Ειδήσεις

13 Jan, 2022 Ώρα 11:49

Νέες πατέντες από την Mazda δείχνουν πισωκίνητο σπορ μοντέλο με Wankel!

Thumbnail

Νέες πατέντες της Mazda αποκαλύπτουν ένα πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο με Wankel κινητήρα που μπορεί να είναι το επόμενο σπορ δημιούργημα με το πρόθεμα RX.

Close

Η Mazda κατέθεσε μία σειρά από πατέντες για έναν νέο και εξηλεκτρισμένο περιστροφικό κινητήρα, που δίνουν τροφή στις φήμες που θέλουν τους Ιάπωνες να αναβιώνουν πολύ σύντομα την σπορ σειρά τους με το πρόθεμα RX.

Το τελευταίο σπορ μοντέλο της Mazda με περιστροφικό μοτέρ ήταν το RX-8. Αυτό σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2012, αλλά έκτοτε η ιαπωνική φίρμα έχει δείξει τις προθέσεις της να αναβιώσει την γκάμα των σπορ μοντέλων της με αυτού του τύπου τους κινητήρες με την παρουσίαση του RX-Vision concept. Ο αντισυμβατικός περιστροφικός κινητήρας αναμένεται να κάνει την επιστροφή του αργότερα φέτος ως range extender σε μερικές εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV MX-30.

Close

 

 

Η διαφορά τώρα είναι ότι οι νέες πατέντες της Mazda δείχνουν έναν νέο Wankel κινητήρα με 3 ρότορες πλέον, έναν περισσότερο από αυτόν του τελευταίου RX-8 με την απόδοση των 228 ίππων. Σε συνδυασμό με το νέο υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής μάρκας, αυτό θα μπορούσε να είναι το ισχυρότερο κινητήριο σύνολο μιας νέας γενιάς RX μοντέλων.

Η Mazda δεν έχει επιβεβαιώσει φυσικά τίποτα ακόμα, ούτε και την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει για το εν λόγω μοντέλο. Όμως, το φαβορί φαίνεται να είναι η επερχόμενη Large Architecture, η οποία έχει σχεδιαστεί για τα νέα 6κύλινδρα υβριδικά κινητήρια σύνολα της ιαπωνικής μάρκας.

Ασύλληπτες επιδόσεις, μοναδικός χαρακτήρας για τον θρύλο της αυτοκίνησης!

Η ήπια υβριδική 48βολτη τεχνολογία, αλλά και plug-in hybrid σύστημα έχουν ήδη ετοιμαστεί για την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Ο χώρος δε στο εμπρός μέρος που καταλαμβάνει ο συμβατικός 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας του συστήματος δείχνει να είναι υπεραρκετός για να φιλοξενήσει τον νέο Wankel.

 

Close

Πηγή: CarAndDriver.gr

28 Jan, 2022 Ώρα 14:22

111.000 δολάρια για αυτό το Honda Integra Type R του 2000

Thumbnail

Φαίνεται ότι οι “μετοχές” του Honda Integra Type R έχουν κάνει limit-up τα τελευταία 2-3 χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού βγάζουν προς πώληση τα αυτοκίνητά τους, είτε μέσω δημοπρασίας, είτε όχι.

Close

 

 

Το Honda Integra παραγόταν για μια εικοσαετία, από το 1986 ως το 2006. Στις δύο αυτές δεκαετίες κυκλοφόρησαν τέσσερις γενιές, με την τρίτη και την τέταρτη να θεωρούνται οι καλύτερες και μάλιστα κάποιοι να πιστεύουν πως το Integra Type R είναι το καλύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

 

Close

 

Στην προκειμένη βλέπεις ένα DC-2, δηλαδή ένα τρίτης γενιάς Type-R με τον B18C κινητήρα κάτω από το καπό. Ο κινητήρας απέδιδε 200 ίππους από μόλις 1.800 κ.εκ. κατά την ιαπωνική παράδοση που θέλει τα μοτέρ να είναι άκρως αποδοτικά, χωρίς βέβαια να χάνουν σε αξιοπιστία.

 

 

Το αυτοκίνητο είναι εργοστασιακό, χωρίς μετατροπές και αγοράστηκε για πρώτη φορά το 2000, με το οδόμετρο να γράφει μόλις 10.700 χιλιόμετρα.

Βρίσκεται προς πώληση στο Bring A Trailer και με δύο ημέρες να απομένουν, η υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει -την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- είναι 111.111 δολάρια. Νούμερο εκ των πραγμάτων εξωφρενικά υψηλό, πόσο μάλλον αν πιάσει ακόμα μεγαλύτερο μέχρι να λήξει η δημοπρασία, ειδικά αν σκεφτείς ότι καινούριο είχε αγοραστεί για 25.000 δολάρια.

 

 

Πηγή: Autoblog