Ειδήσεις

13 Jan, 2022 Ώρα 11:49

Νέες πατέντες από την Mazda δείχνουν πισωκίνητο σπορ μοντέλο με Wankel!

Thumbnail

Νέες πατέντες της Mazda αποκαλύπτουν ένα πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο με Wankel κινητήρα που μπορεί να είναι το επόμενο σπορ δημιούργημα με το πρόθεμα RX.

Close

Η Mazda κατέθεσε μία σειρά από πατέντες για έναν νέο και εξηλεκτρισμένο περιστροφικό κινητήρα, που δίνουν τροφή στις φήμες που θέλουν τους Ιάπωνες να αναβιώνουν πολύ σύντομα την σπορ σειρά τους με το πρόθεμα RX.

Το τελευταίο σπορ μοντέλο της Mazda με περιστροφικό μοτέρ ήταν το RX-8. Αυτό σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2012, αλλά έκτοτε η ιαπωνική φίρμα έχει δείξει τις προθέσεις της να αναβιώσει την γκάμα των σπορ μοντέλων της με αυτού του τύπου τους κινητήρες με την παρουσίαση του RX-Vision concept. Ο αντισυμβατικός περιστροφικός κινητήρας αναμένεται να κάνει την επιστροφή του αργότερα φέτος ως range extender σε μερικές εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV MX-30.

Close

 

 

Η διαφορά τώρα είναι ότι οι νέες πατέντες της Mazda δείχνουν έναν νέο Wankel κινητήρα με 3 ρότορες πλέον, έναν περισσότερο από αυτόν του τελευταίου RX-8 με την απόδοση των 228 ίππων. Σε συνδυασμό με το νέο υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής μάρκας, αυτό θα μπορούσε να είναι το ισχυρότερο κινητήριο σύνολο μιας νέας γενιάς RX μοντέλων.

Η Mazda δεν έχει επιβεβαιώσει φυσικά τίποτα ακόμα, ούτε και την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει για το εν λόγω μοντέλο. Όμως, το φαβορί φαίνεται να είναι η επερχόμενη Large Architecture, η οποία έχει σχεδιαστεί για τα νέα 6κύλινδρα υβριδικά κινητήρια σύνολα της ιαπωνικής μάρκας.

Ασύλληπτες επιδόσεις, μοναδικός χαρακτήρας για τον θρύλο της αυτοκίνησης!

Η ήπια υβριδική 48βολτη τεχνολογία, αλλά και plug-in hybrid σύστημα έχουν ήδη ετοιμαστεί για την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Ο χώρος δε στο εμπρός μέρος που καταλαμβάνει ο συμβατικός 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας του συστήματος δείχνει να είναι υπεραρκετός για να φιλοξενήσει τον νέο Wankel.

 

Close

Πηγή: CarAndDriver.gr

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.