Ειδήσεις

25 Jan, 2023 Ώρα 09:11

Νέο τμήμα για την ηλεκτροκίνηση δημιουργεί η Honda

Thumbnail

Η Honda επιταχύνει περαιτέρω τα βήματα της για την μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός νέου τμήματος, το Electrification Business Development Operations.

Close

Αυτό θα επωμιστεί την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, επιταχύνοντας τους στόχους της ιαπωνικής εταιρίας που θέλει να προσφέρει 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως έως το 2030, πουλώντας ετησίως 2 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τότε.

 

Close

 

Για τον σκοπό αυτό, η Honda θα επενδύσει 5 τρισ. γιεν (35,3 δισ. ευρώ) στο νέο τμήμα, που θα αναπτύξει μεταξύ άλλων, δύο ηλεκτρικά για την αγορά των ΗΠΑ μαζί με την GM και 10 νέα ηλεκτρικά για την αγορά της Κίνας έως το 2027. Η Honda θα αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, την Honda e:Architecture που θα γίνει διαθέσιμη το 2026.

Close

Παράλληλα η Honda δημιουργεί τα τμήματα Λειτουργίας Εταιρικής Στρατηγικής και Λειτουργίας Εταιρικής Διοίκησης, με το πρώτο να είναι επιφορτισμένο με τη διαμόρφωση, την εκτέλεση και την επικοινωνία των εταιρικών της στρατηγικών, ενώ το δεύτερο θα επιδιώξει τη βελτιστοποίηση των εταιρικών πόρων.

Οι παραπάνω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto