Ειδήσεις

22 Aug, 2019 Ώρα 18:40

Opel Corsa e-Rally Cup: Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό για Ράλι

Thumbnail

Η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για συμμετοχές ιδιωτών σε αγώνες Ράλι.

Close

Μάλιστα από την επόμενη χρονιά, το Opel Corsa e-Rally Cup θα συμμετάσχει στο νεοσύστατο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup στη Γερμανία, την πρώτη σειρά αγώνων Ράλι αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Ο νέος θεσμός παίρνει τα ηνία από το ADAC Opel Rallye Cup, που διεξαγόταν την τελευταία 3ετία με αγωνιστικά Opel ADAM, έχοντας αναδείξει σχεδόν 100 νέους οδηγούς από 18 διαφορετικές χώρες.

 

Close

 

Σε ό,τι αφορά στο νέο αγωνιστικό ηλεκτρικό Opel Corsa, αυτό χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 ίππους ισχύος και 260 Nm ροπής, ο οποίος αντλεί τη δύναμή του από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 50 kWh. Η δύναμη στέλνεται στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και διαφορετικό τύπου Torsen.

Close

 

Επιπλέον των παραπάνω, η Opel έχει εξοπλίσει το Corsa e-Rally με μια αγωνιστικού τύπου ανάρτηση, ένα ελαφρύ αμάξωμα με ενσωματωμένο κλωβό ασφαλείας, αλλά και φρένα με 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 232×28 εμπρός και 264×12 πίσω, που ενσωματώνουν και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Για τις ανάγκες του νέου Πρωταθλήματος αναμένεται να κατασκευαστούν 15 ηλεκτρικά Corsa e-Rally. Η τιμή του κάθε ενός σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, δεν θα ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

 

Πηγή: Newsauto.gr

03 Jul, 2020 Ώρα 22:34

To Nissan Qashqai ανακηρύχθηκε «Best Car for City Drivers» στη Μ. Βρετανία

Thumbnail

Σε αντίθεση με άλλα βραβεία αυτοκινήτου, οι νικητές των βραβείων New Car του  AutoTrader, αποφασίζονται από το αγοραστικό κοινό της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο ψηφίζει κατά πόσο είναι ικανοποιημένο από το αυτοκίνητό του.

Close

Το ιαπωνικό Best seller SUV κατάφερε α αποσπάσει τον τίτλο «Best Car for City Drivers» («Καλύτερο Αυτοκίνητο για τους Οδηγούς της Πόλης») από 9.000 νέους ιδιοκτήτες Qashqai στα βραβεία του AutoTrader.

_

Close

Το κόστος χρήσης

Ο Erin Baker, διευθυντής σύνταξης του AutoTrader δήλωσε : "Το Nissan Qashqai έλαβε αυτή τη διάκριση σε έναν διαγωνισμό με μεγάλο ανταγωνισμό.

Close

Το κόστος χρήσης είναι σημαντικό για τους οδηγούς της πόλης και σε αυτή την περίπτωση το Qashqai θριαμβεύει. Με έναν άψογο συνδυασμό εξαιρετικής αξιοπιστίας, χώρου και άνεσης, το Qashqai είναι ένας ξεκάθαρος νικητής."