Ειδήσεις

15 May, 2023 Ώρα 12:28

Κύπρος: Μετά από καιρό ετοιμοπαράδοτα καινούργια αυτοκίνητα

Thumbnail

Με διαφημίσεις για ετοιμοπαράδοτα καινούργια αυτοκίνητα έχουν προχωρήσει αρκετές αντιπροσωπείες στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας απορία σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι λίγο καιρό προηγουμένως έβλεπαν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων. 

Close

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα τελείωσαν, όπως υπογραμμίζει ο Αλέξης Άννινος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ), σημειώνοντας στην Brief πως κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα ζητήματα που προέκυψαν με την έλλειψη πρώτων υλών έχουν επιλυθεί. 

Ενδεχομένως όπως συμπληρώνει ο κ. Άννινος κάποιοι γενικοί διανομείς να έχουν απόθεμα αυτοκινήτων τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο, ούτε οι καθυστερήσεις θα σταματήσουν, αλλά ούτε και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχουν ξεπεραστεί. 

Close

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων, κάτι τέτοιο, δηλαδή το πότε θα υπάρξει σταθεροποίηση στον ρυθμό παραγωγής νέων αυτοκίνητων δεν μπορεί να προβλεφθεί, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως οι καθυστερήσεις που προέκυψαν και προκύπτουν επηρεάζουν όχι μόνο τους αγοραστές, αλλά και τις ίδιες τις κυπριακές αντιπροσωπείες στην Κύπρο οι οποίες και οι ίδιες εξαρτώνται στα θέματα παραδόσεων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις διεθνείς εξελίξεις. 

 

Close

Παράπονα για αυξήσεις στις τιμές αυτοκινήτων που είχαν παραγγελθεί 

Απαντώντας σχετικά με τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν όπου αντιπροσωπείες αύξησαν την τιμή αγοράς οχημάτων τα οποία είχαν ήδη παραγγελθεί, ζητώντας επιπλέον ευρώ από τους αγοραστές ο κ. Άννινος είπε πως και πάλι οι αντιπροσωπείες ακολουθούν απλά την ενημέρωση που τυγχάνουν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Όπως επεξήγησε υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που εκ των προτέρων ενημερώνουν για αλλαγές στις τιμές και άλλες που ενημερώνουν ότι οι τιμές αυξάνονται άμεσα, έστω και αν είχε γίνει από προηγουμένως η παραγγελία. Έτσι, όπως συμπλήρωσε η αύξηση στις τιμές αυτοκινήτων που ήδη παραγγέλθηκαν δεν είναι απόφαση των αντιπροσωπειών στην Κύπρο, αλλά των αυτοκινητοβιομηχανιών.  

 

 

Πηγή: Brief.com.cy

09 Jun, 2023 Ώρα 08:04

Porsche Mission X Concept. Ο προπομπός του νέου hypercar της εταιρίας

Thumbnail

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια της, παρουσίασε το Mission X Concept, ένα νέο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Close

 

 

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

 

Close

 

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

 

 

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

 

 

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.