Ειδήσεις

30 May, 2023 Ώρα 14:20

Νέο σπορ πρωτότυπο από την Porsche στις 28 Ιουνίου!

Thumbnail

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Ιουνίου 1948 όταν το πρώτο μοντέλο της Porsche, η Roadster 356 “No.1”, έλαβε έγκριση να κυκλοφορεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους.

Close

Fast forward 75 χρόνια, και οι οπαδοί από το Zuffenhausen θα γιορτάσουν την επέτειο αυτή με μια ειδική εκδήλωση διάρκειας μιας ώρας που θα μεταδοθεί ζωντανά για να την δει όλος ο κόσμος μέσα από το YouTube και τα προφίλ της εταιρίας στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου, θα αποτελείται από πέντε διαφορετικές πράξεις: Heritage, Zeitgeist, Performance, Pioneering Spirit και Dreams και εκεί η Porsche θα μας δείξει ένα νέο πρωτότυπο που θα “προσφέρει μια ματιά στο όραμά της για το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος”.

Close

Η λογική λέει πως το νέο Vision πρωτότυπο της Porsche θα κάνει χρήση ηλεκτροκίνησης, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr