Ειδήσεις

19 Sep, 2023 Ώρα 10:37

Το νέο Range Rover Sport SV αποτελεί την πιο ισχυρή έκδοση στην ιστορία του μοντέλου

Thumbnail

Το νέο Range Rover Sport SV είναι το πιο ισχυρό και δυναμικό Range Rover Sport που κυκλοφόρησε ποτέ, συνδυάζοντας κορυφαίες επιδόσεις, μινιμαλιστική σχεδίαση και δυναμισμό με την απαράμιλλη ικανότητα Range Rover. Το υψηλών επιδόσεων Range Rover Sport SV διαθέτει ένα αποκλειστικό σχεδιασμό με βελτιωμένη αεροδυναμική, μεγαλύτερους αεραγωγούς για περισσότερη ροή αέρα, ακολουθώντας πάντα την κορυφαία και βραβευμένη ταυτότητα του σχεδιαστικού τμήματος.

Close

 

 

Διαθέτει μια σειρά τεχνολογιών που βελτιώνουν τις επιδόσεις του μοντέλου όπως το πιο προηγμένο σύστημα ανάρτησης στην κατηγορία του ενώ είναι κατασκευασμένο με εξωτικά υλικά που έχουν σαν στόχο τη μείωση του βάρους και την ανθεκτικότητα. 

Το μοντέλο τροφοδοτείται αποκλειστικά από έναν νέο βενζινοκινητήρα 4,4 λίτρων Twin-Turbo MHEV V8 απόδοσης 635 ίππων και 750 Nm ροπής. Είναι ικανό να επιταχύνει από στάση στα εκατό χιλιόμετρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 290 χιλιόμετρα την ώρα.

Close

 

 

Το καθόλα σύγχρονο και συνάμα μινιμάλ σχεδιασμένο εσωτερικό του Range Rover Sport έχει επίσης εμπλουτιστεί με έξυπνες νέες τεχνολογίες όπως η νέα οθόνη αφής, το infotainment Pivi Pro4 μέσω της κομψής αιωρούμενης γυάλινης οθόνης 13,1 ιντσών, τα ενσωματωμένα συστήματα φωνητικού ελέγχου Amazon Alexa AI6 και ηχοσύστημα που βρίσκεται μέσα στα καθίσματα!.

 

 

Παράλληλα το Advanced Software Over The Air να διατηρεί το Range Rover Sport πάντα ενημερωμένο ενώ η νέα τεχνολογία Country Road Assist διατίθεται για πρώτη φορά στο Range Rover Sport και βελτιώνει την άνεση των επιβατών κατά τη χρήση του Adaptive Cruise Control. Το έξυπνο σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα, λαμβάνοντας υπόψη τις στροφές στο δρόμο και τις αλλαγές στο όριο ταχύτητας, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας εύκολα το όχημα ανάλογα.

Εκτός από την εισαγωγή της νέας έκδοσης SV, η γκάμα του Range Rover Sport έχει δεχθεί μια σειρά από ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου plug-in ηλεκτρικού υβριδικού με εκτεταμένη αμιγώς ηλεκτρική εμβέλεια και την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς τεχνολογίας ψυχαγωγίας Pivi Pro4. Οι επιδόσεις και η αποδοτικότητα βελτιώνονται με ένα ενημερωμένο plug-in ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση P550e (που αντικαθιστά το P510e) προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 121 χιλιόμετρα. Το νέο plug-in υβριδικό P550e εντάσσεται στην εκτενή γκάμα κινητήρων του Range Rover Sport και σε συνδυασμό με τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 3,0 λίτρων, αποδίδει 550 ίππους και 800 Nm ροπής.  

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr