Ειδήσεις

23 Jun, 2021 Ώρα 10:31

Νέο σπορ αυτοκίνητο από τη Hyundai

Thumbnail

Το έκτο κατά σειρά μέλος της σειράς επιδόσεων Ν είναι έτοιμη να παρουσιάσει η κορεατική φίρμα. Το νέο μοντέλο ανήκει στα τετράθυρα coupe και διακρίνεται για τον εκλεπτυσμένο δυναμισμό και την απολαυστική οδική συμπεριφορά του.

Close

Πρόκειται για το Elantra N, όπως ανακοίνωσε η Hyundai μέσω δύο teaser φωτογραφιών. Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει στην Ευρώπη.

 

Close

 

Όπως βλέπουμε στις εικόνες, φέρει σπορ bodykit που περιλαμβάνει μεγάλες στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, διαχύτη, σταθερή πτέρυγα, ενισχυμένα φρένα με κόκκινες δαγκάνες, μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά και κόκκινες λεπτομέρειες σε προφυλακτήρες και μαρσπιέ. 

Close

Το Elantra N ακολουθεί τη φιλοσοφία των i30 N, i30 Fastback N, Veloster N, i20 N και Kona N. Τροφοδοτείται από τον γνωστό δίλιτρο turbo κινητήρα, ο οποίος στη βασική έκδοση αποδίδει 250 ίππους και στην Performance 280 ίππους. Το μοτέρ συνδυάζεται είτε με μηχανικό εξάρι κιβώτιο είτε με το αυτόματο 8 σχέσεων.

26 Jul, 2021 Ώρα 10:56

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα Skyline; Γιατί;

Thumbnail

Με το που ακούς την λέξη Skyline το μυαλό σου πάει στο μοντέλο της Nissan, αλλά η Ford πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του συγκεκριμένου ονόματος για την αγορά των ΗΠΑ.

Close

Συγκεκριμένα, η Μπλε Οβάλ εταιρία στις 12 του μηνός υπέβαλε αίτημα για κατοχύρωση του ονόματος Skyline στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Ford με το συγκεκριμένο όνομα και που θα το χρησιμοποιήσει. Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποίησε το όνομα Skyliner σε διάφορες εκδόσεις των Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500 και Galaxie. Η τελευταία φορά που έγινε χρήση του ονόματος Skyliner ήταν το 2014 σε ένα πρωτότυπο που βασίζονταν στο Ford Transit.

Close

Φυσικά θα πρέπει να πουμέ ότι η Nissan δεν αναφέρεται πλέον στο GT-R ως Skyline. Βρίσκουμε όμως το όνομα να χρησιμοποιείται ακόμη στην Ιαπωνική έκδοση του Infinity Q50.

 

Close