Ειδήσεις

13 Aug, 2020 Ώρα 17:46

Νέο ρεκόρ στο Nurburgring από την Porsche Panamera

Thumbnail

Η Porsche ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ανανεωμένη γενιά της Panamera και, θέλοντας να το προαναγγείλει, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νέο ρεκόρ στην περίφημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Close

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου, με την Panamera να είναι πλέον η γρηγορότερη 4πορτη Porsche και παράλληλα το γρηγορότερο μοντέλο της κατηγορίας της στην πλέον απαιτητική πίστα του κόσμου.

Το αυτοκίνητο του ρεκόρ είναι μια καμουφλαρισμένη ανανεωμένη Panamera, η οποία με τον επίσημο δοκιμαστή της Porsche, Lars Kern, πίσω από το τιμόνι, κατάφερε να κάνει χρόνο 7:29.81, «ρίχνοντας» κατά 13 sec. το προηγούμενο ρεκόρ της Panamera Turbo το 2016 (είχε γίνει μάλιστα στην κατά 200 μέτρα πιο «κοντή» χάραξη του Νίρμπουργκρινγκ).

Close

 

 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η Mercedes με την 4πορτη AMG GT 63 S έχει καταφέρει να σημειώσει καλύτερο χρόνο 7:25.41, συγκριτικά με την Panamera.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο τι αλλαγές αναμένουμε στην ανανεωμένη Panamera, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρξουν βελτιώσεις στο στήσιμο και τους κινητήρες, με έμφαση στην περαιτέρω πρόσφυση στις στροφές.

Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου στα τέλη του μήνα, εκεί που πολλοί κάνουν λόγο και για την επικείμενη προσθήκη μιας νέας, πιο σπορ έκδοσης στην γκάμα της Panamera.

 

Close

Πηγή: Newsauto.gr

28 Sep, 2020 Ώρα 14:33

H Audi «ηλεκτρίζει» την Bayern Μονάχου!

Thumbnail

Η FC Bayern Munich είναι ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός σύλλογος που οι ποδοσφαιριστές του θα οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι νικητές του Champions League παρέλαβαν 19 Audi e-tron σε μια λιτή εκδήλωση στο Μόναχο με την Audi να έχει  ήδη εγκαταστήσει σημεία φόρτισης στο προπονητικό κέντρο της Bayern στο Säbener Strasse. Τον Ιανουάριο, η FC Bayern Munich και η Audi είχαν παρατείνει τη συνεργασία τους μέχρι το 2029, πριν ακόμα λήξει η προηγούμενη τους συμφωνία. Με την παράδοση 19 αμιγώς ηλεκτρικών Audi e-tron στους παίκτες σημαίνει ότι πάνω από το ήμισυ του στόλου Audi της FC Bayern κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Με την κίνηση αυτή ο σύλλογος μειώνει την κατανάλωση του στόλου του σε λιγότερο από 95 γραμμάρια CO2/km.

Close

«Για εμάς, η βιώσιμη premium κινητικότητα είναι το επίκεντρο της στρατηγικής της Audi. Με τη διάθεση 19 e-tron στην FC Bayern στέλνουμε ένα μήνυμα σύμφωνα με την πορεία μας προς ένα ηλεκτρικό μέλλον», λέει η Hildegard Wortmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της AUDI AG.

 

Close

 

Ο προπονητής της FC Bayern Hansi Flick και τα αστέρια της ομάδας Manuel Neuer και Robert Lewandowski, παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους στις εγκαταστάσεις της Audi κοντά στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Και οι τρεις είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα νέα τους αυτοκίνητα, ύστερα από μια σύντομη επεξήγηση των δυνατοτήτων και συστημάτων του  Audi e-tron.

Close

«Το πρώτο μου Audi, πριν από δέκα χρόνια, ήταν ένα Q7 TDI. Τώρα οδηγώ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό είναι το μέλλον», δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλακας Manuel Neuer, και συνέχισε «Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου με την FC Bayern είχα επίσης την εμπειρία της εντυπωσιακής τεχνολογικής ανάπτυξης του συνεργάτη μας, της Audi»

 

 

Είναι υπέροχο που η FC Bayern, μαζί με την Audi, είναι τώρα ο πρώτος διεθνής σύλλογος στο δρόμο της ηλεκτρικής ενέργεια», λέει ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Karl-Heinz Rummenigge και νυν Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FC Bayern München AG. «Η ηλεκτροδότηση του στόλου μας με το Audi e-tron και η παροχή σημείων φόρτισης στους προπονητικούς μας χώρους είναι καλά παραδείγματα που δείχνουν ότι η συνεργασία μεταξύ Audi και FC Bayern υπερβαίνει κατά πολύ από μια κοινή αθλητική χορηγία.»

Η Audi συνεργάζεται με τον πιο επιτυχημένο γερμανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο από το 2002, ενώ η μάρκα είναι μέτοχος της FC Bayern München AG από το 2011.