Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της, η Maserati GT2 Stradale βρέθηκε στον δρόμο και προβάλλει έτοιμη να ξεκινήσει το εμπορικό ταξίδι της, με αφετηρία την Ευρώπη τον προσεχή Απρίλιο. Το ντεμπούτο της έκδοσης δρόμου της αγωνιστικής GT2, η οποία σηματοδότησε την επιστροφή της μάρκας στους αγώνες GT, πραγματοποιήθηκε στην Ανδαλουσία, επιτρέποντας στους βασικούς συνεργάτες και πελάτες της μάρκας να βιώσουν μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία. Ειδικότερα, είχαν την ευκαιρία να συστηθούν με τις δυνατότητες της GT2 Stradale τόσο σε επαρχιακούς δρόμους όσο και στην πίστα και να γνωρίσουν καλύτερα τις δύο πτυχές του σούπερ σπορ μοντέλου: το αγωνιστικό DNA του και την άνεση που χαρακτηρίζει όλα τα τετράτροχα προϊόντα της μάρκας.

Η διαδρομή ξεκίνησε από τη γοητευτική πόλη της Μαρμπέγια, συνεχίζοντας μέσα από τις πανοραμικές στροφές του Εθνικού Πάρκου Sierra de las Nieves, έως την ιδιωτική πίστα Ascari, κοντά στη Ρόντα, το «μαργαριτάρι» της Ανδαλουσίας. Η πίστα, μήκους 5.425 μέτρων, φέρει το όνομα του Ιταλού πρωταθλητή της Formula 1 – ο οποίος επίσης αγωνίστηκε με τη Maserati – και αποτίνει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά της μάρκας. Όταν ο κατασκευαστής με έδρα την πόλη Μόντενα ξεκίνησε την εξέλιξη της MC20, του halo car που εγκαινίασε μια νέα εποχή, είχε ήδη αποφασίσει να επιστρέψει στις πίστες. Το αγωνιστικό DNA της Maserati οδήγησε στη δημιουργία της αγωνιστικής GT2, η οποία επανάφερε τη μάρκα στις νίκες, στο πρωτάθλημα Fanatec GT2 European Series.

Η GT2 Stradale είναι ένα μοντέλο που έχει τις ρίζες του στην πίστα και ταυτόχρονα φέρει έγκριση τύπου για χρήση στον δρόμο, γεφυρώνοντας τον κόσμο των αγώνων με αυτόν την καθημερινής, ξεκούραστης οδήγησης. Συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία των μοντέλων MC20 και GT2, με πρωταγωνιστή τον V6 κινητήρα Nettuno που αποδίδει 640 ίππους (+10 PS συγκριτικά με την MC20). Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 324 χλμ./ώρα, και η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,8 δλ., καθιστώντας το μοντέλο το πιο ικανό πισωκίνητο στην κατηγορία του.

Ένα τμήμα των pit stops της πίστας Ascari ήταν αφιερωμένο στον κόσμο της εξατομίκευσης, ενώ σε έναν άλλο χώρο οι συμμετέχοντες μπορούσαν να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Maserati Corse, με την αγωνιστική GT2 να δεσπόζει ως σημείο αναφοράς.
Η παραγωγή της GT2 Stradale ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2024 στο ιστορικό εργοστάσιο Viale Ciro Menotti, στη Μόντενα. Το σούπερ σπορ μοντέλο είναι διαθέσιμο σε μόλις 914 κομμάτια, όπως υποδηλώνεται και από το διακριτικό σήμα στο κεντρικό τούνελ της καμπίνας. Η επιγραφή "1 of 914" (1 από τις 914) αποτελεί σαφή αναφορά στο 1914, το έτος ίδρυσης της Maserati.

21ο Boyz Stuff Show: Αρχίζει η προετοιμασία για το μεγαλύτερο event της χρονιάς!
Στους ρυθμούς του 21ου Boyz Stuff Show μπαίνει η ομάδα της STS Events για το πιο σοβαρό και μαζικό event που γίνεται στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία!
Πλέον έχει γίνει θεσμός, όντας εδώ και 21 χρόνια το σημαντικότερο αυτοκινητιστικό γεγονός που γίνεται στη Κύπρο, με χιλιάδες επισκέπτες από Κύπρο και Ελλάδα.
Φέτος όπως και κάθε χρονιά θα δούμε κορυφαίες εταιρείες του χώρου της βελτίωσης, του car audio, του detailing, των εργαλείων, των εξαρτημάτων και άλλες πολλές οι οποίες θα φέρουν ηχηρές προτάσεις και λύσεις για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες των επισκεπτών.
Μαζί με το Boyz Stuff Show 2025 διοργανώνεται και το "Moto Stuff" στο οποίο συμμετέχουν εισαγωγείς νέων μοντέλων μοτοσυκλετών, εισαγωγείς εξαρτημάτων, accessories και άλλων υπηρεσιών. Παράλληλα η 16η έκθεση Κλασικού αυτοκινήτου με την συμμετοχή δεκάδων σπάνιων και μοναδικών εκθεμάτων τα οποία θα σας ενθουσιάσουν!
Το Boyz Stuff Show θα γίνει το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία.
Με ανυπομονησία αναμένουμε λοιπόν την μεγαλύτερη γιορτή του αυτοκινήτου στην Κύπρο, η οποία φέτος θα είναι πιο ενδιαφέρουσα και λαμπερή από ποτέ!
Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την πιο κάτω αίτηση συμμετοχής ή να τηλεφωνήσετε στα τηλέφωνα: 99675910 Χάρης, 99051686 Κωνσταντίνος, 96425910 Αυγουστής, 99328015 Στέλιος.
Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα στις σελίδες του Boyz Stuff Show στο Facebook και στο Instagram.
