Ειδήσεις

09 Nov, 2023 Ώρα 14:39

Νέα Porsche Panamera: Η νέα γενιά κάνει all in στις οθόνες!

Thumbnail

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, θα αποκαλυφθεί επίσημα η τρίτη γενιά της Porsche Panamera. Η εταιρεία όμως για να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον, διέρρευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό της, δείχνοντας το άκρως hi-tech και γεμάτο οθόνες ταμπλό.

Close

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, υπάρχουν αρκετά στοιχεία δανεισμένα από την ηλεκτρική Taycan, ενώ τα συμβατικά χειριστήρια είναι ελάχιστα. Όλα γίνονται από μπουτόν αφής και κυρίως από τις αρκετές οθόνες που καταλαμβάνουν και το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας.

 

Close

 

Ο ψηφιακός πίνακας είναι το πρώτο στοιχείο που τραβάει τα βλέμματα, όντας 12.6 ιντσών, στο τέλος του οποίου ξεκινά η δεύτερη μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment, η οποία με τη σειρά της ενώνεται με την τρίτη οθόνη μπροστά από το συνοδηγό. Οι οθόνες δε σταματούν εκεί καθώς και για τους πίσω επιβάτες υπάρχει μία ακόμη αφής (στο κέντρο), η οποία τους δίνει πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες όπως ραδιόφωνο, gps, φωτισμό περιβάλλοντος.

Close

 

 

Εάν δε σας φτάνουν αυτές οι προβαλλόμενες πληροφορίες, να αναφέρουμε πως προαιρετικά υπάρχει και Head-up display για τον οδηγό, ο χειρισμός του οποίου γίνεται εύκολα από το τιμόνι. Μάλιστα, μιας και αναφερθήκαμε στο τιμόνι, σε αυτό βρίσκεται και ο επιλογέας για τα προφίλ οδήγησης, ενώ στην δεξιά μεριά του είναι και ο επιλογέας ταχυτήτων. Όπως είναι ξεκάθαρο, η οδηγοκεντρική φιλοσοφία στη νέα Porsche Panamera θα είναι πιο έντονη και καλά μελετημένη από ποτέ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση Ecevutive που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο μεταξόνιο, ώστε να έχουν περισσότερη άνεση οι πίσω επιβάτες (οι οποίοι μάλιστα θα κάθονται και σε νέα καθίσματα με βελτιωμένη άνεση). Τέλος, να αναφέρουμε πως η Porsche περήφανα προσφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της και την επιλογή για ταπετσαρία χωρίς δέρμα, αλλά από συνδυασμό υφασμάτων Race-Tex και Repita.

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.