Ειδήσεις

23 Feb, 2024 Ώρα 12:31

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών έχουν και ένα αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης

Thumbnail

Έρευνα έδειξε ότι το 51% των ιδιοκτητών έχουν και ένα αυτοκίνητο βενζίνης ή ντίζελ. Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μια νέα έρευνα της βρετανικής εταιρείας Zenith με δείγμα 2.800 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έδειξε ότι παραπάνω από τους μισούς έχουν επίσης στην κατοχή τους και ένα βενζινοκίνητο ή ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δημοσιεύονται στη δεύτερη από τις ετήσιες εκθέσεις EVXperience της Zenith και δείχνουν ότι το 51% των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξακολουθούν να έχουν και ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό το μοντέλο της οικογένειας με δύο αυτοκίνητα είναι ίσως ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθυστερούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Close

Το 73% δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό για τις μεγάλες διαδρομές

Σύμφωνα με τη Zenith, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι τα περισσότερα νοικοκυριά εξακολουθούν να είναι απρόθυμα να εξαρτηθούν πλήρως από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επικαλούμενα τους λιγοστούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αλλά και το άγχος για την αυτονομία. Επιπλέον, μόνο το 18% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά τους για μεγάλες διαδρομές άνω των 90 χιλιομέτρων. Δηλαδή, σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτής της ομάδας - το 73% - δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να απαλλαγούν από το βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο εφεδρικό τους όχημα και να στραφούν πλήρως στην ηλεκτρική ενέργεια.

Οι περισσότεροι προτιμούν μεγάλα ηλεκτρικά

Παρότι η εμπιστοσύνη στα ηλεκτρικά δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, η έρευνα της Zenith αναδεικνύει μια τάση προς τα οικογενειακά ηλεκτρικά μοντέλα. Από τα 26 ηλεκτρικά μοντέλα που συμμετείχαν στην έρευνα, το Audi e-tron, το Kia e-Niro και το Cupra Born ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί επιθυμούν μεγάλα ηλεκτρικά οχήματα, ακόμη και αν δεν είναι ακόμη έτοιμοι να εγκαταλείψουν την εξάρτηση από τις επιλογές βενζίνης ή ντίζελ. Τέλος, παρά το γεγονός ότι η Tesla παραμένει ακόμα πρώτη επιλογή, η Zenith αναφέρει μείωση του αριθμού των ατόμων που επιλέγουν την αμερικανική μάρκα σε σχέση με το παρελθόν.

Close
10 Apr, 2024 Ώρα 19:08

Το νέο Volvo EX30 κέρδισε το βραβείο «World Urban Car 2024»

Thumbnail

Πριν προλάβει να περάσει στους εκθεσιακούς χώρους της Volvo στην Ευρώπη, το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 άρχισε να κατακτά βραβεία. Πρόσφατα πήρε ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards! Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες, σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το μικρότερο SUV της Volvo Cars κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο, σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.

Close

 

 

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου από το EX30 μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών του EX30 που σχολιάστηκαν θετικά περιλαμβάνονται το όμορφο design και η ελκυστική τιμή του. Το EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι αποσπώντας πλήθος εγκωμίων και έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year και το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times. 

Close

 

 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. 

Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.