Ειδήσεις

22 Jun, 2021 Ώρα 12:32

Μια Cayenne επιδόσεων κατακτά την πίστα Nordschleife του Nürburgring με χρόνο ρεκόρ

Thumbnail

Στουτγάρδη/Nürburgring. Το νέο μοντέλο επιδόσεων της σειράς Cayenne απέδειξε πειστικά τις δυναμικές προοπτικές του πριν το λανσάρισμά του στην αγορά. Οδηγώντας ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο παραγωγής, ο οδηγός δοκιμών Lars Kern χρειάστηκε μόλις 7:38,925 λεπτά για έναν πλήρη γύρο απόστασης 20,832 χλμ. στη θρυλική πίστα Nordschleife του Nürburgring. Στην επίσημη κατάταξη της Nürburgring GmbH, ο χρόνος επικυρώθηκε από συμβολαιογράφο και πλέον αποτελεί νέο ρεκόρ στην κατηγορία «SUV, όχημα off-road, van, pick-up».

Close

«Από τα πρώτα κιόλας μέτρα του Nordschleife με αυτήν την Cayenne, σκέφτεσαι να κοιτάξεις πίσω για να βεβαιωθείς ότι όντως βρίσκεσαι μέσα σε ένα ευρύχωρο SUV. Χάρη στην υψηλή θέση καθίσματος και τον σίγουρο και σταθερό πίσω άξονα, κάλυψα το κομμάτι του Hatzenback με μεγάλη σιγουριά», δήλωσε για το ρεκόρ του ο Lars Kern, οποίος συμμετείχε και σε εκτεταμένα στάδια της εξέλιξης του αυτοκινήτου. «Άλλαζε κατεύθυνση με αστραπιαία ταχύτητα στις γρήγορες στροφές, όπως μεταξύ του Hohe Acht και του Eiskurve, χωρίς πλευρικές ταλαντώσεις ή τάσεις υποστροφής. Ακόμα και σε αυτό το τεχνικό κομμάτι, η Cayenne είναι ένα πραγματικό driver’s car που ελέγχεται εύκολα», συμπλήρωσε ο Kern. «Οι τροχοί συνήθως ανασηκώνονται από το έδαφος και στις δύο κορυφές Pflanzgarten I και II, όμως σε αυτά τα τμήματα η οδήγηση με την Cayenne ήταν ομαλή και ήσυχη. Οι τροχοί διατηρούν πολύ καλά την επαφή τους με το έδαφος, ενώ το αμάξωμα παραμένει σταθερό και ελεγχόμενο. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης πραγματικά εντυπωσιάζει. Παρέχει ισχύ σε κάθε περίσταση, με άψογες αλλαγές σχέσεων.»

 

Close

 

Κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με τον τυπικό all-round χαρακτήρα της Cayenne

Close

«Αυτή η Cayenne έχει κορυφαίες επιδόσεις. Κατά τη φάση της εξέλιξής της, επικεντρωθήκαμε στις εξαιρετικές επιδόσεις στον δρόμο. Η Cayenne που πέτυχε αυτό το ρεκόρ είναι βασισμένη στην Cayenne Turbo Coupé, αν και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η διαμήκης και η πλευρική δυναμική», σύμφωνα με τον Stefan Weckbach, Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τη γραμμή προϊόντων Cayenne. «Ο χρόνος-ρεκόρ στο Nordschleife επιβεβαιώνει τις δυναμικές ικανότητες αυτού του νέου μας SUV επιδόσεων. Επιπλέον, η Cayenne αυτή διατηρεί τον «all-round» χαρακτήρα της, προσφέροντας υψηλά επίπεδα οδηγικής άνεσης και καθημερινής χρηστικότητας».

Ο Lars Kern κατέγραψε τον γρήγορο γύρο του Nordschleife στις 14 Ιουνίου 2021, στις 11:31 το πρωί, με καλοκαιρινή εξωτερική θερμοκρασία 23 βαθμών Κελσίου και θερμοκρασία πίστας 46 βαθμών Κελσίου, περνώντας από τη γραμμή του τερματισμού 7:38,925 λεπτά αργότερα. Για την προστασία του οδηγού, η Cayenne που πέτυχε το ρεκόρ διέθετε κάθισμα αγωνιστικού τύπου και roll-cage. Ο συμβολαιογράφος βεβαίωσε επίσης τον χαρακτηρισμό «εργοστασιακής παραγωγής» και το βάρος του ελαφρώς καμουφλαρισμένου SUV, το οποίο θα γιορτάσει σύντομα την παγκόσμια πρεμιέρα του. Τα ελαστικά επιδόσεων που χρησιμοποιήθηκαν στον γύρο με τον χρόνο-ρεκόρ ήταν Pirelli P Zero Corsa 22 ιντσών που εξελίχθηκαν ειδικά για το νέο μοντέλο Cayenne και θα περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 

26 Jul, 2021 Ώρα 10:56

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα Skyline; Γιατί;

Thumbnail

Με το που ακούς την λέξη Skyline το μυαλό σου πάει στο μοντέλο της Nissan, αλλά η Ford πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του συγκεκριμένου ονόματος για την αγορά των ΗΠΑ.

Close

Συγκεκριμένα, η Μπλε Οβάλ εταιρία στις 12 του μηνός υπέβαλε αίτημα για κατοχύρωση του ονόματος Skyline στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Ford με το συγκεκριμένο όνομα και που θα το χρησιμοποιήσει. Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποίησε το όνομα Skyliner σε διάφορες εκδόσεις των Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500 και Galaxie. Η τελευταία φορά που έγινε χρήση του ονόματος Skyliner ήταν το 2014 σε ένα πρωτότυπο που βασίζονταν στο Ford Transit.

Close

Φυσικά θα πρέπει να πουμέ ότι η Nissan δεν αναφέρεται πλέον στο GT-R ως Skyline. Βρίσκουμε όμως το όνομα να χρησιμοποιείται ακόμη στην Ιαπωνική έκδοση του Infinity Q50.

 

Close