22 Μαρ., 2019 Ώρα 18:24

Με σύστημα υβριδικής τεχνολογίας τα Audi Α6, Α7, Α8, Q7 και Q8

Thumbnail

Τα επιβλητικά και... καθαρόαιμα premium Audi Α6, Α7, Α8, Q7 και Q8 είναι διαθέσιμα και με υβριδική τεχνολογία. Τα τρία σεντάν καθώς και τα δύο SUV της Audi, υιοθετούν την υβριδική τεχνολογία 12 ή 48 Volt στο βασικό τους εξοπλισμό εξασφαλίζοντας οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου.

Το Audi A6

Η υβριδική τεχνολογία στους τετρακύλινδρους κινητήρες των μοντέλων λειτουργεί με τάση 12 Volt ενώ στους V6 με 48 Volt και εξασφαλίζει ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Στη φάση αυτή, ο εναλλάκτης εκκίνησης με ιμάντα, η καρδιά του συστήματος της υβριδικής τεχνολογίας, τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια μία ξεχωριστή μπαταρία ιόντων λιθίου, κάτω από το χώρο αποσκευών.

To Audi A7

Για ένα ευρύ φάσμα ταχυτήτων (για παράδειγμα, στην περίπτωση του Q8 ανάμεσα στα 55 και 160 χλμ./ώρα) το αυτοκίνητο ταξιδεύει με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας, εξοικονομώντας καύσιμο. Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια για την αυτόματη και ανεπαίσθητη εκκίνηση του κινητήρα, όταν κριθεί απαραίτητο. Το ενεργειακό όφελος είναι κάθε άλλο παρά αμελητέο: ενδεικτικά, στην περίπτωση του Q8, χάρη στην υβριδική τεχνολογία επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 0,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

To Audi A8