Ειδήσεις

25 Jun, 2020 Ώρα 14:39

Όταν μια Mustang βρέθηκε στην κορυφή του Empire State Building

Thumbnail

Όταν άνοιξε το Empire State Building το 1931 ως το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο –τίτλο που διατήρησε για σχεδόν 40 χρόνια– κανείς δεν οραματιζόταν να ανεβάσει στην οροφή του ένα αυτοκίνητο. Όμως το φθινόπωρο του 1965 ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του κτιρίου Robert Leury κάλεσε τον William Benton, τον Εμπορικό Διευθυντή της Ford, για μια συνάντηση. Εκείνη την περίοδο επικρατούσε φρενίτιδα με τις Mustang και ο Leury είχε μια ιδέα. 

Close

 

 

Ο Benton πήγε στα κεντρικά γραφεία της Ford και οργάνωσε μια ομάδα 8 ατόμων οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν τρόπο ώστε να ανεβάσουν μια Ford Mustang του 1966 στον 86ο όροφο του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.   

Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν μεγάλη πρόκληση αφού, εξαιτίας της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του Empire State Building με το εξαιρετικά επικλινές πάνω μέρος, ήταν πολύ περίπλοκο και επικίνδυνο να προσεγγιστεί από ελικόπτερο. 

Close

 

 

Οι μηχανικοί της Ford ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη και μέτρησαν λεπτομερώς τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, τους διαδρόμους, τις πόρτες, τα δωμάτια και τα ασανσέρ. Έτσι κατέληξαν στον τρόπο που θα ανέβαζαν το αμάξι στην οροφή. Θα το έκοβαν σε κομμάτια, θα το ανέβαζαν με τους ανελκυστήρες και θα το συναρμολογούσαν ξανά πάνω στο παρατηρητήριο.   

Ήταν μια επιχείρηση που χρειαζόταν λεπτούς χειρισμούς ώστε να μη γίνουν ζημιές στο αυτοκίνητο και να μοιάζει σα να μην τεμαχίστηκε ποτέ.

 

 

Το αμάξι είχε 4,5 μέτρα μήκος και έπρεπε να βρουν τρόπο να το χωρέσουν σε ασανσέρ με ύψος 2 μέτρα. Έκοψαν το αμάξωμα του λευκού κάμπριο αυτοκινήτου σε τέσσερα κύρια κομμάτια – παρμπρίζ, μπροστινό, κεντρικό και πίσω μέρος.

Για να διευκολύνουν την είσοδο, η κεντρική κονσόλα και οι πόρτες αφαιρέθηκαν και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο με το κιβώτιο ταχυτήτων, τον κινητήρα και τον άξονα. Για να επανασυναρμολογήσουν το αυτοκίνητο, είχαν σχεδιάσει και κατασκευάσει μια σειρά αγκυλών έτσι ώστε τα κομμάτια να μπορούν να κουμπώσουν εύκολα ξανά και να βιδωθούν στη θέση τους. Για να μετακινήσουν τα βαριά κομμάτια, έφτιαξαν ένα καρότσι για να τα μεταφέρουν μέσα και έξω από τους ανελκυστήρες. Είχαν κάνει πρακτικές δοκιμές σε παρόμοια ασανσέρ στα κεντρικά γραφεία της Ford στο Dearborn και όλα φαινόταν πως θα πήγαιναν όπως είχαν προγραμματιστεί.

 

 

Η επιχείρηση ορίστηκε για τις 20 Οκτωβρίου του 1965, στις 10:30 το βράδυ. Η ομάδα, φορώντας άσπρες στολές, άρχισε να αποσυναρμολογεί το αμάξι στο ισόγειο του κτιρίου και ξεκίνησαν το ανέβασμα του αυτοκινήτου στην οροφή.

Πάνω που φαινόταν πως όλα πηγαίναν όπως είχαν σχεδιάσει, το μπροστινό μέρος ήταν ελάχιστα πιο ψηλό από όσο μπορούσε να χωρέσει στον ανελκυστήρα. Με μερικές τροποποιήσεις κατάφεραν να το χωρέσουν κι έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους.   Μόλις ανέβασαν όλα τα κομμάτια, ξανασυναρμολόγησαν το αμάξι γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα ενώ φυσούσαν άνεμοι που έφταναν τα 40 μίλια/ώρα. Ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το κτίριο ώστε να ξεκινήσουν τη φωτογράφηση. Στις 11 το πρωί οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί και το όχημα αποσυναρμολογήθηκε ξανά και συναρμολογήθηκε στον εσωτερικό χώρο του παρατηρητηρίου, όπου και παρέμεινε, κι έτσι μπορούσαν να το θαυμάζουν οι επισκέπτες του κτιρίου.

 

 

Εκείνη τη μέρα μόνο υπολογίζεται πως το είδαν 14.000 επισκέπτες και σίγουρα πολλές χιλιάδες ακόμα τους μήνες που ακολούθησαν.

 

 

Το θέαμα που δημιουργήθηκε στο Empire State ήταν μεγάλης αποτελεσματικότητας μάρκετινγκ που λειτούργησε και προσέλκυσε τους ανθρώπους στις εκθέσεις της Ford εκείνη τη χρονιά. Το 1966, η Ford πούλησε τον εντυπωσιακό αριθμό των 607.568 Mustang, τις περισσότερες που έχουν πουληθεί ποτέ σε έναν χρόνο. Μέχρι τον Μάρτιο του 1967, ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα πουλήθηκαν από την κυκλοφορία της, περίπου την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη Mustang αποσύρθηκε από τον υψηλότερο εκθεσιακό χώρο που υπήρξε ως τότε.

