Ειδήσεις

13 May, 2024 Ώρα 17:25

Κύπρος: Ξεκινούν τα ΜΟΤ για τις μοτοσικλέτες!

Thumbnail

Mετά από προσπάθειες δυο ετών θα τεθεί από την Τρίτη 14 Μαίου σε εφαρμογή ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος  64.000 όλων των τύπων μοτοσικλετών (δίτροχων, τρίτροχων και τετράτροχων) που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο.

Close

Μέχρι σήμερα έλαβαν άδεια λειτουργίας 16 Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.).  Από τη Δευτέρα  13 Μαΐου 2024 θα γίνει η  εγγραφή ή επανεγγραφή μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας μετά από επιτυχή τεχνικό έλεγχο και προσκόμιση του πιστοποιητικού καταλληλότητας.

Με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σωστής λειτουργίας των ήδη εγγεγραμμένων μοτοσυκλετών, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αποφάσισε να κληθούν για τεχνικό έλεγχο οι ήδη εγγεγραμμένες μοτοσυκλέτες. Οι μοτοσυκλέτες θα υπόκεινται σε τεχνικό έλεγχο τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εγγραφή τους και στη συνέχεια κάθε δύο, όπως ακριβώς ισχύει και με τα αυτοκίνητα»

Close

Οι ιδιοκτήτες των ήδη εγγεγραμμένων μοτοσυκλετών καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω εγγραφής στις διαδικτυακές υπηρεσίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών , ώστε να ενημερώνονται για σχετικά ζητήματα με αποστολή μηνύματος στο κινητό (sms).

To κόστος

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν το κόστος θα στοιχίζει 25 ευρώ και 10 ευρώ ο επανέλεγχος, ενώ το πιστοποιητικό θα έχει διάρκεια 2 έτη.

Close

Οι τεχνικοί - μηχανικοί και ιδιοκτήτες συνεργείων που ενδιαφέρθηκαν εκπαιδεύτηκαν και έδωσαν εξετάσεις. Σημειώνεται ότι όσοι μηχανικοί θα προσφέρουν Τεχνικό Έλέγχο Μοτοσικλετών θα αγοράσουν και τον  ειδικό εξοπλισμό για το ΜΟΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προδιαγραφές για το MOT μοτοσικλετών δεν θα περάσουν από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι  «βάσει ανάλυσης των στοιχείων οι οδηγοί μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων είναι ευάλωτη ομάδα οδηγών γι’αυτό αποφασίστηκε  να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν θανατηφόρα δυστυχήματα και ένα από αυτά είναι το MOT σε μοτοσικλέτες.

 

Πηγή: Offsite.com.cy

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.