Ειδήσεις

15 Sep, 2022 Ώρα 10:21

Όλες οι «καλλονές» της Alfa Romeo στη Monza για τα 100α γενέθλιά της

Thumbnail

Τα 100 χρόνια κλείνει η φημισμένη πίστα της Monza και με αφορμή το Ιταλικό Grand Prix, η Alfa Romeo με τα Tribe Days θύμισε σε όλους ότι το πάθος για το αυτοκίνητο παραμένει ζωντανό.

Close

Συγκεκριμένα τα Tribe Days είναι μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στην πίστα της Monza και στους φίλους της Alfa Romeo, όπου χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν όχι μόνο στην πίστα, αλλά και στο μουσείο της μάρκας στο Arese.

 

Close

 

Σημεία αναφοράς των εορτασμών αποτέλεσαν η ξεχωριστή παρέλαση 112 κλασσικών Alfa Romeo στην πίστα το απόγευμα του Σαββάτου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού Grand Prix της Formula 1. Στη συνέχεια την επόμενη ημέρα, μια πομπή από 212 Alfa Romeo ξεκίνησε από το μουσείο της Alfa Romeo στο Arese για να φτάσει στην πίστα της Monza.

Close

 

 

Η διαδρομή αυτή συμπεριελάμβανε τα πλέον θρυλικά τοπωνύμια που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την Alfa Romeo: το Balocco (κέντρο δοκιμών), το Arese (ιστορική έδρα και μουσείο), το κέντρο του Μιλάνο (γενέτειρα της A.L.F.A.) και η Monza ( πίστα όπου η Alfa Romeo κέρδισε το πρώτης Grand Prix και τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο της Formula 1). 

 

 

Μαζί με τις 112 κλασσικές Alfa Romeo βρέθηκαν 100 νέες Giulia GTA και GTAm. Η συλλεκτική έκδοση η οποία παράχθηκε σε μόλις 500 μονάδες, αποτελεί μέχρι σήμερα την ισχυρότερη, αλλά και ταχύτερη σε κάθε επίπεδο εκδοχή του πανέμορφου μοντέλου.

Σχετικό βίντεο:

 

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.