Ειδήσεις

24 Jan, 2023 Ώρα 12:42

Ο Πρόεδρος της ΚΟΑ Μανώλης Κουλουμάς υποψήφιος ξανά με ακόμη μεγαλύτερους στόχους

Thumbnail

Εκλογή νέου προέδρου έχουμε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. 

Close

Ο νυν πρόεδρος, Μανώλης Κουλουμάς, θα είναι και πάλιν υποψήφιος θέλοντας, όπως δηλώνει, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την αναβάθμιση του αθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο.

 

Close

 

Ποιος είναι όμως ο Μανώλης Κουλουμάς και τι δηλώνει για τις επικείμενες εκλογές;

Close

Ο Μανώλης Κουλουμάς γεννήθηκε στην Λευκωσία και κατάγεται από την κατεχόμενη Κυθρέα  και  ξεκίνησε σαν οδηγός αγώνων από το 1977 όπου και αρχικά είχε σαν βασικό αντικείμενο τους αγώνες ταχύτητας του οποίου υπήρξε και παγκύπριος Πρωταθλητής. Συνέχισε δε μετά να συμμετέχει και σε αγώνες Ράλλυ επιλεκτικά. Παρέμεινε έκτοτε ενεργός αδιάλειπτα κοντά στο άθλημα του αυτοκινήτου. 

Συνέχισε σαν team manager σε αρκετές ομάδες συναθλητών του οι οποίοι κέρδισαν πρωταθλήματα, όπως ο Νίκος Θωμά και άλλοι. Ήταν δε ο μόνος κύπριος οδηγός που έφερε στην Κύπρο γνήσιο αγωνιστικό WRC, ένα Subaru WRC το οποίο είχε κερδίσει και το Monte Carlo και το οποίο είχε οδηγήσει σε αγώνα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Kankkunen. Με το αυτοκίνητο αυτό ο Κουλουμάς δεν έχασε ούτε ένα αγώνα.

Από το 1999 είχε εμπλακεί στα διοικητικά της νεοσύστατης τότε Ομοσπονδίας και ο οποίος ήταν από τα κυρίως άτομα που εμπλάκηκαν σε τεράστιο βαθμό όπου και  ίδρυσαν την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. 

 

 

Διετέλεσε για 12 χρόνια πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Λεμεσού ενώ στην Ομοσπονδία ήταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. όπου έφτασε μέχρι τη θέση του Αντιπροέδρου. 

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών ΣΟΣΣΑΚ ενώ ήταν μέλος σε τρία σωματεία, της Λεμεσού, της Πάφου και της Λευκωσίας (ΟΦΑ). 

Εξελέγη πανηγυρικά Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο του 2021 με συντριπτική πλειοψηφία.  

Βοήθησε με την εμπειρία του σε αρκετές διοργανώσεις και θεωρείται από τους πλέον έμπειρους στο χώρο του Motorsport, και είναι από τους πλέον γνωστούς παράγοντες του Motorsport και όχι μόνο στο τόπο μας, αλλά και με ισχυρές αθλητικές διασυνδέσεις στο εξωτερικό. 

Παράλληλα διετέλεσε και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Fudokan Καράτε για 7 συνεχόμενα  χρόνια και για την προσφορά του στην αναβάθμιση της  Ομοσπονδίας τιμήθηκε δεόντως σε ειδική τελετή στο «Πάνος Σολομωνίδης» στην Λεμεσό, στην παρουσία του ΚΟΑ , Δήμου Λεμεσού, Βουλευτών και άλλων. 

 

 

Ο Μανώλης Κουλουμάς κατά την διετή του θητεία ως Πρόεδρος της, έδωσε έμφαση στην αναμόρφωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου σε μια οντότητα που θα αναγνωρίζεται σαν η Ανώτατη Αρχή του Αυτοκινηταθλήματος σε όλη την επικράτεια της Κύπρου από τον ΚΟΑ όσο και από το Κράτος αλλά και την Πολιτεία γενικότερα.  

Εφάρμοσε σε συνεργασία με τον ΚΟΑ την Χρηστή Διοίκηση και τις αρχές της σωστής διακυβέρνησης του αθλητισμού όπως υπαγορεύει η Λευκή Βίβλος του Αθλητισμού, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά. 

Ενεργοποίησε πλήρως και τα άλλα Σωματεία που αφορούν άλλα αθλήματα της αυτοκίνησης πέραν των γνωστών Ράλλυ, όπως το Drift, Time Attack, 4X4, Cydra – Επιτάχυνσης, με αποκορύφωμα την διοργάνωση  Διεθνούς Ευρωπαϊκού Αγώνα DRIFT στην Κύπρο το Οκτώβριο του 2022 με 14 ξένες συνολικά  συμμετοχές, γεγονός που ικανοποίησε ένα όνειρο και ευχή όλων των αθλητών αλλά και διοργανωτών για δύο δεκαετίες σχεδόν. 

 

 

Με δική του πρωτοβουλία προχώρησε μέσω του ΚΟΑ στην χρηματοδότηση κυπρίων αθλητών μας για την συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπως ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής – Europe Nascar , Γιώργος Χριστοφόρου και Άντρος Αντωνίου – DRIFT KINGS Europe .  

