Ειδήσεις

21 Jul, 2021 Ώρα 11:29

Ουσιαστική αναβάθμιση για τα BMW X3 και BMW X4

Thumbnail

Νέα εμφάνιση, αναβαθμισμένος εξοπλισμός και βελτιωμένη γκάμα για τις καθόλα επιτυχημένες BMW X3 και BMW X4. Η γερμανική εταιρεία προχώρησε σε μια πλήρη ανανέωση των δύο μοντέλων της προσφέροντας τους σπορ εμφάνιση, σύγχρονη αισθητική και υψηλά επίπεδα τεχνολογίας. Παράλληλα, βελτίωσε και τη γκάμα των κινητήρων με την εισαγωγή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας για όλους τους βενζινοκινητήρες.

Close

 

 

Τα επανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω τμήματα υπογραμμίζουν τη στιβαρή, off-road αίσθηση και τη σπορ εμφάνιση της τρίτης γενιάς της BMW X3. Η coupé εκδοχή της, η δεύτερη γενιά της BMW X4, υιοθετεί το νέο εμπρός τμήμα, προσθέτει τη δική της πινελιά με την αποκλειστική μάσκα ‘νεφρών’ BMW με δομή πλέγματος και προσφέρει ένα ιδιαίτερα δυναμικό πίσω τμήμα. Αισθητά αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό των δύο μοντέλων με τις νέες BMW X3 και BMW X4 να υιοθετούν την κεντρική κονσόλα της BMW Σειράς 4. Το ανεξάρτητο κεντρικό Control Display με λειτουργία αφής προσφέρει τώρα μία οθόνη 10,25”, στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Μία έκδοση 12,3” της οθόνης αφής διατίθεται επίσης προαιρετικά. Με την ανανέωση των μοντέλων BMW X3 και BMW X4, η BMW έχει αναθεωρήσει και επεκτείνει σημαντικά τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού με σκοπό την αύξηση της άνεσης και της ασφάλειας. Μερικά από τα συστήματα αυτά είναι και το Driving Assistant Professional, που διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά σε αυτή τη σειρά μοντέλων, αλλά και το BMW Live Cockpit Plus που περιλαμβάνει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7. Μαζί και η νέα γενιά συστήματος πλοήγησης με BMW Maps ενώ το BMW Intelligent Personal Assistant προσφέρει τώρα αναβαθμισμένη λειτουργικότητα, δημιουργώντας μία ακόμα ισχυρότερη σύνδεση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Στο ίδιο μήκος κύματος και η BMW M GmbH η οποία αναβαθμίζει επίσης τις M εκδόσεις των BMW X3 και BMW X4.

 

Close

 

Η εισαγωγή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (με μίζα-γεννήτρια 48-volt) για όλους τους βενζινοκινητήρες, διευρύνει τις επιλογές συστημάτων κίνησης που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η BMW X3 xDrive30e με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km. Όλοι οι 4-κύλινδροι και 6-κύλινδροι κινητήρες στα δύο νέα μοντέλα χρησιμοποιούν τώρα ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt διασφαλίζοντας ακόμα καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση και αυξημένη οδηγική άνεση. Η ενέργεια που ανακτάται και αποθηκεύεται στη μπαταρία 48-volt μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρική υποστήριξη του κινητήρα κατά 8 kW/11 hp, πέραν του ότι τροφοδοτεί το δίκτυο 12-volt του οχήματος. Συνολικά διατίθενται τρεις πετρελαιοκινητήρες και τρεις βενζινοκινητήρες. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με 8-τάχυτα κιβώτια Steptronic που εναρμονίζονται με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά κάθε κινητήρα. 

 

Οι ανανεωμένες BMW X3 και BMW X4 θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στη Ευρώπη στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) στο Μόναχο (7 - 12 Σεπτεμβρίου),ενώ αναμένονται στις εκθέσεις του Ομίλου Πηλακούτα περί τα τέλη του χρόνου.

26 Jul, 2021 Ώρα 10:56

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα Skyline; Γιατί;

Thumbnail

Με το που ακούς την λέξη Skyline το μυαλό σου πάει στο μοντέλο της Nissan, αλλά η Ford πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του συγκεκριμένου ονόματος για την αγορά των ΗΠΑ.

Close

Συγκεκριμένα, η Μπλε Οβάλ εταιρία στις 12 του μηνός υπέβαλε αίτημα για κατοχύρωση του ονόματος Skyline στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Ford με το συγκεκριμένο όνομα και που θα το χρησιμοποιήσει. Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποίησε το όνομα Skyliner σε διάφορες εκδόσεις των Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500 και Galaxie. Η τελευταία φορά που έγινε χρήση του ονόματος Skyliner ήταν το 2014 σε ένα πρωτότυπο που βασίζονταν στο Ford Transit.

Close

Φυσικά θα πρέπει να πουμέ ότι η Nissan δεν αναφέρεται πλέον στο GT-R ως Skyline. Βρίσκουμε όμως το όνομα να χρησιμοποιείται ακόμη στην Ιαπωνική έκδοση του Infinity Q50.

 

Close