Ειδήσεις

17 Feb, 2021 Ώρα 13:48

Ορόσημο 50 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τη Mercedes-Benz

Thumbnail

Επέτειος και συνάμα πρεμιέρα στη Mercedes-Benz: Η πρώτη νέας γενιάς Mercedes-Maybach S-Class που κύλησε από την γραμμή παραγωγής του υπερσύγχρονου Factory 56 είναι επίσης το αυτοκίνητο νούμερο ‘50 εκατομμύρια’ από τη Mercedes-Benz που θα κυκλοφορήσει στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής. Συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes-Benz και οχήματα της μάρκας smart έχουν παραχθεί με την υψηλότερη ακρίβεια και κορυφαία ποιότητα τα τελευταία 75 χρόνια. Το θεμέλιο για αυτό είναι το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής που αποτελείται από εργοστάσια αυτοκινήτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και έχει ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο χαρακτήρα.

Close

 

 

Χάρη στο ψηφιακό οικοσύστημα MO360, όλα αυτά τα εργοστάσια συνδέονται μεταξύ τους. Η ψηφιακά υποστηριζόμενη στενή συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων στα διάφορα εργοστάσια αποτελεί ουσιαστικό συστατικό της συνδεσιμότητας των εργοστασίων. Χάρη στις δομές και τις διαδικασίες με τη μέγιστη ευελιξία, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής είναι ιδανικά οργανωμένο, με την ικανότητα μεταφοράς της παραγωγικής ικανότητας μεταξύ των εργοστασίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Κάτι που αποτελεί καθοριστικό πλεονέκτημα. Οχήματα με διαφορετικούς τύπους κίνησης βρίσκονται στην ίδια γραμμή παραγωγής. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, ενισχύεται η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα εντός του δικτύου παραγωγής, ενδυναμώνεται η συνεργασία και μειώνεται το συνολικό κόστος.

 

Close

 

Προς το παρόν, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής επικεντρώνεται στην εφαρμογή στην αγορά της ηλεκτρικής κινητικότητας. Μέχρι το 2022, συνολικά έξι νέα μοντέλα Mercedes-EQ θα έχουν ενσωματωθεί στις γραμμές παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz συμβάλλει αποφασιστικά στους φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας. Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ παρέχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους με την τοπική παραγωγή μπαταριών να αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας για την ηλεκτρική «επίθεση» της Mercedes-Benz.

 

 

Το Factory 56 είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής υψηλής τεχνολογίας της Mercedes-Benz στο Sindelfingen, άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 και αποτελεί την πιο σύγχρονη εγκατάσταση παραγωγής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στον κόσμο.

 

03 Mar, 2021 Ώρα 11:47

Διπλή διάκριση για τη Fiat στα Key Awards 2020

Thumbnail

Με πρωταγωνιστές όπως οι Leonardo DiCaprio και οι Sting & Shaggy, δεν αποτελεί έκπληξη η κυριαρχία της Fiat στα βραβεία Key Awards 2020. Στην 52η χρονιά των διάσημων βραβείων τηλεόρασης, σινεμά και ηλεκτρονικών μέσων, Key Awards, η Fiat κατέκτησε τα πρώτα βραβεία στις κατηγορίες “Music Covers – Licensing” και “Original Music”. Η διοργάνωση της Media Key Group αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικότερες τους είδους σε παγκόσμιο επίπεδο προσελκύοντας τα μεγαλύτερα διαφημιστικά γραφεία απ’ όλο τον κόσμο.

Close

 

 

Το Key Award 2020 της κατηγορίας “Original Music” απονεμήθηκε στο video με τίτλο “Reincarnation” (Μετεμψύχωση), που εστιάζει στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αμερικανός ηθοποιός και ακτιβιστής, Leonardo DiCaprio, ο οποίος για περισσότερα από 20 χρόνια υποστηρίζει τις ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό το λόγο, ο κάτοχος βραβείου Όσκαρ ηθοποιός, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη φιλοσοφία του νέου 500. Απλό, τεχνολογικά προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον. Το video “Reincarnation” απευθύνει ερωτήσεις για τη ζωή, την εξέλιξη της και βρίσκει τις απαντήσεις στο πλέον θρυλικό μοντέλο της Fiat. Η παραγωγή της εταιρείας Doner και του σκηνοθέτη Joseph Kahn (οι οποίοι στο παρελθόν έχουν δουλέψει μεταξύ άλλων με τους Jennifer Lopez, U2, Lady Gaga και Taylor Swift), μιλά για τη μάρκα η οποία μεταμορφώθηκε στην πορεία του χρόνου συνεχίζοντας να εμπνέει τον κόσμο από το 1957, μέχρι και σήμερα. 

Η δεύτερη διάκριση απονεμήθηκε για το δημιουργικό “500 120th family, Shaggy & Sting”, στην κατηγορία “Music Covers – Licensing”, μια διαφήμιση που περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια του Fiat 500 (500, 500X και 500L). Κεντρικό σημείο οι Sting & Shaggy και το τραγούδι τους Just One Lifetime, στο οποίο το διάσημο ντουέτο τραγουδά μέσα σε ένα 500X “120th”. Η διαφήμιση ολοκληρώνεται με τη φράση “FIAT, Driven by dreams since 1899”, δίνοντας έμφαση στο πως εδώ και 120 χρόνια, η Fiat παραμένει δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων. Παράλληλα το video δίνει το ρυθμό για την πορεία της μάρκας στο μέλλον και μια δημοκρατική και διαθέσιμη για όλους αυτοκίνηση. Το συγκεκριμένο διαφημιστικό δημιουργήθηκε από την Leo Burnett με σκηνοθέτη και πάλι τον Joseph Kahn.

Close