Ειδήσεις

13 Jan, 2022 Ώρα 11:49

Νέες πατέντες από την Mazda δείχνουν πισωκίνητο σπορ μοντέλο με Wankel!

Thumbnail

Νέες πατέντες της Mazda αποκαλύπτουν ένα πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο με Wankel κινητήρα που μπορεί να είναι το επόμενο σπορ δημιούργημα με το πρόθεμα RX.

Close

Η Mazda κατέθεσε μία σειρά από πατέντες για έναν νέο και εξηλεκτρισμένο περιστροφικό κινητήρα, που δίνουν τροφή στις φήμες που θέλουν τους Ιάπωνες να αναβιώνουν πολύ σύντομα την σπορ σειρά τους με το πρόθεμα RX.

Το τελευταίο σπορ μοντέλο της Mazda με περιστροφικό μοτέρ ήταν το RX-8. Αυτό σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2012, αλλά έκτοτε η ιαπωνική φίρμα έχει δείξει τις προθέσεις της να αναβιώσει την γκάμα των σπορ μοντέλων της με αυτού του τύπου τους κινητήρες με την παρουσίαση του RX-Vision concept. Ο αντισυμβατικός περιστροφικός κινητήρας αναμένεται να κάνει την επιστροφή του αργότερα φέτος ως range extender σε μερικές εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV MX-30.

Close

 

 

Η διαφορά τώρα είναι ότι οι νέες πατέντες της Mazda δείχνουν έναν νέο Wankel κινητήρα με 3 ρότορες πλέον, έναν περισσότερο από αυτόν του τελευταίου RX-8 με την απόδοση των 228 ίππων. Σε συνδυασμό με το νέο υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής μάρκας, αυτό θα μπορούσε να είναι το ισχυρότερο κινητήριο σύνολο μιας νέας γενιάς RX μοντέλων.

Η Mazda δεν έχει επιβεβαιώσει φυσικά τίποτα ακόμα, ούτε και την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει για το εν λόγω μοντέλο. Όμως, το φαβορί φαίνεται να είναι η επερχόμενη Large Architecture, η οποία έχει σχεδιαστεί για τα νέα 6κύλινδρα υβριδικά κινητήρια σύνολα της ιαπωνικής μάρκας.

Ασύλληπτες επιδόσεις, μοναδικός χαρακτήρας για τον θρύλο της αυτοκίνησης!

Η ήπια υβριδική 48βολτη τεχνολογία, αλλά και plug-in hybrid σύστημα έχουν ήδη ετοιμαστεί για την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Ο χώρος δε στο εμπρός μέρος που καταλαμβάνει ο συμβατικός 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας του συστήματος δείχνει να είναι υπεραρκετός για να φιλοξενήσει τον νέο Wankel.

 

Close

Πηγή: CarAndDriver.gr

26 Jan, 2023 Ώρα 11:17

Στο Nissan Qashqai ο τίτλος για «Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο»

Thumbnail

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το νέο Nissan Qashqai.  Ανακηρύχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από έρευνα σε 50.000 Βρετανούς καταναλωτές. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το Qashqai αναδείχθηκε ξεκάθαρα ηγέτης στην αξιοπιστία μετά από μια ετήσια αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση καταναλωτών Which?.

Close

 

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα, το μοντέλο πήρε τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 ενώ παράλληλα απέσπασε και τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. Oι ειδικοί κριτές του θεσμού που το αξιολόγησαν του έδωσαν και τα πέντε αστέρια στην αξιοπιστία και το επαίνεσαν την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τον οικογενειακό χαρακτήρα του δίδοντας του μια ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Close

 

Στο Τεχνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire, μια ομάδα ειδικών υποβάλει τα νέα μοντέλα της Nissan σε μια σειρά από δύσκολες δοκιμές,  πριν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά, για να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το “Climatic Four-poster Vibration Rig”,  που προσομοιώνει τρία χρόνια οδήγησης σε μόλις πέντε εβδομάδες, με τους  μηχανικούς ακόμη και να σκαρφαλώνουν στο αυτοκίνητο για να ακούσουν τυχόν τριγμούς από το εσωτερικό. Τα αυτοκίνητα υποβάλλονται επίσης σε δοκιμές υπερβολικά ζεστού και κρύου καιρού, ενώ ειδικοί βραχίονες έχουν ρυθμιστεί για να κλείνουν επανειλημμένα τις πόρτες, προσομοιώνοντας την χρήση του κανονικού κύκλου ζωής του οχήματος, με τους δοκιμαστές να ελέγχουν για τυχόν ζημιές στους μεντεσέδες και τα υλικά της πόρτας. Η ομάδα ανάπτυξης αποθηκεύει ακόμη και μια σειρά εξοπλισμού αναψυχής και δραστηριότητας (π.χ. καρότσια, μπαστούνια γκολφ, βαλίτσες) για να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των επενδύσεων και των  υλικών του χώρου αποσκευών.

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε εκδόσεις Mild Hybrid αλλά και με το καινοτόμο σύστημα e-Power, που προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς φόρτιση και απίστευτη αυτονομία.