Ειδήσεις

26 Jul, 2021 Ώρα 10:26

Lamborghini: Επιμένει στον V12 για τη διάδοχο της Aventador

Thumbnail

Στη μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό οι μεγάλοι, πολυκύλινδροι κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανεξαρτήτως καυσίμου, είναι αυτοί που έχουν και το μεγαλύτερο θέμα με τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Close

Από την άλλη οι συγκεκριμένοι κινητήρες είναι άρρηκτα δεμένοι με την ιστορία πολλών εταιρειών, ειδικά όσων κινούνται στο high end της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Lamborghini και ο V12 της, που δίνει εδώ και δεκαετίες το παρόν στη γκάμα της και κινεί τα κορυφαία της μοντέλα.

 

Close

 

Οι φήμες που ακούγονταν τον τελευταίο καιρό ήθελαν τη διάσημη ιταλική εταιρεία να εγκαταλείπει τον V12 επιλέγοντας για τη διάδοχο της Aventador κάποιο άλλο μικρότερο σύνολο. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι Ιταλοί όχι μόνο δεν θα αφήσουν τον V12 αλλά ήδη εξελίσσουν μια νέα γενιά του.

Close

Θα πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό σύνολο που θα είναι και πάλι ατμοσφαιρικό αλλά προσαρμοσμένο στην ηλεκτρική υποβοήθηση που θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρχει -είτε με τη μορφή ενός κλασικού είτε ενός plug-in υβριδικού αν λυθεί το πρόβλημα του επιπλέον βάρους που προκύπτει από την παρουσία της μπαταρίας.

Και ο νέος κινητήρας θα συνδυάζεται με τετρακίνηση, ενώ οι μηχανικοί της Lamborghini θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και στη μείωση του βάρους -άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων- με την ακόμα μεγαλύτερη χρήση ανθρακονήματος και άλλων ελαφρών υλικών.

 

Πηγή: CNN.gr

17 Sep, 2021 Ώρα 19:21

Η Alfa Romeo σαρώνει τα βραβεία στο θεσμό των Best Brands

Thumbnail

Περισσότεροι από 60 χιλιάδες αναγνώστες της γερμανικής AUTO BILD ψήφισαν τις καλύτερες μάρκες του κόσμου, με την Alfa Romeo να κερδίζει τέσσερα βραβεία σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλική μάρκα πήρε τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες «The Best Brands in All Classes 2021», «Compact Car», «Midsize Car» και «Midsize SUV».

Close

Οι στυλιστικές επιλογές της Alfa Romeo είναι ψηλά στην εκτίμηση των αναγνωστών της AUTO BILD. Στην μελέτη «Best brands in all classes», οι αναγνώστες χαρακτήρισαν τα μοντέλα της Alfa Romeo ως τα ομορφότερα σε αυτές τις τρεις κατηγορίες. Στην κατηγορία «Compact Cars», κορυφαία ήταν η Alfa Romeo Giulietta. Στην κατηγορία «Middle Class», την κορυφή κατέκτησε η Alfa Romeo Giulia και στην κατηγορία «Medium SUV», νικήτρια ήταν η Alfa Romeo Stelvio. Τα μοντέλα Alfa Romeo Giulia και Alfa Romeo Stelvio πανηγύρισαν με αυτό τον τρόπο για πέμπτη συνεχόμενη φορά την νίκη σε αυτά τα βραβεία.

 

Close

 

Η ομορφιά και ο δυναμισμός ήταν ανέκαθεν προτεραιότητες στον σχεδιασμό της ιταλικής μάρκας, και οι νίκες στα βραβεία «Best Brands» στην Γερμανία εμπλούτισαν την ήδη αρκετά γεμάτη τροπαιοθήκη της Alfa Romeo τα τελευταία χρόνια. Η Alfa Romeo Giulietta κέρδισε στα βραβεία σχεδιασμού «autonis» από το AUTO, MOTOR UND SPORT και το «Design Trophy» από το AUTO ZEITUNG, αλλά και άλλα βραβεία. Με την σειρά της, η Alfa Romeo Giulia, ανάμεσα στα πολλά βραβεία που έλαβε, κέρδισε και το θρυλικό «Red Dot Award» στην Γερμανία και το «Compasso d'Oro», ένα από τα σημαντικότερα βραβεία σχεδιασμού στον πλανήτη.  Η Alfa Romeo Stelvio, το πρώτο SUV της μάρκας, ήταν και αυτό νικητής στα βραβεία «autonis» του AUTO, MOTOR UND SPORT.

Close

Φυσικά τα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio βρέθηκαν στην κορυφή και άλλων λιστών, για την τεχνολογία, καινοτομία αλλά και την απόλαυση της οδήγησης τους. Τα βασικά μοντέλα των Quadrifoglio ανταγωνίζονται με super sport αμάξια λόγω του εξακύλινδρου V6 βενζινοκινητήρα τους που αποδίδει 510 ίππους. Για την μελέτη «The Best Brands in All Classes», που φέτος ήταν η δέκατη του περιοδικού AUTO BILD, οι αναγνώστες καλέστηκαν να ψηφήσουν αυτοκίνητα από κορυφαίες μάρκες διαφόρων βιομηχανιών. Από την αυτοκινητοβιομηχανία, έλαβαν μέρος 37 μάρκες σε 14 κατηγορίες, από το μικρότερο αυτοκίνητο μέχρι και τα SUV.