονα για αυξήσεις στις τιμές αυτοκινήτων που είχαν παραγγελθεί 

Απαντώντας σχετικά με τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν όπου αντιπροσωπείες αύξησαν την τιμή αγοράς οχημάτων τα οποία είχαν ήδη παραγγελθεί, ζητώντας επιπλέον ευρώ από τους αγοραστές ο κ. Άννινος είπε πως και πάλι οι αντιπροσωπείες ακολουθούν απλά την ενημέρωση που τυγχάνουν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Όπως επεξήγησε υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που εκ των προτέρων ενημερώνουν για αλλαγές στις τιμές και άλλες που ενημερώνουν ότι οι τιμές αυξάνονται άμεσα, έστω και αν είχε γίνει από προηγουμένως η παραγγελία. Έτσι, όπως συμπλήρωσε η αύξηση στις τιμές αυτοκινήτων που ήδη παραγγέλθηκαν δεν είναι απόφαση των αντιπροσωπειών στην Κύπρο, αλλά των αυτοκινητοβιομηχανιών.  

 

 

Πηγή: Brief.com.cy

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.