18 Απρ., 2019 Ώρα 22:24

Πατέρας και γιος ταξιδεύουν με μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα στη Νορβηγία

Thumbnail

Το 2018, ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, μοιράστηκαν για πρώτη φορά την σέλα μιας μοτοσυκλέτας Honda Africa Twin CRF 1000 και πραγματοποίησαν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό «2 Generations Ride – 2 Continents". Φέτος πατέρας και γιός, με όχημα μια μοτοσυκλέτα Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport και κινητήρια δύναμη την περιπέτεια στο όνειρο, στο απρόβλεπτο, στην ίδια την ζωή, ξεκινούν την συναρπαστική ιστορία δρόμου “2 Generations Ride / Cape 2 Cape”.

_

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος Μητσάκης –μαζί και πάλι στην ίδια σέλα– ξεκίνησαν σήμερα από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, μία απόσταση 4.000 χλμ.

Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας.

_