Ειδήσεις

19 Nov, 2020 Ώρα 13:36

Το Nissan Leaf είναι συνώνυμο της εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης

Thumbnail

Το Nissan Leaf ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπήκε σε μαζική παραγωγή, με την έναρξη των πωλήσεων να γίνεται τον Δεκέμβριο του 2010. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, το Leaf έγινε συνώνυμο της εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών σε όλο τον κόσμο και πρόσφατα γιόρτασε τον μαγικό αριθμό του μισού εκατομμυρίου που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας. Η παρουσία του στην αγορά και συνάμα η εξέλιξη του αυτά τα δέκα χρόνια βοήθησε το κοινό αλλά και τις κυβερνήσεις, να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον σε πολλούς τομείς. Με λίγα λόγια, το Leaf πρωτοστάτησε στη θεμελίωση της αγοράς για τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα.

Close

 

 

Για παράδειγμα, μέσα σε αυτή την περίοδο πολλοί άλλοι κατασκευαστές προχώρησαν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη να έχουν αυξηθεί κατά 132% σε ετήσια βάση με βάση τα στοιχεία ταξινομήσεων από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Από το 2010 οι υποδομές φόρτισης σε δημόσιους χώρους αυξήθηκαν, από 2.379 σημεία στην ΕΕ το 2011, έφτασαν τα 213.367 σήμερα.

Οι τεχνολογίες που εισήγαγε το Leaf έκαναν τα ηλεκτρικά οχήματα πιο φιλικά στο χρήστη και παράλληλα βελτίωσαν την ασφάλεια αλλά και την απόδοση. Η χωρητικότητα και η εμβέλεια της μπαταρίας του έχει αυξηθεί κατά 160% και 120% αντίστοιχα και σήμερα το μοντέλο προσφέρει περισσότερο από το διπλάσιο της αρχικής ισχύος. Επίσης, εισήγαγε τεχνολογίες όπως το e-Pedal για ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση αλλά και του Eco-Mode για περισσότερη αυτονομία. Η ηλεκτρική κινητικότητα δημιούργησε νέες υπηρεσίες για τους πελάτες, όπως η ανάπτυξη της εφαρμογής Nissan Charge που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ενός EV να παρακολουθούν την τιμή και την διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης σε πραγματικό χρόνο.

Close

 

Από την αρχή της διαδικασίας παραγωγής μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής ενός EV, παράγεται έως και 80% λιγότερο CO2 από το αντίστοιχο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, γεγονός που συμβάλλει στην επίτευξη ενός καθαρότερου μέλλοντος. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το μισό εκατομμύριο Leaf που διατέθηκαν στην αγορά έχουν διανύσει, περίπου, περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καθαρού αέρα από το 2010, οι ιδιοκτήτες LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Το Nissan LEAF έχει κερδίσει τα σημαντικότερα βραβεία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία όπως τα: Car of the Year 2011 στην Ευρώπη, το World Car of the Year 2011 και το Car of the Year στην Ιαπωνία το 2011 και το 2012. 

 

23 Nov, 2020 Ώρα 09:32

Jeep® Wrangler Rubicon 392: Το ισχυρότερο Wrangler παραγωγής όλων των εποχών

Thumbnail

Η θρυλική Jeep® συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει παρουσιάζοντας στις ΗΠΑ το Wrangler Rubicon 392. Πρόκειται για το πιο ισχυρό και γρήγορο Wrangler που παρουσιάστηκε ποτέ, χρησιμοποιώντας ένα V8 βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων, με απόδοση 470 ίππων και 637Nm ροπής. Ένας κινητήρας που σηματοδοτεί την επιστροφή ενός εργοστασιακού V8 στη γκάμα του Wrangler μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Ο εντυπωσιακός V8 κινητήρας συνδυάζεται με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο προσφέρει και «χειροκίνητη» λειτουργία μέσω των σχετικών paddles στο τιμόνι. Το λογισμικό του κιβωτίου αλλάζει τη συμπεριφορά του συστήματος ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Από τη μία πλευρά προσφέρει λειτουργία launch control για εντυπωσιακές εκκινήσεις από στάση και από την  άλλη μπορεί να κινεί με ιδιαίτερη άνεση το αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες που συχνά απαιτεί η οδήγηση σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Close

 

 

Οι επιδόσεις του νέου μοντέλου είναι καταιγιστικές με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα τετρακόσια μέτρα καλύπτονται σε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το Wrangler Rubicon 392 και στις εκτός δρόμου διαδρομές. Εφοδιασμένο με άξονες Dana 44, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά επιπλέον 5εκ. και ειδικά ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών, προσφέρει κορυφαία ευελιξία, εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, αλλά και δυνατότητα διάβασης μέσα από νερό βάθους 82,5 εκατοστών!

 

Close

 

Η κίνηση σε  κάθε περίπτωση μεταδίδεται μέσω του συστήματος Selec-Trac και στους 4 τροχούς, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην αυτόματη λειτουργία, την 4WD High και την 4WD Low. Στο πλευρό της προηγμένης τετρακίνησης υπάρχουν μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν τη μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα ανάλογα το έδαφος (χώμα, λάσπη, χιόνι, βράχοι, κτλ.), αλλά και την ευκολία χειρισμών, με τη λειτουργία ελέγχου κατάβασης να λειτουργεί και με ταχύτητα μόλις 1χλμ./ώρα. Με αυτό τον τρόπο το Wrangler επιτυγχάνει εξαιρετικές επιταχύνσεις, αλλά μπορεί και με άνεση να κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

 

 

Τα εντυπωσιακά μηχανικά μέρη του Jeep Wrangler Rubicon 392, συνδυάζονται με την εξίσου εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, αλλά και το πολυτελές εσωτερικό. Οι κορυφαίες επιδόσεις δεν περιορίζουν στο ελάχιστο την άνεση που απολαμβάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν εκτός των άλλων στη διάθεση τους και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect. Πιστό στην παράδοση που θέλει τα Jeep Wrangler να φέρνουν σε άμεση επαφή τον οδηγό και τους επιβάτες με την φύση, το Rubicon 392 είναι διαθέσιμο με αφαιρούμενη οροφή, αφαιρούμενες πόρτες και αναδιπλούμενο ανεμοθώρακα.