Ειδήσεις

15 Jun, 2021 Ώρα 13:29

Το νέο Toyota RAV4 PLUG-IN HYBRID είναι το απόλυτο RAV4

Thumbnail

Το νέο RAV4 Plug-in παίρνει τη θέση του στην κορυφή της σειράς RAV4, ως η ναυαρχίδα του υβριδικού line-up της Toyota. Είναι ένα όχημα που προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό ισχύος και περιβαλλοντικής απόδοσης στην κατηγορία του.

Close

Το λανσάρισμα  του ενισχύει και επεκτείνει την ελκυστικότητα του RAV4, του μοντέλου που δημιούργησε την αγορά SUV αναψυχής και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια  πωλήσεις παγκοσμίως.

 

Close

 

Η Toyota έχει εφαρμόσει την κορυφαία τεχνογνωσία υβριδικής τεχνολογίας για να δημιουργήσει το RAV4 Plug-in, κατασκευάζοντας ένα όχημα που δεν είναι μόνο ισχυρό, αλλά ξεπερνά και όλους τους αντιπάλους του αναφορικά με τις χαμηλές εκπομπές και την οικονομία καυσίμου. Τα τελικά επίσημα δεδομένα του μοντέλου καταγράφουν 22 g / m CO2 και 1,0 l / 100km (Συνδυασμένος κύκλος WLTP).

Close

Το RAV4 λειτουργεί ως ένα αυθεντικό ηλεκτρικό όχημα: Η λειτουργία EV είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία του, στην οποία μπορεί να καλύψει περίπου 98 χλμ. σε αστική οδήγηση (κύκλος City WLTP) με πλήρη φόρτιση μπαταρίας, που ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καθημερινής μετακίνησης και αγγίζει ταχύτητες μέχρι 135 km / h, χωρίς παρέμβαση από τον υβριδικό κινητήρα.

 

 

Όταν απαιτείται επιπλέον ισχύς κινητήρα, η ικανότητα του δυναμικού ισχύος 2,5 λίτρων εξασφαλίζει ότι η απόδοση παραμένει κορυφαία στην κατηγορία. Η φόρτιση της μπαταρίας είναι απλή και ασφαλής και μπορεί να επιτευχθεί σε 2,5 ώρες χρησιμοποιώντας σύνδεση 230 V / 32 A. Είναι δεδομένο επίσης ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή MyT για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση της φόρτισης της μπαταρίας από απόσταση και επίσης να λειτουργούν το σύστημα κλιματισμού για να ζεσταθεί ή να κρυώσει η καμπίνα πριν ξεκινήσει το όχημα.

 

 

Πέρα από την εξελιγμένη και αποτελεσματική τεχνολογία του κινητήρα, το RAV4 Plug-in διατηρεί όλες τις ιδιότητες της πέμπτης γενιάς RAV4 που το κάνουν τόσο επιτυχημένο από την κυκλοφορία του στα τέλη του 2018. Αυτό περιλαμβάνει τα δυναμικά οφέλη του χαμηλού κέντρου βάρους και της υψηλής ακαμψίας του σώματος που έχει αποκτήσει από την πλατφόρμα οχημάτων Toyota GA-K. Επίσης στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και η ευφυής τετρακίνηση AWD-i.

 

 

Το RAV4 Plug-in είναι ένα συμπληρωματικό μοντέλο του RAV4 Hybrid που εδραιώνει το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης της Toyota.

Το RAV4 Plug-In είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία στην Κύπρο, με τιμές που ξεκινούν από 49.500 € ή 588 € / μήνα με το πρόγραμμα  Toyota Flex. Μάθετε περισσότερα στο www.toyota.com.cy.

 

26 Jul, 2021 Ώρα 10:56

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα Skyline; Γιατί;

Thumbnail

Με το που ακούς την λέξη Skyline το μυαλό σου πάει στο μοντέλο της Nissan, αλλά η Ford πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του συγκεκριμένου ονόματος για την αγορά των ΗΠΑ.

Close

Συγκεκριμένα, η Μπλε Οβάλ εταιρία στις 12 του μηνός υπέβαλε αίτημα για κατοχύρωση του ονόματος Skyline στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Ford με το συγκεκριμένο όνομα και που θα το χρησιμοποιήσει. Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποίησε το όνομα Skyliner σε διάφορες εκδόσεις των Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500 και Galaxie. Η τελευταία φορά που έγινε χρήση του ονόματος Skyliner ήταν το 2014 σε ένα πρωτότυπο που βασίζονταν στο Ford Transit.

Close

Φυσικά θα πρέπει να πουμέ ότι η Nissan δεν αναφέρεται πλέον στο GT-R ως Skyline. Βρίσκουμε όμως το όνομα να χρησιμοποιείται ακόμη στην Ιαπωνική έκδοση του Infinity Q50.

 

Close