22 Αυγ., 2019 Ώρα 18:40

Opel Corsa e-Rally Cup: Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό για Ράλι

Thumbnail

Η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για συμμετοχές ιδιωτών σε αγώνες Ράλι.

Μάλιστα από την επόμενη χρονιά, το Opel Corsa e-Rally Cup θα συμμετάσχει στο νεοσύστατο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup στη Γερμανία, την πρώτη σειρά αγώνων Ράλι αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Ο νέος θεσμός παίρνει τα ηνία από το ADAC Opel Rallye Cup, που διεξαγόταν την τελευταία 3ετία με αγωνιστικά Opel ADAM, έχοντας αναδείξει σχεδόν 100 νέους οδηγούς από 18 διαφορετικές χώρες.

 

 

Σε ό,τι αφορά στο νέο αγωνιστικό ηλεκτρικό Opel Corsa, αυτό χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 ίππους ισχύος και 260 Nm ροπής, ο οποίος αντλεί τη δύναμή του από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 50 kWh. Η δύναμη στέλνεται στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και διαφορετικό τύπου Torsen.

 

Επιπλέον των παραπάνω, η Opel έχει εξοπλίσει το Corsa e-Rally με μια αγωνιστικού τύπου ανάρτηση, ένα ελαφρύ αμάξωμα με ενσωματωμένο κλωβό ασφαλείας, αλλά και φρένα με 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 232×28 εμπρός και 264×12 πίσω, που ενσωματώνουν και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Για τις ανάγκες του νέου Πρωταθλήματος αναμένεται να κατασκευαστούν 15 ηλεκτρικά Corsa e-Rally. Η τιμή του κάθε ενός σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, δεν θα ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

 

Πηγή: Newsauto.gr