Ειδήσεις

22 May, 2019 Ώρα 10:33

Ο νέος βασιλιάς του Nurburgring

Thumbnail

Τον ταχύτερο χρόνο που έχει επιτευχθεί ποτέ στη διαδρομή μήκους 20,6 χιλιομέτρων της «Πράσινης Κόλασης» σημείωσε το νέο Renault Megane RS Trophy-R, εκθρονίζοντας το Honda Civic Type R. 

Close

Η κορυφαία έκδοση του γαλλικού hot hatch γύρισε στο φημισμένο circuit του Nurburgring σε 7 λεπτά, 40 δευτερόλεπτα και 100 δέκατα, σπάζοντας το ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των compact οχημάτων παραγωγής. Φυσικά, πίσω από το τιμόνι βρισκόταν επαγγελματίας οδηγός και πιο συγκεκριμένα ο Laurent Hurgon.

 

Close

 

Σύμφωνα με τη Renault Sport, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ελαστικά της Bridgestone, φρένα της Brembo, ανάρτηση της Ohlins και εξάτμιση της Akrapovic.

Close

 

 

Ακόμη δεν γνωρίζουμε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης, καθώς δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι σε σχέση με το απλό Trophy φέρει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 1.8 turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 300 ίππων, διάφορες αλλαγές σε πλαίσιο και σύστημα διεύθυνσης, καθώς και μειωμένο βάρος κατά 130 κιλά.

Στην αγορά θα λανσαριστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, προς το τέλος του 2019.

 

Πηγή: Zougla.gr

24 Jan, 2020 Ώρα 20:18

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η διαφημιστική καμπάνια της Nissan στη Φινλανδία

Thumbnail

Ο προσωπικός χώρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Φινλανδούς. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με την στάση του λεωφορείου, όπου διατηρούν την μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Close

_

 

Close

Απίστευτο...

Είναι τόσο ιδιαίτερη η συγκεκριμένη στάση τους, που πραγματικά κάποιος θα πρέπει να το δει για  να το πιστέψει. Όπως και να έχει, αυτό γίνεται εμφανές από πολλές σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Close

Καταγεγραμμένες από  περαστικούς που τους κίνησαν την περιέργεια, κάποιες εικόνες  παρουσιάζουν μια τυπική σκηνή μετακίνησης,  το πρωί ή το βράδυ, με τους Φινλανδούς να στέκονται σε αραιά διαστήματα,  αποφεύγοντας κάθε αλληλεπίδραση.

_

 

Η σπουδαιότητα της απόστασης...

Αυτές οι εικόνες, ενέπνευσαν μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για λογαριασμό της Nissan στην Σκανδιναβία. 

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό στις στάσεις των λεωφορείων, η καμπάνια επισημαίνει την σπουδαιότητα του Αυτόματου Έλεγχου Απόστασης, που ρυθμίζει την απόσταση ασφαλείας  ενός Nissan, από το προπορευόμενο όχημα στον δρόμο...