Ειδήσεις

05 Jul, 2024 Ώρα 13:02

To μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλει να αναθεωρηθεί η απαγόρευση των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης το 2035

Thumbnail

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα επιδιώξει να αποδυναμώσει την προγραμματισμένη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που εκπέμπουν CO2 το 2035.

Close

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς στις εκλογές του περασμένου μήνα πήρε 188 από τους συνολικά 720 βουλευτές, ενισχύοντας την επιρροή του στη συνέλευση της ΕΕ.

Σε συνάντηση που έγινε στην Πορτογαλία αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με προσχέδιο των νομοθετών του ευρωπαϊκού κόμματος, συζητούνται οι πολιτικές προτεραιότητες για την επόμενη πενταετή θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Close

Σύμφωνα με το Reuters, που είδε το προσχέδιο αυτών των προτεραιοτήτων, γίνεται σαφή αναφορά για την αναθεώρηση των κανόνων για τη μείωση του CO2 για τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά, ώστε να επιτρέπεται η χρήση εναλλακτικών καυσίμων μηδενικών εκπομπών μετά το 2035

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα δημιουργήσει μια νόμιμη οδό για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων που λειτουργούν μόνο με e-fuels -συνθετικά καύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης αντί για βενζίνη- για να συνεχιστούν οι πωλήσεις τους μετά το 2035, μια εξαίρεση που ζήτησε η Γερμανία.

Close

Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν και να συνεχίσουν να πωλούν νέα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα λειτουργούν μόνο με πιστοποιημένα καύσιμα ουδέτερα σε CO2 και θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία που εμποδίζει την εκκίνηση τους όταν γεμίζουν με βενζίνη ή πετρέλαιο.

Το ΕΛΚ δεν διευκρίνισε με ποιους τρόπους θα ήθελε να αλλάξει η πολιτική για το CO2 των αυτοκινήτων. Το έγγραφο προσθέτει ότι θα ήθελε να αναθεωρηθεί η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και να αναπτυχθεί τεχνολογία αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το προσχέδιο του εγγράφου, εάν προωθηθεί από το ΕΛΚ, θα πιέσει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν -η οποία ανήκει στο ΕΛΚ- για το πώς θα διαχειριστεί την πράσινη ατζέντα της Ευρώπης, καθώς ζητά έγκριση από την πλειοψηφία των βουλευτών της ΕΕ για δεύτερη θητεία στον ρόλο της.

10 Jul, 2024 Ώρα 14:18

Red Dot Design Award για το Hyundai SANTA FE XRT!

Thumbnail

Στη σειρά των Red Dot Design Awards έρχεται να προστεθεί η νέα διάκριση της Hyundai, με το Santa Fe XRT Concept, που εξασφάλισε ακόμα ένα βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία “Αυτοκίνητα”.

Close

“Είναι μια εξαιρετική τιμή, αυτή η αναγνώριση από τα Red Dot Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πειραματικού μας μοντέλου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Σχεδιασμού της Hyundai. “Αυτή η τιμή έρχεται να επιβραβεύσει τα εκπληκτικά επιτεύγματα και την αφοσίωση των ταλαντούχων σχεδιαστών μας. Εργάστηκαν αδιάκοπα μαζί με τους μηχανικούς μας στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Η βράβευση υπογραμμίζει επίσης την αξία της μάρκας Hyundai ανά το παγκόσμιο”, ολοκλήρωσε.

Το Santa Fe XRT Concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το νέο Santa Fe, το 2023, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών που λατρεύουν την περιπέτεια. Το XRT ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ανταγωνιστικό, δύσκολο έδαφος με αυτοπεποίθηση και άνεση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξάπτει το απόλυτο πνεύμα της περιπέτειας ικανοποιώντας όλων των ειδών τις ανάγκες μιας τέτοιας πρόκλησης.

Close