Ειδήσεις

04 Jan, 2022 Ώρα 14:57

Οκτώ βραβεία για τη Skoda στο θεσμό «Auto Trophy 2021»

Thumbnail

Η ŠKODA κατέκτησε περισσότερα βραβεία από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή στο θεσμό του «Auto Trophy 2021» που διοργανώθηκε από το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Zeitung. Mε αυτό τον τρόπο, η ŠKODA, πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία του θεσμού, με τα βραβεία να βασίζονται πάνω σε δημοσκοπήσεις των αναγνωστών.

Close

 

 

12.126 αναγνώστες και διαδικτυακοί επισκέπτες του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου Auto Zeitung ψήφισαν για τα βραβεία στη 34η έκδοση του «Auto Trophy», διαλέγοντας τα αγαπημένα τους από 248 μοντέλα και 138 μάρκες σε 36 κατηγορίες. Η ŠKODA πήρε τον τίτλο της «Καλύτερης μάρκας» με το 34,9% των ψήφων. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη φορά από το 2014 που ο Τσέχος κατασκευαστής κέρδισε τον τίτλο στη δημοσκόπηση αυτή.

 

Close

 

Στην κατηγορία «Αυτοκίνητα πόλης/Μικρά αυτοκίνητα», το ŠKODA FABIA εξασφάλισε τη νίκη λαμβάνοντας το 29,6% των ψήφων. Το ŠKODA OCTAVIA συνέχισε το νικηφόρο σερί του, κατακτώντας και φέτος τον τίτλο του καλύτερου μοντέλου στην κατηγορία «Compact Models» με 28,9%. Για το μπεστ σέλερ της Τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας, το φετινό βραβείο «Auto Trophy» είναι πλέον το όγδοο τρόπαιο στη σειρά και η 14η νίκη συνολικά. Το ŠKODA KAMIQ έλαβε το πρώτο του «Auto Trophy» λίγο μετά την κυκλοφορία του στην αγορά το 2019 και ακολούθησαν το 2020 και το 2021: Λαμβάνοντας το 32,5% των ψήφων των αναγνωστών, κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των «SUV έως 25.000€». Το ŠKODA SUPERB είχε για άλλη μια φορά εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Auto Trophy 2021» κατακτώντας την κορυφή σε δυο κατηγορίες. Στην κατηγορία «luxury class», σχεδόν ένας στους τέσσερις αναγνώστες (24,7%) επέλεξε το μοντέλο μεσαίου μεγέθους. Ταυτόχρονα, με 29,2% των ψήφων, το SUPERB βρέθηκε στην κορυφή ως το όχημα που προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης. Το ŠKODA ENYAQ iV διαγωνίστηκε για δεύτερη φορά στα βραβεία «Auto Trophy». Όπως και το 2020, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV κέρδισε και φέτος τους αναγνώστες και τους διαδικτυακούς επισκέπτες της Auto Zeitung, οι οποίοι το ανέδειξαν ως το κορυφαίο στην κατηγορία «Ηλεκτρικών SUV έως 50.000 ευρώ» με 33,9% των ψήφων. 

 

12 Sep, 2025 Ώρα 13:46

Νέο πακέτο “Aero performance ” για το GR Yaris – Πιο σκληροπυρηνικό και ετοιμοπόλεμο από ποτέ με Rally στοιχεία

Thumbnail

Τον Απρίλιο, η Toyota παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του GR Yaris στην Ιαπωνία, μαζί με την ανακοίνωση του επερχόμενου πακέτου “Aero Performance”. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά από την 1η Οκτωβρίου, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει την τοπική τιμολόγησή του (αργότερα θα έρθει και σε άλλες αγορές).

Close

 

Close

 

Το πακέτο Aero Performance περιλαμβάνει στοιχεία σχεδιασμένα για τη βελτίωση της ψύξης και της αεροδυναμικής. Αυτά αναπτύχθηκαν από την Toyota Gazoo Racing και τους επαγγελματίες οδηγούς της κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Super Taikyu Series και στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι.

Close

Αρχικά είναι το αεριζόμενο καπό το οποίο αντικατοπτρίζει το σχήμα του καπό από ανθρακονήματα του σκληροτράχηλου GRMN Yaris, αλλά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο βελτιώνει την ψύξη αποβάλλοντας τη θερμότητα του χώρου του κινητήρα. Μάλιστα συνδυάζεται με ένα splitter που μειώνει την ανύψωση του μπροστινού μέρους και αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά.

 

 

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα επίπεδο προστατευτικό κάλυμμα για το ρεζερβουάρ καυσίμου που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα και επιπλέον αγωγούς στο πίσω μέρος για τη μείωση των αεροδυναμικών φορτίων στον προφυλακτήρα. Ωστόσο, η πιο προφανής προσθήκη είναι η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες και σε απότομο φρενάρισμα.

 

 

Το GR Yaris είναι ένας πύραυλος τσέπης που τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα turbo 1,6 λίτρων που αποδίδει 303 ίππους και 400 Nm ροπής. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εξατάχυτου χειροκίνητου και ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που στέλνει ισχύ και στις τέσσερις στροφές μέσω του συστήματος GR-Four AWD που προέρχεται από ράλι. Μάλιστα, η έκδοση RZ “High Performance” διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS.

Οι πωλήσεις του GR Yaris με το πακέτο Aero Performance θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου στην ιαπωνική αγορά και θα κοστίζει περίπου 3.200 ευρώ. Εκτός από την Ιαπωνία, το πακέτο Aero Performance αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές όπως η Ευρώπη, για όσους θέλουν να ανεβάσουν το GR Yaris τους, ένα ακόμα επίπεδο.