Ειδήσεις

14 Nov, 2023 Ώρα 16:44

Νέα ασύρματη ενημέρωση βελτιώνει την εμπειρία Apple CarPlay στα μοντέλα της Volvo

Thumbnail

Η Volvo Cars συνεχίζει με γοργό ρυθμό την εξέλιξη των μοντέλων της συνεχίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμα σύμφωνα με το στρατηγικό της σχέδιο. 

Close

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά την ασύρματη (over-the-air) ενημέρωσή των αυτοκινήτων της Volvo που κάνει ακόμα πιο εύχρηστο το σύστημα infotainment για τους χρήστες του Apple CarPlay. Η πιο αξιοσημείωτη βελτίωση σε αυτή την ενημέρωση είναι ότι το Apple Maps και άλλες υποστηριζόμενες εφαρμογές πλοήγησης γίνονται πλέον διαθέσιμες στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ακριβώς πίσω από το τιμόνι.

 

Close

 

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει πλέον και πληροφορίες σχετικές με το τηλέφωνο. Ο χρήστης μπορεί να απαντήσει, να απορρίψει και να τερματίσει κλήσεις χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα στο τιμόνι, ενώ μέσω της κεντρικής οθόνης μπορεί επίσης να τερματίσει μία κλήση ή να τη βάλετε σε σίγαση. Το εικονίδιο του CarPlay στην κεντρική οθόνη περιλαμβάνει πλέον και πληροφορίες για τα media. 

Close

«Όταν οι πελάτες μας μπαίνουν στο Volvo τους, θέλουμε να βιώνουν μία καλύτερη εμπειρία σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης ημέρας - οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις μας είναι ακρογωνιαίος λίθος για αυτή τη φιλοδοξία», δηλώνει ο Alwin Bakkenes, Επικεφαλής Εξέλιξης Λογισμικού. «Η πρόσφατη ενημέρωση στα χαρακτηριστικά του CarPlay είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε και να προσθέτουμε χαρακτηριστικά και λειτουργίες σε συνεργασία με τους τεχνολογικούς εταίρους μας, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των πελατών μας με την πάροδο του χρόνου».

Από την αρχή που ξεκίνησε η Volvo να παρέχει ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις, αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των αυτοκινήτων των πελατών της στα οποία εφαρμόζονται, εδραιώνοντας τη θέση της σας ένας εκ των πρωτοπόρων στον κλάδο σε ό,τι αφορά τον τομέα αυτό. Η προηγούμενή μας ενημέρωση ανέβασε τον συνολικό αριθμό των ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων που έχουν παραδοθεί πάνω από το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου, ενώ μόνο η πρόσφατη ενημέρωση θα σταλεί σε έναν αριθμό ρεκόρ περισσότερων από 650.000 αυτοκινήτων Volvo.

Αυτή η ενημέρωση φέρνει επίσης μία σειρά από αλλαγές που βελτιώνουν την εμπειρία όλων των οδηγών. Στο εξής, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τις λειτουργιές υποστήριξης οδηγού χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα στο τιμόνι και να επιλέξει εάν οι πλευρικοί καθρέπτες θα αναδιπλώνονται ή όχι όταν κλειδώνει το αυτοκίνητο. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν ορισμένες μικρές βελτιώσεις στη ρύθμιση του κινητήρα και διορθώσεις σφαλμάτων.  

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.