Ειδήσεις

09 Aug, 2019 Ώρα 13:22

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία και λιγότεροι ρύποι από την BMW 530e Sedan

Thumbnail

Η έρευνα και η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ στη BMW. Η γερμανική εταιρεία προσφέρει καινοτόμες λύσεις βελτιώνοντας στο μέγιστο την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία ως προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Παράδειγμα, η  τελευταία τεχνολογία κυψελών καυσίμου που συμβάλλει στην αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 της plug-in υβριδικής έκδοσης BMW 530e Sedan και της BMW 530e xDrive Sedan. 

Close

Και οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 Sedan επωφελούνται από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της μπαταρίας κυψελών καυσίμου για ηλεκτροκίνητα μοντέλα του BMW Group. Η νέα μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης των BMW 530e Sedan και BMW 530e xDrive Sedan έχει συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο αυξημένο από 9,2 σε 12,0 kWh χωρίς καμία αύξηση των διαστάσεων. Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής οδήγησης μπορεί να διεξάγεται με ηλεκτροκίνηση, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων στο μηδέν. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο κάτω από το πίσω κάθισμα, επηρεάζοντας ελάχιστα τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, σε σύγκριση με τις συμβατικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 Sedan. 

 

Close

 

Η νέα μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται σε συμβατικές οικιακές πρίζες με χρήση του καλωδίου φόρτισης που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Η μπαταρία θα μπορεί να φορτίζεται σε λιγότερο από έξι ώρες με αυτό τον τρόπο. Σε έναν επιτοίχιο πίνακα BMW i Wallbox η αντίστοιχη διαδικασία φόρτισης διαρκεί 3:35 ώρες. 

Close

Η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα στις BMW 530e Sedan και BMW 530e xDrive Sedan πετυχαίνει ένα εξαιρετικό επίπεδο απόδοσης και προσφέρει μία ξεχωριστή αίσθηση της οδηγικής απόλαυσης BMW. Το plug-in υβριδικό σύστημα και των δύο μοντέλων αποτελείται από έναν δίλιτρο, 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με Τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που αποδίδει184 ίππου και έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων, που είναι ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Μαζί, οι δύο κινητήρες αποδίδουν ισχύ 252 ίππων με μέγιστη ροπή 420 Nm. 

 

 

Η τεχνολογία κυψελών μπαταριών τελευταίας γενιάς βελτιστοποιεί τόσο την ηλεκτρική αυτονομία, όσο και τη συνολική απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος. Στην BMW 530e Sedan, η οδήγηση μηδενικών ρύπων είναι τώρα εφικτή για 61 - 66 χιλιόμετρα ενώ για τη BMW 530e xDrive Sedan είναι 55 - 58 χιλιόμετρα. Παράλληλα, στο μικτό κύκλο, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 1.8 - 1.6 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα (CO2 από 41 - 36 g/km) ενώ στην xDrive Sedan ο αριθμός φτάνει τα 2.2 – 2.0 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα (CO2 από 49 – 46 g/km). 

Η ευφυής διαχείριση ενέργειας επιτρέπει μία άκρως αποδοτική λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της οδηγικής απόλαυσης, χρησιμοποιούνται και δεδομένα πλοήγησης που συμβάλλουν στον ‘προληπτικό’ προσδιορισμό του προγράμματος λειτουργίας. Ο οδηγός μπορεί επίσης να παρεμβαίνει στο drive mode με το κουμπί eDrive. 

Tags
24 Jan, 2020 Ώρα 20:18

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η διαφημιστική καμπάνια της Nissan στη Φινλανδία

Thumbnail

Ο προσωπικός χώρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Φινλανδούς. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με την στάση του λεωφορείου, όπου διατηρούν την μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Close

_

 

Close

Απίστευτο...

Είναι τόσο ιδιαίτερη η συγκεκριμένη στάση τους, που πραγματικά κάποιος θα πρέπει να το δει για  να το πιστέψει. Όπως και να έχει, αυτό γίνεται εμφανές από πολλές σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Close

Καταγεγραμμένες από  περαστικούς που τους κίνησαν την περιέργεια, κάποιες εικόνες  παρουσιάζουν μια τυπική σκηνή μετακίνησης,  το πρωί ή το βράδυ, με τους Φινλανδούς να στέκονται σε αραιά διαστήματα,  αποφεύγοντας κάθε αλληλεπίδραση.

_

 

Η σπουδαιότητα της απόστασης...

Αυτές οι εικόνες, ενέπνευσαν μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για λογαριασμό της Nissan στην Σκανδιναβία. 

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό στις στάσεις των λεωφορείων, η καμπάνια επισημαίνει την σπουδαιότητα του Αυτόματου Έλεγχου Απόστασης, που ρυθμίζει την απόσταση ασφαλείας  ενός Nissan, από το προπορευόμενο όχημα στον δρόμο...