Ο Μανώλης Κουλουμάς έδωσε έμφαση και εγκαθίδρυσε μία αδελφική σχέση και συνεργασία με την αντίστοιχη Ομοσπονδία της Ελλάδας ΟΜΑΕ με την οποία συνεργάζονται πλέον πολύ στενά για το άθλημα, ενεργοποιώντας το Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον Αθλητισμό των Κυβερνήσεων Κύπρου Ελλάδας και για το αυτοκινητάθλημα μέσω του οποίου έχουν βοηθηθεί οικονομικά και άλλως πως, αθλητές μας που έχουν λάβει μέρος σε αγώνες και Πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Εγκαθίδρυσε μια ιδιαίτερη σχέση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με το Υφυπουργείο Αθλητισμού της Ελλάδας, και αξίζει να σημειωθεί ότι ίδιος ο Υφυπουργός του Υφυπουργείου Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 για την ανανέωση και υπογραφή του νέου αθλητικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων, τίμησε προσωπικά τον κ. Μανώλη Κουλουμά με ειδική πλακέτα για το έργο του και την προσφορά του στην ανάπτυξη των σχέσεων και στενών δεσμών στο θέμα της αυτοκινητάθλησης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. 

Ο κ. Κουλουμάς δηλώνει για τις επερχόμενες εκλογές και τους στόχους του σαν Πρόεδρος: 

 

«Μέσα στα δύο χρόνια της θητείας μου στη θέση του Προέδρου, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, και είναι παραδεκτό γεγονός από όλους ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει πλέον μπει σε πολύ ψηλά επίπεδα στην συνείδηση του αθλητικού κόσμου. 

 

Η συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού έχει περάσει σε άλλα επίπεδα και έχουμε καταφέρει να έλθει η Πολιτεία επιτέλους πιο κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μέσα από αυτή την συνεργασία και με σωστό προγραμματισμό αλλά και λόγω της βελτιωμένης οικονομικής κατάστασης στην Ομοσπονδία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, υπάρχει χρηματοδότηση αθλητών της Ομοσπονδίας μας που έλαβαν μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό. Αυτό ευχόμαστε ότι  θα συνεχιστεί και φέτος αλλά και στα επόμενα χρόνια βέβαια.

Μέσα από την αναβάθμιση της συνεργασίας με την αντίστοιχη Ομοσπονδία της Ελλάδας (ΟΜΑΕ) αλλά και τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου σε επίπεδο υπουργών, τα σχέδια μας για το 2023 και τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν διοργανώσεις διεθνών αγώνων στην Κύπρο, στήριξη των κύπριων αθλητών σε συμμετοχές τους σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και αλλού.  

Παράλληλα, έχουμε την απόλυτη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικά του Υφυπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδας στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας για  ανάληψη από κοινού διοργανώσεων αγώνων. 

Με την δημιουργία μιας κεντρικής ομάδας συνεργατών της Ομοσπονδίας και με εμπλουτισμό της από  μέλη που παραδοσιακά αποτέλεσαν τον κεντρικό πυρήνα αποκλειστικά για τις διοργανώσεις αγώνων στην Κύπρο, και σε συνεργασία με τα σωματεία- διοργανωτές, έχουμε φέρει όλους τους αγώνες μας σε πολύ ψηλά επίπεδα διοργάνωσης.  

Το 2022 διοργανώσαμε με τεράστια επιτυχία τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift στην Κύπρο και πετύχαμε μέσα από σωστές και συντονισμένες ενέργειες την ανάληψη του μεγάλου τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τον Οκτώβριο του 2023 καθώς και του 2024. 

Το 2023, έχουμε προγραμματίσει επίσης ένα διεθνή αγώνα Time Attack καθώς και ένα διεθνή αγώνα ανάβασης σε συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία.  

Το μέλλον της Ομοσπονδίας μας είναι υποσχόμενο αφού από το 2023, μέσω μελετημένων προϋπολογισμών, θα περιλαμβάνει και νέες μορφές αθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως τα e-sports, το karting και το Cross Karting.

Έχουμε προχωρήσει στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ομοσπονδίας και μελών Σωματείων και όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντελώς μέσα στο 2023, απαλλάσσοντας από αχρείαστες, χρονοβόρες, περιττά έξοδα και ταλαιπωρίες αρκετών χρόνων μέσω απηρχαιωμένων διαδικασιών. 

 

Η καθολική παραδοχή της αναβαθμισμένης εικόνας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου θα συνεχισθεί και με τη νέα θητεία που ξεκινά με την επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.  

Μέσα από την διαφάνεια στα οικονομικά, την ομαδικότητα και την στήριξη της Πολιτείας αλλά και των χορηγών του αθλήματος, η Ομοσπονδία θα ακολουθήσει την ανοδική πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με την πρώτη μου εκλογή στη θέση του Προέδρου». 

Με την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών μας,  που αναγνωρίζουν το τεράστιο έργο μας που έχουμε ήδη επιτελέσει σε αυτήν την διετία που πέρασε, θα προχωρήσουμε και στην επόμενη τετραετία, υπερσκελίζοντας τα εμπόδια τα οποία κάποιοι σκόπιμα μας βάζουν, όπου  μέσω της  σκληρής δουλειάς μας, γνώσης και αφοσίωσης θα παραδώσουμε στο τέλος της θητείας μας ένα πλήρες αναβαθμισμένο οργανισμό από όλες τις απόψεις και που όλοι στο τέλος θα νιώθουν ικανοποιημένοι αλλά και περήφανοι. Προχωρούμε μαζί όλοι μπροστά!» 

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.