 

Πηγή: Lifo.gr

10 Jul, 2020 Ώρα 17:33

Galatariotis Motors: Πήρε την Honda με νέο showroom & γκαράζ

Thumbnail

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη προκύπτει στον τομέα των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων στην Κύπρο αφού ένας νέος παίκτης κάνει δυναμικό μπάσιμο. Η Galatariotis Motors, μέλος του Galatariotis Group, είναι και επίσημα ο νέος αντιπρόσωπος της Honda στην Κύπρο. Με νέο showroom, νέο γκαράζ και υψηλές βλέψεις, η Galatariotis Motors, μπαίνει δυναμικά στην κυπριακή αγορά αυτοκινήτου και είναι έτοιμη κνα πρωταγωνιστήσει. 

Close

Επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Galatariotis Motors κ. Μανώλη Μηναϊδη ο οποίος μας μίλησε για τους στόχους της εταιρείας, το νέο showroom και νέο γκαράζ που ετοιμάζονται, το πλάνο της εταιρείας για να βρεθεί η Honda ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών στην Κύπρο, καθώς και το ιδιαίτερο βάρος που αναμένεται να δώσει η εταιρεία στις μοτοσυκλέτες Honda που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στην Κύπρο. 

 

Close

 

Ζητήσαμε αρχικά από τον κ.Μηναϊδη να μας μιλήσει για τον Όμιλο Γαλαταριώτη και σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται. 

Close

‘’Ο όμιλος ασχολείται με την προμήθεια και συντήρηση ακτινοδιαγνωστικών μηχανών και ιμάντων μεταφοράς αποσκευών  στην Κύπρο και Ελλάδα, με την παροχή ηλεκτρομηχανολογικών υπηρεσιών, προμήθεια και συντήρηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αντιπροσωπεύοντας την LG – ERICSSON, με την διαχείριση ακινήτων, με την παροχή υπηρεσιών στενοτύπισης και τέλος  με την διαχείριση ζωικών αποβλήτων από 3 μονάδες εργοστασίων’’.

 

Το νέο βήμα λοιπόν του Ομίλου είναι η δημιουργία της Galatariotis Motors η οποία ανέλαβε από τον Μάιο και επίσημα την αντιπροσωπεία της Honda στην Κύπρο.

 

Ποιος ο στόχος σας και ποια θα είναι τα επόμενα σας βήματα;

‘’Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε στο κόσμο την γνώση για τη νέα γενιά αυτοκινήτων που θα είναι πολύ πιο οικονομικά, φιλικά προς το περιβάλλον και με την τεχνολογία που διαθέτουν θα διασφαλίζουν ένα άνετο και πιο ασφαλή οδήγημα. Εξίσου σημαντικός στόχος είναι οι καταναλωτές να μας προτιμούν όχι μόνο για τα ξεχωριστά προϊόντα που προσφέρει η Honda, αλλά και για την σχέση που θα δημιουργήσουμε μαζί τους. Η σχέση μας με τους πελάτες θέλουμε να είναι συνώνυμη με τη Honda, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ. 

Τα επόμενα βήματά μας περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας μονάδας γκαράζ αλλά και εκθεσιακού χώρου που θα μας επιτρέψουν να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί και ευέλικτοι στις νέες ανάγκες της αγοράς’’.

 

Δίπλα δίπλα showroom και γκαράζ

Με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας θα εξοπλιστεί το νέο γκαράζ της Honda όπως μας τόνισε ο κ. Μηναϊδης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Το νέο γκαράζ αλλά και το νέο showroom της εταιρείας θα βρίσκεται στην οδό  Μάρκου Μπότσαρη κοντά στο Λαϊκό Καφεκοπτείο, στο Καϊμακλί.

‘’Το νέο γκαράζ θα τηρεί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές της Honda και θα διαθέτει συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Για παράδειγμα θα προσφέρουμε εκτός από την συντήρηση των αυτοκινήτων, μέτρημα τιμονιού, αλλαγή ελαστικών, ακόμη και πλύσιμο. Προσφέροντας όλα τα πιο πάνω στον ίδιο χώρο, εξασφαλίζουμε άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας μειώνοντας έτσι επιπλέον κόστος και χρόνο''.

 

Το νέο showroom

Το νέο showroom της Λευκωσίας θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το νέο γκαράζ μας, για δύο λόγους όπως μας ανέφερε ο κ. Μηναϊδης.

‘’Ο πρώτος έχει να κάνει με τους υφιστάμενους πελάτες μας, οι οποίοι έρχονται για συντήρηση του αυτοκινήτου τους και θα μπορούν ταυτόχρονα να δουν και να ενημερωθούν για τα τελευταία μας μοντέλα. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τους νέους πελάτες που ενδιαφέρονται για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, στους οποίους θα δίνετε η δυνατότητα να δουν τις νέες μας εγκαταστάσεις και να διαπιστώσουν τον επαγγελματισμό του προσωπικού στο γκαράζ μας. Επίσης θα εξοικονομήσουμε χρόνο στην παράδοση αυτοκινήτων’’.

 

Ιδιαίτερο βάρος στις μοτοσυκλέτες

Είναι γνωστό ότι όπως και σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Κύπρο οι μοτοσυκλέτες Honda πρωταγωνιστούν.

Η Galatariotis Motors θα δώσει ιδιαίτερο βάρος και στις μοτοσυκλέτες με στόχο να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη αγορά. 

‘’Θα εκπροσωπούμε στην Κύπρο των μεγαλύτερο κατασκευαστή μοτοσυκλετών στον κόσμο, και θα ήταν μοιραία παράληψη μας να μην δώσουμε ιδιαίτερο βάρος. Τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο οι μοτοσυκλέτες Ηonda διατηρούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά και είναι κάτι που θα θέλαμε να διατηρήσουμε και συγχρόνως να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο’’.

 

Πηγή: Brief.com.cy