19 Ιουλ., 2019 Ώρα 18:26

O νέος πρόεδρος του BMW Group

Thumbnail

Τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG αναλαμβάνει από τις 16 Αυγούστου ο Oliver Zipse, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο γερμανός κολοσσός. Το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας προέβη στην απόφαση αυτή σήμερα κατά τη συνεδρίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, στις ΗΠΑ.

Ο Zipse θα διαθεχθεί τον Harald Kruger, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου στις αρχές Ιουλίου ότι δεν θα επιδιώξει τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας. Ως αποτέλεσμα, ο τελευταίος θα παραιτηθεί από την προεδρία και θα αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο με αμοιβαία συμφωνία στις 15 Αυγούστου 2019.

Ο Oliver Zipse, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG από το 2015 και επί του παρόντος υπεύθυνος για το τμήμα παραγωγής. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρεία το 1991 ως εκπαιδευόμενος και από τότε κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Μεταξύ αυτών και εκείνες του Διευθύνοντος Σύμβουλου στο εργοστάσιο της Οξφόρδης και του Ανώτερου Αντιπροέδρου του τμήματος Εταιρικού Σχεδιασμού και Στρατηγικής Προϊόντων.