Ειδήσεις

22 Jul, 2019 Ώρα 21:46

Mitsubishi Lancer Evo VI εναντίον Subaru Impreza P1 σε δημοπρασία

Thumbnail

Ένα πανέμορφο ζευγαράκι σε δημοπρασία ανακάλυψε το αγαπημένο μας Drive.gr. Μπορεί να έχει περάσει περίπου μια εικοσαετία από την παρουσίασή τους, όμως και τα δύο συνεχίζουν να μαγεύουν τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της γνήσιας οδηγικής ευχαρίστησης. Ο λόγος για ένα Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Makkinen Edition (2000) και ένα Subaru Impreza P1 (2001) τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξυπνώντας μέσα μας μνήμες από τις επικές μάχες του '90. Και τα δύο με αμάξωμα τριών όγκων, φουσκωμένους προφυλακτήρες, εισαγωγές αέρα στο καπό και την απαραίτητη φτερούγα στο πίσω μέρος που έγινε το σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης γενιάς.

Close

 

 

Το Mitsubishi το οποίο προέρχεται από την αγορά της Ιαπωνίας (εξού και τα λευκά φλας), είναι βαμμένο στην παραδοσιακή απόχρωση Passion Red σε συνδυασμό με λευκές πολυάκτινες ζάντες.

 

Close

 

Ο δίλιτρος κινητήρας απέδιδε 280 PS και 373 Nm ροπής, αν και οι περισσότεροι έκαναν λόγο για πραγματικές τιμές πιο κοντά στους 300 PS. Η έκδοση Tommi Mäkinen κυκλοφόρησε με αφορμή τους τέσσερις τίτλους του Φιλανδού στο WRC και ήταν ό,τι πιο κοντινό στο αγωνιστικό που οδηγούσε.

 

 

Όσο για την τιμή του συγκεκριμένου Mitsubishi Lancer EVO VI Tommi Makinen Edition που έχει 90.914 km στο οδόμετρο, αυτή υπολογίζεται μεταξύ 15.000-20.000 λίρες (16.700-22.300 ευρώ).

 

 

Το Subaru Impreza της φωτογραφίας είναι η σπάνια έκδοση P1 (εξελιγμένη από την Prodrive για την αγορά της Ευρώπης) που κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό 1.000 μονάδων σε συνδυασμό με δίπορτο αμάξωμα. 

 

 

Ο δίλιτρος κινητήρας απέδιδε 284 PS και 353 Nm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται παραδοσιακά και στους τέσσερις τροχούς και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 km/h. Το μπλε χρώμα είναι απόλυτα ταιριαστό με την ιστορία του μοντέλου όπως και οι γκρι ζάντες (αν και κάποιοι θα προτιμούσαν χρυσή απόχρωση). 

 

Το συγκεκριμένο Impreza έχει ταξιδέψει 71194 km, και η τιμή του υπολογίζεται μεταξύ 16.000-20.000 λίρες (17.800-22.300 ευρώ).

Η επιλογή είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολη δεδομένου ότι και οι δύο επιλαχόντες είναι εξαιρετικές κατασκευές με έντονα νοσταλγικό χαρακτήρα. Εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά καθώς στο γραφείο οι απόψεις διίστανται. Εσείς πιο θα επιλέγατε;

 

 

Πηγή: Drive.gr

Close
28 Jan, 2020 Ώρα 22:09

Διάκριση για το Jeep Gladiator

Thumbnail

Στα βραβεία του Four Wheeler που διεξάγονται στην Αμερική, το Jeep Gladiator αναδείχθηκε ως το πλέον ικανό 4x4 Pickup, κατακτώντας τη διάκριση “2020 Pickup of the Year.”

Close

_

 

Close

Δοκιμή 1.000 μιλίων

Μέσα σε μία εβδομάδα οι κριτές του Four Wheeler πραγματοποίησαν σειρά δοκιμών που ξεπέρασαν τα 1.000 μίλια σε διάφορα εδάφη (βράχια, άμμο, λάσπη, χιόνι, κτλ.), αλλά και ειδικές δοκιμασίες όπως διάβαση ξηρών και υδάτινων κολλημάτων, τεστ στεγανότητας, κτλ.

Close
 

Τo βραβείο “Pickup Truck of the Year” του Four Wheeler μετρά 31 χρόνια ζωής και αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση για αυτή την ιδιαίτερα δημοφιλή στις Η.Π.Α. κατηγορία οχημάτων.